Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Βόμβα για το λαό της Δυτικής Αττικής η λειτουργία νέας χωματερής στη Φυλή

«Βόμ­βα για το λαό της Δυτι­κής Αττι­κής» χαρα­κτη­ρί­ζει η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Αττι­κής του ΚΚΕ το σχέ­διο για τη λει­τουρ­γία νέας χωμα­τε­ρής στη Φυλή, επι­ση­μαί­νο­ντας την ανά­γκη να μπει «τέρ­μα πια με αυτό το καρ­κί­νω­μα στην περιοχή».

Παρα­θέ­του­με την ανακοίνωση:

«Στις 27 Αυγού­στου δημο­σιεύ­τη­κε στην Επί­ση­μη Εφη­με­ρί­δα της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης προ­κή­ρυ­ξη για τη δημο­πρά­τη­ση νέου ΧΥΤΑ στη Δυτι­κή Αττι­κή, του 3ου στη σει­ρά μέσα στην ΟΕΔΑ Φυλής, με ανα­θέ­του­σα αρχή τον Ειδι­κό Δια­βαθ­μι­δι­κό Σύν­δε­σμο Νομού Αττι­κής (ΕΔΣΝΑ). Ποιά είναι η ουσία της μελέ­της, που δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει ο παρα­πλα­νη­τι­κός τίτλος της; Η κατα­σκευή νέας χωμα­τε­ρής, δίπλα στην υγειο­νο­μι­κή βόμ­βα της ήδη υπάρ­χου­σας, με ελά­χι­στη χωρη­τι­κό­τη­τα 4.000.000 κυβι­κά μέτρα και με δυνα­τό­τη­τα διπλα­σια­σμού της. Η άθλια αυτή από­φα­ση πάρ­θη­κε, με τον ίδιο παρα­πλα­νη­τι­κό τίτλο, στη συνε­δρί­α­ση της Εκτε­λε­στι­κής Επι­τρο­πής του ΕΔΣΝΑ, που έγι­νε στα μου­λω­χτά την 1η Αυγού­στου και έστρω­σε έτσι το χαλί στη νέα διοί­κη­ση Πατού­λη, που εκλέ­χτη­κε με τις ευλο­γί­ες της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής και θα ανα­λά­βει τη διοί­κη­ση στον ΕΔΣΝΑ.

Σαν να μην έφτα­νε στο λαό που ζει και εργά­ζε­ται στο Θριά­σιο και στη Δυτι­κή Αθή­να η φτώ­χεια και η ανερ­γία, οι μεγά­λες ελλεί­ψεις σε Παι­δεία και Υγεία, η απου­σία υπο­δο­μών για την προ­στα­σία της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τον κατα­δι­κά­ζουν να ζει για χρό­νια ακό­μα δίπλα στα σκου­πί­δια. Γρά­φουν στα παλιά τους τα παπού­τσια τα επι­στη­μο­νι­κά και στα­τι­στι­κά στοι­χεία που περι­γρά­φουν την τρα­γι­κή κατά­στα­ση που έχει δημιουρ­γή­σει πάνω από μισό αιώ­να τώρα η χωμα­τε­ρή. Δεν τους καί­γε­ται καρ­φί για την υπο­βάθ­μι­ση της ποιό­τη­τας ζωής των κατοί­κων της περιο­χής, αδια­φο­ρούν για την ίδια τη ζωή τους. Αυτό που απα­σχο­λεί τις κυβερ­νή­σεις του κεφα­λαί­ου δια­χρο­νι­κά και τους εκλε­κτούς τους σε Περι­φέ­ρεια και δήμους είναι να εξυ­πη­ρε­τή­σουν την πολι­τι­κή που αντι­με­τω­πί­ζει τα σκου­πί­δια ως πεδίο κερ­δο­φο­ρί­ας μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Η επί­κλη­ση της ασφυ­κτι­κής κατά­στα­σης με τη δια­χεί­ρι­ση των απορ­ριμ­μά­των στο λεκα­νο­πέ­διο από τους ίδιους τους υπεύ­θυ­νους για την κατά­στα­ση αυτή, προ­μη­νύ­ει νέα έκτα­κτα μέτρα εις βάρος των κατοί­κων του Θριά­σιου και του Γραμματικού.

Καλού­με το λαό της περιο­χής σε ξεση­κω­μό! Να μην επι­τρέ­ψει να του κατα­στρέ­φουν τη ζωή. Να αξιο­ποι­ή­σει την εμπει­ρία του προη­γού­με­νου δια­στή­μα­τος από τον αγώ­να σωμα­τεί­ων και φορέ­ων της περιο­χής. Τώρα χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­σει αυτός ο αγώ­νας, να οργα­νω­θεί η λαϊ­κή αντί­δρα­ση με αιτήματα:

- Να κλεί­σει άμε­σα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να απο­κα­τα­στα­θούν ο χώρος και η ευρύ­τε­ρη περιο­χή, να μετε­γκα­τα­στα­θεί σε ασφα­λή θέση ο απο­τε­φρω­τή­ρας, να απα­γο­ρευ­θεί κάθε νέα δρα­στη­ριό­τη­τα δια­χεί­ρι­σης απο­βλή­των ή επέ­κτα­ση υφι­στά­με­νης στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, να ολο­κλη­ρω­θεί η επι­δη­μιο­λο­γι­κή μελέ­τη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

- Καμία σκέ­ψη για νέα χωμα­τε­ρή στο Θριάσιο.

- Να μπει τέρ­μα στην ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της λει­τουρ­γί­ας του συνό­λου, σχε­δόν, των εγκα­τα­στά­σε­ων του ΕΔΣΝΑ. Να καταρ­γη­θεί κάθε επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα στον τομέα της δια­χεί­ρι­σης των απορριμμάτων.

- Όχι στην καύ­ση των απορριμμάτων.

- Όχι στη μετα­τό­πι­ση των βαρών στις πλά­τες των λαϊ­κών στρω­μά­των μέσα από τα αντα­πο­δο­τι­κά τέλη και με οποιον­δή­πο­τε άλλο τρό­πο. Να πλη­ρώ­σει το κεφά­λαιο με πρό­σθε­τη φορολογία

- Να δια­σφα­λι­σθούν από­λυ­τα όλοι οι εργα­ζό­με­νοι χωρίς όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις, με πλή­ρη εργα­σια­κά και ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα. Να τηρού­νται και να επε­κτα­θούν τα μέτρα υγιει­νής και ασφά­λειας και προ­στα­σί­ας του περιβάλλοντος.

Οι σημε­ρι­νές δυνα­τό­τη­τες της επι­στή­μης και της τεχνο­λο­γί­ας, η προ­στα­σία και η ανα­βάθ­μι­ση της ζωής μας, κάνουν επι­τα­κτι­κό η δια­χεί­ρι­ση των απορ­ριμ­μά­των να γίνε­ται προς όφε­λος των λαϊ­κών ανα­γκών και όχι για τα κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο