Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Λύκειο και τις εξετάσεις

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξαγ­γε­λί­ες της κυβέρ­νη­σης για το Λύκειο στο Υπουρ­γι­κό Συμ­βού­λιο αναφέρει:

«Η κυβέρ­νη­ση συνε­χί­ζει τον εμπαιγ­μό, παί­ζο­ντας με την αγω­νία και υπο­τι­μώ­ντας τη νοη­μο­σύ­νη των λαϊ­κών οικο­γε­νειών και των παι­διών της, που ζουν από πρώ­το χέρι τις συνέ­πειες και της εκπαι­δευ­τι­κής της πολιτικής.

Η ουσία είναι ότι το Λύκειο που ορα­μα­τί­ζε­ται η κυβέρ­νη­ση θα είναι ακό­μα πιο ταξι­κό, ένα Λύκειο-φρο­ντι­στή­ριο και με τη “βού­λα”, όπου θα γενι­κευ­τεί ένας ατε­λεί­ω­τος εξε­τα­στι­κός μαρα­θώ­νιος και η όποια γενι­κή μόρ­φω­ση θα στα­μα­τά­ει στην Α’ Λυκεί­ου. Ακό­μη και η μεί­ω­ση των μαθη­μά­των δεν έχει στό­χο την ελά­φρυν­ση των μαθη­τών, αλλά την ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη προ­σαρ­μο­γή σε ένα υπο­βαθ­μι­σμέ­νο σχο­λείο-φρο­ντι­στή­ριο. Επι­πλέ­ον, οι περι­κο­πές μαθη­μά­των ανοί­γουν το δρό­μο για νέο “εξορ­θο­λο­γι­σμό” δαπα­νών, όπως προ­βλέ­πει το Μνη­μό­νιο και οι κατευ­θύν­σεις του ΟΟΣΑ, για συμ­πτύ­ξεις μαθη­μά­των και ειδι­κο­τή­των εκπαιδευτικών.

Όσο, δε, για την “πάτα­ξη της παρα­παι­δεί­ας” και τα χρή­μα­τα που δαπα­νά η — ρημαγ­μέ­νη από τα απα­νω­τά μνη­μό­νια- λαϊ­κή οικο­γέ­νεια για φρο­ντι­στή­ρια, το ενδια­φέ­ρον είναι εντε­λώς υπο­κρι­τι­κό όταν χρό­νια τώρα, με ευθύ­νη τόσο αυτής όσο και των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, δεν λει­τουρ­γούν η ενι­σχυ­τι­κή διδα­σκα­λία και η πρό­σθε­τη διδα­κτι­κή στή­ρι­ξη στο δημό­σιο Γυμνά­σιο και Λύκειο.

Οι μαθη­τές, οι εκπαι­δευ­τι­κοί, οι γονείς να μην πιστέ­ψουν ούτε λέξη από την προ­πα­γάν­δα της κυβέρ­νη­σης, να απορ­ρί­ψουν τους σχε­δια­σμούς της και να βρε­θούν σε θέση μάχης παλεύ­ο­ντας για το σχο­λείο των σύγ­χρο­νων ανα­γκών και δυνα­το­τή­των της επο­χής μας. Ένα σχο­λείο ενιαίο, δωδε­κά­χρο­νο που θα δίνει τη σύγ­χρο­νη μόρ­φω­ση σε όλους και όχι σε λίγους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο