Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ – Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα: Το Brexit είναι τρανταχτή απόδειξη για τους λαούς ότι η ΕΕ του κεφαλαίου δεν είναι ακλόνητη

Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ, σε δήλω­σή της σχε­τι­κά με τη σημε­ρι­νή ψηφο­φο­ρία στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο για τη «συμ­φω­νία για την απο­χώ­ρη­ση του Ηνω­μέ­νου Βασι­λεί­ου της Μεγά­λης Βρε­τα­νί­ας και της Βόρειας Ιρλαν­δί­ας από την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση και την Ευρω­παϊ­κή Κοι­νό­τη­τα Ατο­μι­κής Ενέρ­γειας», ανα­φέ­ρει τα παρακάτω:

«Η απο­χώ­ρη­ση της Βρε­τα­νί­ας από την ΕΕ απο­τε­λεί μία ακό­μη τρα­ντα­χτή από­δει­ξη για τους λαούς ότι η ΕΕ του κεφα­λαί­ου δεν είναι αιώ­νια, ακλό­νη­τη.

Η ύπαρ­ξή της καθο­ρί­ζε­ται από τη δια­σφά­λι­ση των συμ­φε­ρό­ντων των μονο­πω­λια­κών ομί­λων απέ­να­ντι στους αντα­γω­νι­στές τους και τη θωρά­κι­ση της εξου­σί­ας τους. Στο έδα­φος αυτών των συμ­φε­ρό­ντων ανα­πτύσ­σο­νται σφο­δροί αντα­γω­νι­σμοί στο εσω­τε­ρι­κό της ΕΕ, αλλά και με ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα. Η συμ­φω­νία απο­χώ­ρη­σης απο­τε­λεί έναν συμ­βι­βα­σμό των συμ­φε­ρό­ντων μερί­δων του βρε­τα­νι­κού κεφα­λαί­ου, με εκεί­νο των ισχυ­ρό­τε­ρων καπι­τα­λι­στι­κών χωρών της ΕΕ. Δεν αφο­ρά στα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων που δέχο­νται την ίδια ανε­λέ­η­τη επί­θε­ση σε Βρε­τα­νία και ΕΕ, που θα συνε­χί­σουν να βιώ­νουν και τις συνέ­πειες της εφαρ­μο­γής της συμ­φω­νί­ας, τη μελ­λο­ντι­κή σχέ­ση Βρε­τα­νί­ας — ΕΕ, τις ανα­δια­τά­ξεις ιμπε­ρια­λι­στι­κών συμ­μα­χιών. Με κρι­τή­ριο όλα τα παρα­πά­νω η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ τοπο­θε­τή­θη­κε με “παρών”.

Σήμε­ρα είναι κρί­σι­μο οι εργα­ζό­με­νοι να οργα­νώ­σουν την πάλη για τα δικαιώ­μα­τά τους σε αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κή — αντι­μο­νο­πω­λια­κή κατεύ­θυν­ση, για την απο­δέ­σμευ­ση από την ΕΕ με την εξου­σία στα δικά τους χέρια» κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση της ΕΟ του ΚΚΕ

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο