Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Για το θάνατο μετά από 288 μέρες απεργίας πείνας της μουσικού Ηelin Βölek

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνα­το μετά από 288 μέρες απερ­γί­ας πεί­νας της μου­σι­κού Ηelin Βölek σημειώνει:

«Μετά από 288 μέρες απερ­γί­ας πεί­νας έφυ­γε από τη ζωή η Ηelin Βölek, μέλος του μου­σι­κού συγκρο­τή­μα­τος Group Yorum. Η ίδια, μαζί με το επί­σης μέλος του συγκρο­τή­μα­τος Ibrahim Gokcek, πραγ­μα­το­ποιού­σαν απερ­γία πεί­νας ενά­ντια στις διώ­ξεις της κυβέρ­νη­σης Ερντο­γάν, που από το 2016 επι­κα­λού­με­νη “σχέ­σεις του συγκρο­τή­μα­τος με την τρο­μο­κρα­τία” του έχει απα­γο­ρεύ­σει να πραγ­μα­το­ποιεί συναυ­λί­ες, ενώ αρκε­τά μέλη του έχουν κατά δια­στή­μα­τα φυλα­κι­στεί και βασανιστεί.

Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει τη βιο­μη­χα­νία διώ­ξε­ων της κυβέρ­νη­σης Ερντο­γάν, με την ανο­χή ως και ενθάρ­ρυν­ση που απο­λαμ­βά­νει από ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που τυλί­γει σε μια κόλ­λα χαρ­τί εργα­ζό­με­νους, συν­δι­κα­λι­στές, στε­λέ­χη κομ­μά­των, καλ­λι­τέ­χνες, ακα­δη­μαϊ­κούς, δημο­σιο­γρά­φους. Εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ριά του στην οικο­γέ­νεια της H. Bolek και την αλλη­λεγ­γύη του στην πάλη των λαών και την υπε­ρά­σπι­ση των δικαιω­μά­των κι ελευ­θε­ριών τους».

helin bolek5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο