Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Η επίσκεψη Μέρκελ είναι έπαινος στον κ. Τσίπρα για τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε

«Το γεγο­νός ότι η κ. Μέρ­κελ είναι η πρώ­τη που σπεύ­δει να δώσει “ψήφο εμπι­στο­σύ­νης” στον κ. Τσί­πρα απο­τε­λεί από μόνο του κρι­τή­ριο για την ανά­γκη ο λαός να κατα­ψη­φί­σει τη συγκε­κρι­μέ­νη κυβέρ­νη­ση με όλα τα μέσα» ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ για την επί­σκε­ψη της Άγκε­λα Μέρ­κελ και τις κοι­νές δηλώ­σεις με τον Αλέ­ξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσί­πρας, μετά τον αμε­ρι­κά­νι­κο ιμπε­ρια­λι­σμό ξεπλέ­νει και τον ρόλο της Γερ­μα­νί­ας στην εφαρ­μο­γή των αντι­λαϊ­κών μνη­μο­νί­ων. Γι’ αυτόν τον λόγο και η επί­σκε­ψη Μέρ­κελ, παρα­μο­νές εκλο­γών, εκτός από την προ­ώ­θη­ση και εδραί­ω­ση των οικο­νο­μι­κών συμ­φε­ρό­ντων του γερ­μα­νι­κού κεφα­λαί­ου στην Ελλά­δα και την περιο­χή, δεν είναι τίπο­τα άλλο παρά μια στή­ρι­ξη, ένας έπαι­νος στον κ. Τσί­πρα για τις δηλώ­σεις μετά­νοιας, που έκα­νε όλα αυτά τα χρό­νια και για τη βρώ­μι­κη δου­λειά που έβγα­λε, είτε πρό­κει­ται για τις αντι­λαϊ­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις υπέρ του κεφα­λαί­ου που εφάρ­μο­σε, είτε για τα επι­κίν­δυ­να ΝΑΤΟϊ­κά σχέ­δια που προ­ώ­θη­σε στην περιο­χή» επι­ση­μαί­νει η ανα­κοί­νω­ση. «Άλλω­στε, η στή­ρι­ξη της Μέρ­κελ στη συμ­φω­νία των Πρε­σπών, που εκφρά­ζει τους στό­χους του γερ­μα­νι­κού παρά­γο­ντα, ο οποί­ος — σημειω­τέ­ον- τις προη­γού­με­νες δεκα­ε­τί­ες πρω­το­στά­τη­σε στην όξυν­ση του εθνι­κι­σμού στα Βαλ­κά­νια και τη διά­λυ­ση της Γιου­γκο­σλα­βί­ας, δεί­χνει ξεκά­θα­ρα ότι αυτή η συμ­φω­νία υπα­γο­ρεύ­θη­κε από την ανά­γκη των ευρω­α­τλα­ντι­κών σχε­δια­σμών» τονί­ζει το ΚΚΕ.

«Σήμε­ρα», προ­σθέ­τει στη συνέ­χεια, «ο κ. Τσί­πρας απέ­δει­ξε ότι ανή­κει στην ίδια οικο­γέ­νεια με την κ. Μέρ­κελ, αυτήν του ευρω­μο­νό­δρο­μου και των μνη­μο­νί­ων διαρ­κεί­ας που επι­βάλ­λει η ΕΕ. Επα­νέ­λα­βε την κοροϊ­δία για μια δήθεν “κοι­νω­νι­κή” ΕΕ, όπως επί­σης και την γνω­στή λαθρο­χει­ρία που τσου­βα­λιά­ζει κάθε φωνή αμφι­σβή­τη­σης της ΕΕ με αντι­δρα­στι­κές ακρο­δε­ξιές δυνά­μεις. Ενέ­τα­ξε μάλι­στα και την κ. Μέρ­κελ στη συμ­μα­χία κατά της ακρο­δε­ξιάς που είναι σαν να προ­σπα­θείς να σβή­σεις τη φωτιά με βενζίνη».

«Όσον αφο­ρά τις γερ­μα­νι­κές απο­ζη­μιώ­σεις ο κ. Τσί­πρας τις ξεπέ­ρα­σε με μισή κου­βέ­ντα, κάτι το οποίο ευθυ­γραμ­μί­ζε­ται με την ‑επί μία τετρα­ε­τία- στά­ση του που δεν έκα­νε τίπο­τα ουσια­στι­κό για να τις διεκ­δι­κή­σει, για να μη δια­τα­ρα­χθούν οι συμ­μα­χί­ες με το γερ­μα­νι­κό κεφά­λαιο» κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο