Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για την Ελληνογαλλική Συμφωνία: Δεν αφορά την άμυνα της χώρας και τα λαϊκά συμφέροντα, υπηρετεί τους στόχους του κεφαλαίου

«Το πρώ­το που πρέ­πει να γνω­ρί­ζει ο ελλη­νι­κός λαός, είναι πως η συμ­φω­νία δεν αφο­ρά την άμυ­να της χώρας, την προ­στα­σία της εδα­φι­κής της ακε­ραιό­τη­τας, δεν υπη­ρε­τεί τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα», επι­σή­μα­νε στην ομι­λία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας για την ελλη­νο­γαλ­λι­κή συμφωνία.

Όπως και παλαιό­τε­ρες συμ­φω­νί­ες, τόνι­σε, εξυ­πη­ρε­τεί τα συμ­φέ­ρο­ντα των ιμπε­ρια­λι­στι­κών οργα­νι­σμών, με τη συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια των ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, σχέ­δια που απλώ­νο­νται στη Μέση Ανα­το­λή, τη Βόρεια Αφρι­κή και την υπο­σα­χά­ρια Αφρική.

Η συμ­φω­νία υπη­ρε­τεί τους στό­χους του μεγά­λου κεφα­λαί­ου που θέλει να συμ­με­τά­σχει ενερ­γά στο πλιά­τσι­κο που γίνε­ται στην περιο­χή, τους οικο­νο­μι­κούς και ενερ­γεια­κούς αντα­γω­νι­σμούς που κλι­μα­κώ­νο­νται σε παγκό­σμιο επί­πε­δο που συνο­δεύ­ε­ται πάντα και παντού,με στρα­τιω­τι­κές αντι­πα­ρα­θέ­σεις που πλη­ρώ­νουν με το αίμα τους οι λαοί.

Τους περί του αντι­θέ­του ισχυ­ρι­σμούς δια­ψεύ­δουν τα ίδια τα κεί­με­να των συμ­φω­νιών, επι­σή­μα­νε και ανα­φέρ­θη­κε διε­ξο­δι­κά στο άρθρο 18 που προ­βλέ­πει τη διά­θε­ση των υπο­δο­μών της χώρας ως βάση στις γαλ­λι­κές ένο­πλες δυνά­μεις αλλά και τη συμ­με­το­χή των ελλη­νι­κών στρα­τιω­τι­κών δυνά­με­ων σε πολυ­ε­θνι­κές δομές, που δρουν σε διά­φο­ρα σημεία του πλα­νή­τη, όπως στο Μάλι κ.α.. «Τί δου­λειά έχουν εκεί οι ελλη­νι­κές δυνά­μεις, και τί συμ­φέ­ρο­ντα έχει εκεί ο ελλη­νι­κός λαός,» ρώτη­σε εμφα­τι­κά την κυβέρ­νη­ση . Κοροϊ­δεύ­ε­τε ξεδιά­ντρο­πα και προ­κλη­τι­κά, επι­σή­μα­νε ο Δ. Κουτσούμπας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο