Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Για την προπαγανδιστική κυβερνητική φιέστα στην Καλαμάτα παρουσία του πρωθυπουργού

«Η Κυβερ­νη­τι­κή “κου­στω­δία” που εμφα­νί­στη­κε στην Καλα­μά­τα, στο συνέ­δριο — προ­πα­γαν­δι­στι­κή φιέ­στα για τα δις που θα χαρι­στούν το επό­με­νο διά­στη­μα στο μεγά­λο κεφά­λαιο, είναι εχθρι­κή στις ανά­γκες του λαού»,σημειώνει η ΤΕ Μεσ­ση­νί­ας του ΚΚΕ για την επί­σκε­ψη του πρω­θυ­πουρ­γού στο νομό.

Καυ­τη­ριά­ζο­ντας ότι η ΕΕ «αγιο­ποι­ή­θη­κε» σε κάθε πρό­τα­ση του Κ. Μητσο­τά­κη, με τα δις ευρώ που ανα­κοι­νώ­θη­καν να είναι λεφτά του ελλη­νι­κού και των υπό­λοι­πων λαών της Ευρώ­πης, τονί­ζει ότι πρό­κει­ται για «χρη­μα­το­δο­τή­σεις και εργα­λεία που αφο­ρούν τις προ­τε­ραιό­τη­τες και ιεραρ­χή­σεις των μονο­πω­λια­κών ομί­λων, την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα και την εγγυ­η­μέ­νη κερ­δο­φο­ρία τους».

Επι­ση­μαί­νει ότι ο λαός πλη­ρώ­νει βαριά για την λεγό­με­νη «πρά­σι­νη μετά­βα­ση», την «ψηφια­κή μετά­βα­ση» και την ανά­πτυ­ξη της κερ­δο­φο­ρί­ας και των εγγυ­η­μέ­νων απο­δό­σε­ων, ενώ ιδιαί­τε­ρα για τις εξαγ­γε­λί­ες έργων στο νομό υπογραμμίζει:

– «Η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του αερο­δρο­μί­ου για την ανά­πτυ­ξη της του­ρι­στι­κή κίνη­σης αφο­ρά τους ξενο­δό­χους και όχι τους ξενο­δο­χο­ϋ­πάλ­λη­λους που θα συνε­χί­σουν να δου­λεύ­ουν με μισθό που δεν φτά­νει για το 15θήμερο, με δου­λειά 3 μήνες τον χρό­νο και απα­ρά­δε­κτες συν­θή­κες εργασίας.

– Τον περι­βό­η­το δρό­μο Καλα­μά­τα — Ριζό­μυ­λος — Πύλος — Μεθώ­νη που έπρε­πε να είχε γίνει εδώ και χρό­νια θα τον πλη­ρώ­σει ο λαός της Μεσ­ση­νί­ας. Θα γίνει με ΣΔΙΤ, χωρίς ακό­μα να απο­σα­φη­νί­ζουν ξεκά­θα­ρα το τι σημαί­νει η “αξιο­ποί­η­σή του” από τον ιδιώτη.

– Το αντι­πλημ­μυ­ρι­κό έργο πέριξ του αυτο­κι­νη­τό­δρο­μου ΜΩΡΕΑ από την Τσα­κώ­να ως την Καλα­μά­τα, πρό­κει­ται για άλλη μια προί­κα προς την κοι­νο­πρα­ξία ‑πέρα από τα εκα­τομ­μύ­ρια εγγυ­η­μέ­νης κρα­τι­κής ενί­σχυ­σης που παίρ­νει τακτι­κά. Είναι αμφί­βο­λο το αν τελι­κά θωρα­κί­ζει από πλημ­μύ­ρα, ενώ μόνο σίγου­ρο είναι οι συνέ­πειες του θα πλη­ρω­θούν απ’ το λαό».

Ανα­φέ­ρε­ται επί­σης στα υπο­τι­θέ­με­να οφέ­λη του λαού απ’ την ΕΕ, που τονί­στη­καν στο συνέ­δριο που συμ­με­τεί­χαν ο πρω­θυ­πουρ­γός και υπουρ­γοί, σημειώ­νο­ντας ότι αυτά τα βιώ­νουν οι αγρό­τες με το συνε­χές ξεκλή­ρι­σμα τους, οι αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι που ασφυ­κτιούν κάτω από τα χρέη, οι εργα­ζό­με­νοι που το εισό­δη­μά τους εξανεμίζεται.

Η ΤΕ Μεσ­ση­νί­ας του ΚΚΕ τονί­ζει πως ο λαός μπο­ρεί να σωθεί «Οργα­νώ­νο­ντας την πάλη για αυξή­σεις σε μισθούς και συντά­ξεις, διεκ­δι­κώ­ντας πραγ­μα­τι­κά μέτρα ανα­κού­φι­σης από την ακρί­βεια, παλεύ­ο­ντας για δου­λειά και ζωή με σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα, ανοί­γο­ντας δρό­μο για την ικα­νο­ποί­η­ση όλων των σύγ­χρο­νων ανα­γκών του». Καλεί τον λαό να μην πιστέ­ψει τις ψεύ­τι­κες υπο­σχέ­σεις ότι απ’ την ανά­πτυ­ξη θα έχουν όλοι κέρ­δος, εφό­σον αυτή είναι ακρι­βο­πλη­ρω­μέ­νη για τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα «τόσο από την πολι­τι­κή της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης της ΝΔ όσο και των επί­δο­ξων συνε­χι­στών της ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ή οποιου­δή­πο­τε άλλου σχή­μα­τος συνερ­γα­σί­ας κατα­λή­ξει. Είναι επι­βε­βαιω­μέ­νη η κοι­νή στρα­τη­γι­κή σύμπλευ­ση όλων των αστι­κών κομμάτων».

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο