Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Διαρθρωτικό πρόβλημα» θεωρεί η ΕΕ τους αυτοαπασχολούμενους

Μέτρα σε επί­πε­δο νομο­θε­σί­ας προ­κει­μέ­νου να εξυ­πη­ρε­τού­νται καλύ­τε­ρα οι ανά­γκες των επι­χει­ρή­σε­ων και το διο­ρι­σμό «ειδι­κού απε­σταλ­μέ­νου για τις μικρο­με­σαί­ες επι­χει­ρή­σεις» στην Ευρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή, ούτως ώστε να προ­ω­θού­νται άμε­σα οι επι­διώ­ξεις τους εξήγ­γει­λε ο Γάλ­λος Επί­τρο­πος, Τιε­ρί Μπρε­τόν, κατά τη συζή­τη­ση για τις «μικρο­με­σαί­ες επι­χει­ρή­σεις» στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρασβούργο.

Σε παρέμ­βα­ση που έκα­νε ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Κώστας Παπα­δά­κης, σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση, τόνι­σε ότι “τα μέτρα κι οι κανο­νι­σμοί της ΕΕ κάθε άλλο παρά στο­χεύ­ουν στο να ελα­φρύ­νουν τους αυτοαπασχολούμενους”.

Ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ, στην ομι­λία του, ανέ­φε­ρε συγκε­κρι­μέ­να ότι “τα περί «μικρο­με­σαί­ων επι­χει­ρή­σε­ων» που επι­κα­λεί­στε στην πρά­ξη αφο­ρούν ορι­σμέ­νες πιο δυνα­μι­κές μικρο­με­σαί­ες που όντως σας ενδια­φέ­ρουν, στις οποί­ες δεν περι­λαμ­βά­νο­νται οι αυτο­α­πα­σχο­λου­με­νοι χωρίς ή με 1–2 άτο­μα προ­σω­πι­κό, τις οποί­ες αντι­με­τω­πί­ζε­τε ως «διαρ­θρω­τι­κό πρόβλημα»”.

“Δια­χρο­νι­κά έχει απο­δει­χθεί ότι τα όποια κον­δύ­λια περίσ­σευαν από το φαγο­πό­τι των μεγά­λων ομί­λων και δίνο­νταν σε αυτα­πα­σχο­λού­με­νους δεν είναι σε θέση να αντι­στρέ­ψουν το αδιέ­ξο­δο της ανα­δου­λειάς, της άγριας φορο­λό­γη­σης, των χρε­ών σε εφο­ρία, τρά­πε­ζες, ασφα­λι­στι­κά ταμεία” επι­σή­μα­νε ο Κ. Παπα­δά­κης προ­σθέ­το­ντας ότι “δεν αναι­ρούν το νόμο ότι το μεγά­λο ψάρι τρώ­ει το μικρό, πολύ περισ­σό­τε­ρο που η απε­λευ­θέ­ρω­ση υπη­ρε­σιών, ωρα­ρί­ων κι οι κανο­νι­σμοί της ΕΕ ενι­σχύ­ουν την τάση συγκέ­ντρω­σης του κεφα­λαί­ου στις μεγα­λύ­τε­ρες επι­χει­ρή­σεις. Οι «με τη μεζού­ρα» φορο­ε­λα­φρύν­σεις της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ δεν ανα­τρέ­πουν την εικό­να ότι οι μικροί θα δίνουν μάχη επιβίωσης”.

“Μόνος δρό­μος είναι η πάλη των αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων, όχι μόνο για την άμε­ση ανα­κού­φι­σή τους από την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή ΕΕ και κυβερ­νή­σε­ων, αλλά και για να υπάρ­ξει ορι­στι­κή διέ­ξο­δος στα σημε­ρι­νά αδιέ­ξο­δα, μέσα από την κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία με την εργα­τι­κή τάξη και τη μικρο­με­σαία αγρο­τιά προ­κει­μέ­νου να ανα­τρα­πούν τα μονο­πώ­λια κι η εξου­σία τους” κατέ­λη­ξε στην παρέμ­βα­σή του ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο