Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για Σύνοδο Κορυφής ΕΕ: Μεγαλύτερα βάρη στους λαούς και περισσότερο «λάδι» στη φωτιά της ενεργειακής φτώχειας

Ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρα βάρη στους λαούς και περισ­σό­τε­ρο «λάδι» στη φωτιά της ενερ­γεια­κής φτώ­χειας σημα­το­δο­τούν οι απο­φά­σεις της Συνό­δου Κορυ­φής της ΕΕ , σχο­λιά­ζει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και επι­ση­μαί­νει πως η «απε­ξάρ­τη­ση» από το ρώσι­κο φυσι­κό αέριο μετα­τρέ­πε­ται σε εξάρ­τη­ση από το αμερικανικό.

Ανα­λυ­τι­κά:

“Οι απο­φά­σεις της ΕΕ για την αγο­ρά του πανά­κρι­βου αμε­ρι­κα­νι­κού LNG και για επι­τά­χυν­ση της λεγό­με­νης «πρά­σι­νης μετά­βα­σης», φορ­τώ­νουν ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρα βάρη στους λαούς και ρίχνουν περισ­σό­τε­ρο «λάδι» στη φωτιά της ενερ­γεια­κής φτώ­χειας, αφού ενι­σχύ­ουν τις αιτί­ες που την προ­κα­λούν και την οξύ­νουν. Ουσια­στι­κά η «απε­ξάρ­τη­ση» από το ρώσι­κο φυσι­κό αέριο μετα­τρέ­πε­ται σε εξάρ­τη­ση από το αμερικανικό.

Γι’ αυτό και ο ελλη­νι­κός λαός, όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώ­πης, δεν έχουν να περι­μέ­νουν τίπο­τα από σχε­δια­σμούς που θυσιά­ζουν τις λαϊ­κές ανά­γκες στο βωμό της κερ­δο­φο­ρί­ας των ενερ­γεια­κών ομί­λων και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών αντα­γω­νι­σμών, από­το­κο των οποί­ων είναι και ο πόλε­μος στην Ουκρα­νία. Αυτοί οι αντα­γω­νι­σμοί, εξάλ­λου, δια­περ­νούν και την ίδια την ΕΕ ‑εξαι­τί­ας των δια­φο­ρε­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων των κρα­τών μελών- οξύ­νο­ντας τις αντι­θέ­σεις στο εσω­τε­ρι­κό της κι απο­κα­λύ­πτο­ντας ξανά τι κρύ­βε­ται πίσω από τις βαρύ­γδου­πες δια­κη­ρύ­ξεις περί «κοι­νο­τι­κής αλληλεγγύης».

Η λύση βρί­σκε­ται στην ακρι­βώς αντί­θε­τη κατεύ­θυν­ση από αυτήν που υπη­ρε­τούν η ΕΕ και η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ. Βρί­σκε­ται στη σύγκρου­ση με τις ευρω­ε­νω­σια­κές δεσμεύ­σεις, στη διεκ­δί­κη­ση άμε­σων και πραγ­μα­τι­κών μέτρων ανα­κού­φι­σης, στη σχε­δια­σμέ­νη αξιο­ποί­η­ση του συνό­λου των ενερ­γεια­κών πηγών της χώρας, έτσι ώστε να εξα­σφα­λι­στεί επάρ­κεια και φτη­νή ενέρ­γεια για το λαό.”

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο