Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για την αντιπαράθεση Μητσοτάκη — Τσίπρα

«Προ­σέ­φε­ραν πλή­ρη κάλυ­ψη στο θεσμι­κό, νομο­θε­τι­κό και επι­χει­ρη­σια­κό πλαί­σιο της κατα­στο­λής που συν­δια­μόρ­φω­σαν και το οποίο επε­κτεί­νε­ται», σημειώ­νει το Γρα­φείο Τύπου του ΚΚΕ για την αντι­πα­ρά­θε­ση μετα­ξύ του Κ. Μητσο­τά­κη και του Αλ. Τσί­πρα στη Βουλή.

Η ανα­κοί­νω­ση αναλυτικά:

«Αφού απέ­κλει­σαν, με παρά­τυ­πο τρό­πο, όλους τους άλλους πολι­τι­κούς αρχη­γούς, Μητσο­τά­κης και Τσί­πρας επι­δό­θη­καν στο γνω­στό σκη­νι­κό της απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κής πόλω­σης, αλλά και της αμοι­βαί­ας στήριξης.

Ο μεν Μητσο­τά­κης προ­σπά­θη­σε να ενο­χο­ποι­ή­σει τον λαό και τη δίκαιη δια­μαρ­τυ­ρία του για την εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας, αλλά και να εμφα­νί­σει τον ΣΥΡΙΖΑ ως οργα­νω­τή των κινη­το­ποι­ή­σε­ων, για­τί πολύ απλά είναι ο βολι­κός και ο χρή­σι­μος “αντί­πα­λος” στο δικομ­μα­τι­κό παιχνίδι.

Ο δε Τσί­πρας προ­σπά­θη­σε να εμφα­νί­σει την αστυ­νο­μι­κή βία ως ζήτη­μα εμμο­νών και ανεκ­παί­δευ­των αστυ­νο­μι­κών που “βρά­ζει το αίμα τους” και όχι ως στρα­τη­γι­κή επι­λο­γή που την υπη­ρέ­τη­σε και η δική του κυβέρνηση.

Και οι δυο μαζί προ­σέ­φε­ραν πλή­ρη κάλυ­ψη στο θεσμι­κό, νομο­θε­τι­κό και επι­χει­ρη­σια­κό πλαί­σιο της κατα­στο­λής που συν­δια­μόρ­φω­σαν και το οποίο επεκτείνεται.

ΥΓ: Όσο για την κακο­ποί­η­ση της ιστο­ρί­ας: Ούτε η ΝΔ νομι­μο­ποί­η­σε το ΚΚΕ, το νομι­μο­ποί­η­σαν de facto οι αγώ­νες και το αίμα του, ούτε ο μνη­μο­νια­κός, ευρω­ΝΑ­ΤΟι­κός και νεο­ΠΑ­ΣΟ­Κι­κός ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συνε­χι­στής των ηρω­ι­κών αγώ­νων του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των Λαμπράκηδων».

***

Έβα­λαν κάτω από το χαλί ότι η κατα­στο­λή πάει με την αντι­λαϊ­κή πολιτική

Η κατα­στο­λή πάει μαζί με την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή και αυτή την παρα­δο­χή έσπρω­ξαν κάτω από το χαλί ενός ακό­μα δικομ­μα­τι­κού καυ­γά και πίσω από τα περί «κοι­νω­νι­κής ειρή­νης» και «ενό­τη­τας» οι Κυριά­κος Μητσο­τά­κης και Αλέ­ξης Τσί­πρας στη Βου­λή που ως πρω­θυ­πουρ­γοί έχουν υπο­γρά­ψει τον αυταρ­χι­σμό και το νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο που τον ενισχύει.

Βασι­κή αλλη­λο­κα­τη­γο­ρία ανα­με­τα­ξύ τους, στη συζή­τη­ση σχε­τι­κής Ερώ­τη­σης του Αλέ­ξη Τσί­πρα, ήταν τα περί υπο­κρι­σί­ας στις ανα­φο­ρές για ομο­ψυ­χία, με τον πρό­ε­δρο του ΣΥΡΙΖΑ να ισχυ­ρί­ζε­ται ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός μιλά­ει υπο­κρι­τι­κά όταν μιλά­ει για ενό­τη­τα, ενώ ζητά­ει σιω­πή. Από την πλευ­ρά του ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης υπο­στή­ρι­ξε πως ο Αλέ­ξης Τσί­πρας δήθεν είναι με την ενό­τη­τα και ότι υποκρίνεται.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέ­φε­ρε ότι είναι ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης να δια­σφα­λί­ζει την κοι­νω­νι­κή ειρή­νη και πως αντί­θε­τα επι­λέ­γει την έντα­ση και τον διχα­σμό διό­τι απέ­τυ­χε στη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας. Πρό­σθε­σε ότι η κυβέρ­νη­ση στή­νει σκη­νι­κό αστυ­νο­μι­κού κρά­τους και κάνει ανε­πα­νόρ­θω­τη ζημιά στη δημοκρατία.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός υπο­στή­ρι­ξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νέες πλα­τεί­ες και νέους αγα­να­κτι­σμέ­νους και ανέ­φε­ρε ότι και επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ υπήρ­ξε κατα­στο­λή με τα ΜΑΤ σε βάρος συντα­ξιού­χων και σε πλει­στη­ρια­σμούς και με προ­λη­πτι­κές προ­σα­γω­γές. Επα­νέ­λα­βε τον ισχυ­ρι­σμό ότι η κυβέρ­νη­ση τα πάει καλά με τη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας αν και τα δημό­σια νοσο­κο­μεία ασφυ­κτιούν και αρνεί­ται επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα και μέτρα προ­στα­σί­ας σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας.

Ο Αλέ­ξης Τσί­πρας πρό­τει­νε την κατάρ­γη­ση μονά­δων της Αστυ­νο­μί­ας που δεν έχουν στό­χο την εγκλη­μα­τι­κό­τη­τα θυμί­ζο­ντας την προ­ε­κλο­γι­κή υπό­σχε­ση περί κατάρ­γη­σης των ΜΑΤ που η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ τελι­κά …αξιο­ποί­η­σε σε βάρος του λαού.

Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης ανέ­φε­ρε ότι η κυβέρ­νη­ση θα τοπο­θε­τή­σει ατο­μι­κές κάμε­ρες στους αστυ­νο­μι­κούς, θα γίνουν ψυχο­γρα­φι­κά τεστ σε αστυ­νο­μι­κούς, θα κατα­τε­θεί νομο­σχέ­διο για την επα­νεκ­παί­δευ­ση των αστυ­νο­μι­κών και θα ενι­σχυ­θεί ο Συνή­γο­ρος του Πολί­τη για τα θέμα αστυ­νο­μι­κής βίας. Επί­σης, ζήτη­σε συγ­γνώ­μη από όσους ήταν θύμα­τα αστυ­νο­μι­κής βίας και τώρα και επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέ­ξης Τσί­πρας πρό­τει­νε δια­κομ­μα­τι­κή επι­τρο­πή για την επι­λο­γή ηγε­σί­ας της αστυνομίας.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο