Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Επιστολή διαμαρτυρίας για τους άθλιους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε η Έλενα Ακρίτα ενάντια στο ΚΚΕ

Η επι­στο­λή δια­μαρ­τυ­ρί­ας του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του Κόμ­μα­τος για τους άθλιους χαρα­κτη­ρι­σμούς που εξα­πέ­λυ­σε η Ελ. Ακρί­τα ενά­ντια στο ΚΚΕ:

«Προς το News247

Υπό­ψη κου Μ. Χωριανόπουλου

Με την παρού­σα επι­στο­λή μας εκφρά­ζου­με την οργή και τη δια­μαρ­τυ­ρία μας για το πλή­θος άθλιων, ψευ­δών και συκο­φα­ντι­κών χαρα­κτη­ρι­σμών που εξα­πέ­λυ­σε κατά του ΚΚΕ η κα Έλε­να Ακρί­τα, στο podcast της για το News247, στις 15/2.

Στο συγκε­κρι­μέ­νο podcast κι ενώ ανα­φε­ρό­ταν στις κινη­το­ποι­ή­σεις των ηθο­ποιών της τρέ­χου­σας περιό­δου, η κα Ακρί­τα υπο­στή­ρι­ξε τα εξής ψευ­δή και συκοφαντικά:

“Όταν ο Σπύ­ρος Μπι­μπί­λας βγή­κε Πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Ελλή­νων Ηθο­ποιών, το ΚΚΕ τότε ‑που κατά παρά­δο­ση είχε δικό του άνθρω­πο σε αυτό το πόστο- τον είχε χτυ­πή­σει πάρα πολύ άσχη­μα και να τα λέμε… Και μάλι­στα και με επι­χει­ρή­μα­τα του τύπου ότι είναι gay, ότι είναι το ένα, είναι το άλλο, για­τί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέμα­τα, πραγ­μα­τι­κά, να μην κρυ­βό­μα­στε είναι ξεκά­θα­ρα ομο­φο­βι­κό κόμ­μα”.

Τα παρα­πά­νω δεν έχουν ουδε­μία σχέ­ση με την αλή­θεια, ούτε φυσι­κά με τις θέσεις και την πολι­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση του ΚΚΕ. Κι αυτό είναι πασίγνωστο.

Άλλω­στε, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας έχει συνα­ντη­θεί πολ­λές φορές το τελευ­ταίο διά­στη­μα με τον κ. Μπι­μπί­λα, ως Πρό­ε­δρο του ΣΕΗ, κι έχει εκφρά­σει τη στή­ρι­ξη του Κόμ­μα­τος σε κινη­το­ποι­ή­σεις και αιτή­μα­τα των ηθοποιών.

Πέραν αυτών, η κα Ακρί­τα προ­χώ­ρη­σε και σε μια πρω­το­φα­νή κυριο­λε­κτι­κά αθλιό­τη­τα, ανα­φε­ρό­με­νη σε ζητή­μα­τα που αφο­ρούν απο­κλει­στι­κά την προ­σω­πι­κή ζωή βου­λευ­τών του ΚΚΕ. Προ­φα­νώς έτσι αντι­λαμ­βά­νε­ται η κα Ακρί­τα την προ­στα­σία της ιδιω­τι­κής ζωής και των ατο­μι­κών δικαιω­μά­των του καθε­νός και της καθεμιάς!!!

Δεν είναι η πρώ­τη φορά που η κα Ακρί­τα προ­βαί­νει σε τέτοιες αθλιό­τη­τες και συκο­φα­ντί­ες σε βάρος του ΚΚΕ σχε­τι­κά με το πρό­σω­πο του κ. Σπ. Μπι­μπί­λα ‑κι όχι μόνο- και για τις οποί­ες υπήρ­ξε σχε­τι­κή απά­ντη­ση.  (https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10864442)

Ασφα­λώς το ΚΚΕ δεν θα παρα­κο­λου­θή­σει τον κατή­φο­ρο και τις αντιΚ­ΚΕ εμμο­νές της κας Ακρίτα.

Ωστό­σο, θεω­ρού­με αυτο­νό­η­το ότι οι σχε­τι­κές ανα­φο­ρές στο συγκε­κρι­μέ­νο podcast πρέ­πει να απο­συρ­θούν από το site σας και από όλες τις πλατ­φόρ­μες που το ανα­πα­ρά­γουν, ζητώ­ντας ταυ­τό­χρο­να τη δημο­σί­ευ­ση της επι­στο­λής μας».

Ύστε­ρα από επι­κοι­νω­νία του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ με την αρχι­συ­ντα­ξία του news247.gr το επί­μα­χο από­σπα­σμα απο­σύρ­θη­κε από την εκπομπή.

Φαί­νε­ται όμως ότι η Έλε­να Ακρί­τα το έχει «σύστη­μα» με τη συγκε­κρι­μέ­νη συκο­φα­ντία, την οποία είχε ανα­φέ­ρει ξανά πριν τρία χρόνια.

Τότε μάλι­στα ο «Ριζο­σπά­στης» είχε απα­ντή­σει στην αθλιό­τη­τα της κ. Ακρί­τα, ανα­φέ­ρο­ντας μετα­ξύ άλλων: «Με αφορ­μή τις πρό­σφα­τες εκλο­γές στο Σωμα­τείο Ελλή­νων Ηθο­ποιών, η δημο­σιο­γρά­φος Έλε­να Ακρί­τα με άρθρο της στην εφη­με­ρί­δα “Τα Νέα” επι­τέ­θη­κε στο ΚΚΕ ότι προ­βαί­νει σε σεξι­στι­κά σχό­λια για τον νέο πρό­ε­δρο του ΔΣ του ΣΕΗ, Σπύ­ρο Μπι­μπί­λα. Ανα­ρω­τιό­μα­στε, αλή­θεια, σε ποια στοι­χεία βασί­ζει η αρθρο­γρά­φος το λάβρο κατη­γο­ρη­τή­ριό της για το ΚΚΕ; “Χτε­νί­ζο­ντας” το δια­δί­κτυο, δεν βρή­κα­με ούτε ένα σχό­λιο αυτού του είδους που να προ­έρ­χε­ται από το ΚΚΕ. Άλλω­στε η ίδια η ιδε­ο­λο­γία και η στρα­τη­γι­κή του ΚΚΕ για κατάρ­γη­ση όλων των ταξι­κών, κοι­νω­νι­κών, εθνι­κών, φυλε­τι­κών κ.ά. διαι­ρέ­σε­ων το καθι­στούν αδιάλ­λα­κτο αντί­πα­λο του ρατσι­σμού κάθε είδους. Για το ΚΚΕ οι δια­κρί­σεις αυτές είναι τόσο εχθρι­κές προς τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, όσο εχθρι­κή είναι γι’ αυτά και η εκμε­ταλ­λευ­τι­κή κοι­νω­νία που τις γεννά».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο