Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Λέσβο: Κούφια λόγια συμπάθειας, κάλπικες υποσχέσεις, καπηλεία της ιστορίας του λαϊκού κινήματος

“Εν μέσω γενι­κευ­μέ­νης λαϊ­κής κατα­κραυ­γής, αλλά κι έντο­νης αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας, ο κ. Τσί­πρας προ­σπά­θη­σε με κού­φια λόγια συμπά­θειας, κάλ­πι­κες υπο­σχέ­σεις και τη γνω­στή καπη­λεία του στην ιστο­ρία του λαϊ­κού κινή­μα­τος, να συγκα­λύ­ψει τις τερά­στιες ευθύ­νες του για τη σκλη­ρή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, που βιώ­νει ο λαός των νησιών, ιδιαί­τε­ρα των ακρι­τι­κών, όπως η Λέσβος” ανα­φέ­ρει σχό­λιο του ΚΚΕ για την ομι­λία του πρω­θυ­πουρ­γού στη Λέσβο.

“Προ­σπά­θη­σε να συγκα­λύ­ψει τον εγκλω­βι­σμό χιλιά­δων προ­σφύ­γων στα νησιά, ως απο­τέ­λε­σμα των πολέ­μων, που μετέ­χει η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και της απάν­θρω­πης συμ­φω­νί­ας ΕΕ — Τουρ­κί­ας, που στή­ρι­ξε η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη θεω­ρεί δεδομένη.

Προ­σπά­θη­σε, μέσω υπο­σχέ­σε­ων για επεν­δύ­σεις κι ανα­πτυ­ξια­κά προ­γράμ­μα­τα, να κρύ­ψει την έντα­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, με νέα μέτρα, όπως η κατάρ­γη­ση του μειω­μέ­νου ΦΠΑ στα νησιά.

Προ­σπά­θη­σε, τέλος, να κρύ­ψει τις επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, μέρος των οποί­ων απο­τε­λεί η όξυν­ση της τουρ­κι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας” προ­σθέ­τει το σχό­λιο του κόμματος.

“Ο λαός της Λέσβου και των άλλων νησιών του Β. Αιγαί­ου, χρειά­ζε­ται να γυρί­σει την πλά­τη, τόσο στα ψέμα­τα της κυβέρ­νη­σης, όσο και στα διά­φο­ρα φασι­στι­κά μορ­φώ­μα­τα που παί­ζουν το ίδιο παι­χνί­δι του απο­προ­σα­να­το­λι­σμού και της συγκά­λυ­ψης των πραγ­μα­τι­κών υπευ­θύ­νων, στο­χο­ποιώ­ντας ανθρώ­πους απελ­πι­σμέ­νους και ξερι­ζω­μέ­νους. Να δώσει απά­ντη­ση στο θρά­σος του να επι­κα­λεί­ται το ΕΑΜ, ο πρω­θυ­πουρ­γός που κου­βά­λη­σε το πολε­μο­κά­πη­λο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Να δυνα­μώ­σει τον αγώ­να του για τη ριζι­κή ανα­τρο­πή αυτής της πολι­τι­κής” κατα­λή­γει το σχό­λιο του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο