Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας τώρα!

Το ΚΚΕ, όπως ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του υπό τον τίτλο «Επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών μονά­δων Υγεί­ας τώρα!» από την πρώ­τη στιγ­μή «καλεί την κυβέρ­νη­ση να προ­χω­ρή­σει άμε­σα σε μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού στις δημό­σιες μονά­δες Υγεί­ας και ταυ­τό­χρο­να να επι­τά­ξει τις ιδιω­τι­κές μονά­δες Υγείας:

-Να επι­τα­χθούν νοση­λευ­τι­κά κρε­βά­τια, χει­ρουρ­γεία, εργα­στή­ρια, όλες οι ΜΕΘ του ιδιω­τι­κού τομέα, μαζί με το προ­σω­πι­κό τους, και να τεθούν σε πλή­ρη κρα­τι­κό έλεγχο.

-Να επι­τα­χθούν οι μεγά­λες δια­γνω­στι­κές μονά­δες του ιδιω­τι­κού τομέα. Τα δια­γνω­στι­κά τεστ για τον κορω­ναϊό να γίνο­νται σύμ­φω­να με τα επι­στη­μο­νι­κά κρι­τή­ρια και τις κρα­τι­κές κατευθύνσεις.

-Να εντα­χθούν υπο­χρε­ω­τι­κά οι ιδιώ­τες για­τροί και ιδιαί­τε­ρα των ειδι­κο­τή­των Πνευ­μο­νο­λο­γί­ας και Παθο­λο­γί­ας στο σχέ­διο ενί­σχυ­σης των δημό­σιων νοσο­κο­μεί­ων και των Κέντρων Υγεί­ας. Να αξιο­ποι­η­θούν για τη δωρε­άν περί­θαλ­ψη του λαού ‑που δεν απαι­τεί­ται νοση­λεία- στα ιατρεία τους και με κατ’ οίκον επισκέψεις.

-Να επι­τα­χθούν όλα τα ανα­γκαία υλι­κά υγιει­νής, προ­στα­σί­ας, τεχνο­λο­γι­κού εξο­πλι­σμού, για την ενί­σχυ­ση των δημό­σιων μονά­δων Υγεί­ας και των υγειονομικών».

Το ΚΚΕ σημειώ­νει στη συνέ­χεια της ανα­κοί­νω­σή του, ότι «αντί για αυτά τα μέτρα η κυβέρ­νη­ση επι­λέ­γει να δώσει νέα δώρα στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους του χώρου της υγεί­ας ύψους 30 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ» καθώς:

«Η συμ­φω­νία κυβέρ­νη­σης-επι­χει­ρη­μα­τιών στο χώρο της Υγεί­ας εκτι­νάσ­σει το ύψος της απο­ζη­μί­ω­σης, που θα παίρ­νουν από τον ΕΟΠΥΥ, δηλα­δή από τις ασφα­λι­στι­κές εισφο­ρές των εργαζομένων.

Για κάθε νοση­λεία κρού­σμα­τος κορο­ναϊ­ού σε κρε­βά­τι ΜΕΘ σε ιδιω­τι­κή κλι­νι­κή, ο ΕΟΠΥΥ θα δίνει στον ιδιο­κτή­τη της κλι­νι­κής απο­ζη­μί­ω­ση 1.600 ευρώ τη μέρα αντί για 800 ευρώ που έδι­νε μέχρι σήμε­ρα. Αντί­στοι­χα δώρα προ­βλέ­πο­νται και για την διε­νέρ­γεια των δια­γνω­στι­κών τεστ για τον κοροναϊό».

«Με αυτόν τον τρό­πο τελι­κά ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας όχι μόνο δεν υπη­ρε­τεί το δημό­σιο σύστη­μα υγεί­ας, αλλά συνε­χί­ζει να το αρμέ­γει, αφού δεν επι­τάσ­σε­ται αλλά επι­δο­τεί­ται από τον ΕΟΠΥΥ, από πόρους που έχουν πλη­ρώ­σει οι ασφα­λι­σμέ­νοι δηλα­δή» τονί­ζει το ΚΚΕ, κατα­λή­γο­ντας στην ανα­κοί­νω­σή του: «Στην ίδια λογι­κή κινού­νται και οι προ­τά­σεις του ΣΥΡΙΖΑ, που εστιά­ζει την κρι­τι­κή του στο ποσό της απο­ζη­μί­ω­σης και στο ποιοι όμι­λοι ευνο­ού­νται, προ­σπερ­νώ­ντας αυτό που πρέ­πει να γίνει άμε­σα, όπως διεκ­δι­κούν και οι νοσο­κο­μεια­κοί για­τροί και το υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό: Επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών μονά­δων υγεί­ας τώρα! Κι όταν λέμε επί­τα­ξη εννο­ού­με επίταξη!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο