Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για την εκρηκτική κατάσταση του ΕΣΥ: Να επιταχτούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία και να ενταχθούν από απόψε στις εφημερίες

Να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες όλοι οι γιατροί που είναι υποψήφιοι για θέσεις που προκηρύχθηκαν

Να επι­τα­χτούν στο Λεκα­νο­πέ­διο τα ιδιω­τι­κά νοσο­κο­μεία και να εντα­χθούν από από­ψε στο σύστη­μα εφη­με­ρί­ας, όπως επί­σης να διο­ρι­στούν με κατε­πεί­γου­σες δια­δι­κα­σί­ες όλοι οι για­τροί που είναι υπο­ψή­φιοι για τις θέσεις που έχουν προ­κη­ρυ­χθεί ζητά μετα­ξύ άλλων το ΚΚΕ με ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ για την εκρη­κτι­κή κατά­στα­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας στην Αττι­κή και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Η μετα­τρο­πή του ΕΣΥ στην Αττι­κή σε σύστη­μα μιας νόσου έχει πλέ­ον και την επί­ση­μη σφρα­γί­δα της κυβέρ­νη­σης. Η εξέ­λι­ξη αυτή, εκτός όλων των άλλων, το μόνο που θα επι­φέ­ρει είναι η εξά­πλω­ση μιας νέας “παράλ­λη­λης” παν­δη­μί­ας, η οποία αφο­ρά όλους όσοι στε­ρού­νται την ανα­γκαία περί­θαλ­ψη και θερα­πεία από το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας. Χιλιά­δες ασθε­νείς παρα­μέ­νουν σχε­δόν απο­κλει­σμέ­νοι από τις δια­γνώ­σεις και τις θερα­πεί­ες, αφού η μία μετά την άλλη κλι­νι­κές, κρε­βά­τια ΜΕΘ και προ­σω­πι­κό αφαι­ρού­νται για τις μεγά­λες ανά­γκες των ασθε­νών με κορονοϊό.

Η κατά­στα­ση στα δημό­σια νοσο­κο­μεία της Αθή­νας και του Πει­ραιά έχει χτυ­πή­σει “κόκ­κι­νο”!
Ήδη σήμε­ρα 3 Μάρ­τη, από τις 311 κλί­νες ΜΕΘ για Covid-19 είναι κατει­λημ­μέ­νες οι 283, οι εισα­γω­γές ασθε­νών για νοση­λεία αυξά­νουν, με προ­σω­πι­κό ελά­χι­στο και εξα­ντλη­μέ­νο. Ενδεικτικά:

  • Στο “Θριά­σιο” 1 πνευ­μο­νο­λό­γος όταν εφη­με­ρεύ­ει έχει στην ευθύ­νη του πάνω από 65 νοση­λευό­με­νους ασθε­νείς, από τους οποί­ους οι 35 είναι ασθε­νείς με Covid, καθώς και τα επεί­γο­ντα περιστατικά.
  • Στην “Παμ­μα­κά­ρι­στο” 5 για­τροί παθο­λό­γοι έχουν στην ευθύ­νη τους 92 κρε­βά­τια, από τα οποία τα 12 είναι Μονά­δες Αυξη­μέ­νης Φρο­ντί­δας (ΜΑΦ).
  • Στο “Ασκλη­πιείο” αντί να υπάρ­χουν 4 νοση­λευ­τές ανά κρε­βά­τι ΜΕΘ, υπάρ­χει 1 νοση­λευ­τής ανά 4 κρεβάτια!

Το “ειδι­κό σχέ­διο ενί­σχυ­σης του ΕΣΥ” της κυβέρ­νη­σης αφή­νει ανε­νό­χλη­τους τους μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες στην Υγεία, οι οποί­οι, λες και δεν έχου­με έκτα­κτες συν­θή­κες, αξιο­ποιούν τα χάλια του δημό­σιου συστή­μα­τος για να βγά­λουν επι­πλέ­ον κέρ­δη σε βάρος του λαού. Το ίδιο ανέγ­γι­χτο να θησαυ­ρί­ζει αφή­νει τον ιδιω­τι­κό τομέα Υγεί­ας και το “νέο ΕΣΥ” του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατά­στα­ση είναι εξαι­ρε­τι­κά κρί­σι­μη και το ενδε­χό­με­νο να επι­δει­νω­θεί ακό­μα περισ­σό­τε­ρο είναι ήδη ορα­τό. Κανέ­να lockdown πάνω στο lockdown δεν πρό­κει­ται να αντι­κα­τα­στή­σει τα ανα­γκαία μέτρα προ­στα­σί­ας στους χώρους δου­λειάς, στα μέσα μετα­φο­ράς κ.α., ούτε να συμ­βά­λει στην εξεύ­ρε­ση επι­πλέ­ον νοσο­κο­μεια­κών κλι­νών, κλι­νών ΜΕΘ και υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κού.

Γι’ αυτό απαι­τού­με από την κυβέρ­νη­ση, χωρίς άλλη καθυ­στέ­ρη­ση, τώρα, σήμε­ρα, να προ­χω­ρή­σει στις ανα­γκαί­ες ενέργειες:

1.

Να επι­τά­ξει στο Λεκα­νο­πέ­διο τα ιδιω­τι­κά νοσο­κο­μεία Α. “Μετρο­πό­λι­ταν” (Ν. Φάλη­ρο), Β. “Ιασώ” (Μαρού­σι), Γ. “Ερρί­κος Ντυ­νάν” (Αμπε­λό­κη­ποι), Δ. “Υγεία” (Μαρού­σι), Ε. “Ιατρι­κό Κέντρο” (Μαρού­σι), χωρίς απο­ζη­μί­ω­ση των ιδιο­κτη­τών, για να προ­στε­θούν απλές, ειδι­κές κλί­νες και δια­γνω­στι­κά εργα­στή­ρια για τις ανά­γκες των ασθενών.
Να εντα­χθούν από από­ψε στο σύστη­μα εφη­με­ρί­ας και νοση­λεί­ας ασθε­νών (Covid και μη Covid), με αξιο­ποί­η­ση όλων των υπο­δο­μών τους και όλου του προ­σω­πι­κού τους με μισθο­δο­σία από το κράτος.

Να αξιο­ποι­η­θούν οι ειδι­κοί επι­στή­μο­νες κύρους που συνερ­γά­ζο­νται με τα συγκε­κρι­μέ­να ιδιω­τι­κά θερα­πευ­τή­ρια και ταυ­τό­χρο­να απο­τε­λούν μέλη της επι­στη­μο­νι­κής επι­τρο­πής του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας για την προ­σαρ­μο­γή τους στις ανά­γκες νοση­λεί­ας ασθε­νών από τον κορονοϊό.

2.

Όλοι οι για­τροί που έχουν πτυ­χίο Ιατρι­κής και τίτλο ειδι­κό­τη­τας και είναι υπο­ψή­φιοι για τις θέσεις που έχουν προ­κη­ρυ­χθεί, να διο­ρι­στούν με κατε­πεί­γου­σες δια­δι­κα­σί­ες και χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση.

3.

Όλοι οι για­τροί που είναι στη λίστα ανα­μο­νής για ειδι­κό­τη­τα να ξεκι­νή­σουν άμεσα.
Ταυ­τό­χρο­να χρειά­ζε­ται να προ­χω­ρή­σει, με γρή­γο­ρες δια­δι­κα­σί­ες, ο εμβο­λια­σμός του πλη­θυ­σμού, με πρό­σβα­ση σε όλα τα δια­θέ­σι­μα εμβόλια.

Αυτές οι προ­τά­σεις είναι ρεα­λι­στι­κές για­τί απα­ντά­νε άμε­σα και πρα­κτι­κά στα αδιέ­ξο­δα που ήδη έχει οδη­γη­θεί το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, ιδιαί­τε­ρα στην Αττι­κή και για το οποίο έχουν βάλει το “χερά­κι τους” όλες οι εναλ­λασ­σό­με­νες κυβερνήσεις.
Με την προ­στα­σία και την υγεία του λαού δεν έχει κανέ­νας το δικαί­ω­μα να παί­ζει!».


 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο