Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Σε σχό­λιο για την πρό­θε­ση της κυβέρ­νη­σης να κατα­θέ­σει νομο­σχέ­διο για τον προ­ο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Μετά το δικαί­ω­μα στην απερ­γία η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ επι­χει­ρεί να βάλει στο στό­χα­στρο και τις δια­δη­λώ­σεις, επεν­δύ­ο­ντας στον κοι­νω­νι­κό αυτοματισμό.

Το δήθεν ενδια­φέ­ρον για την ταλαι­πω­ρία και τη μετα­κί­νη­ση του λαού δεν είναι παρά το πρό­σχη­μα για να κρύ­ψει την επι­βο­λή δια­φό­ρων αυστη­ρών περιο­ρι­σμών που θα επι­τρέ­πουν ακό­μη και την απα­γό­ρευ­ση δια­δη­λώ­σε­ων ή την ενο­χο­ποί­η­σή τους για προ­βο­κα­τό­ρι­κες ενέρ­γειες που καμία σχέ­ση δεν έχουν με το λαϊ­κό κίνημα.

Είναι εξορ­γι­στι­κό, αλλά και ταυ­τό­χρο­να γελοίο να ισχυ­ρί­ζε­ται η κυβέρ­νη­ση ότι η καθη­με­ρι­νή ταλαι­πω­ρία του λαού, οι καθυ­στε­ρή­σεις στα μέσα μετα­φο­ράς, τα συγκοι­νω­νια­κά προ­βλή­μα­τα ή η ανα­δου­λειά στα εμπο­ρο­μά­γα­ζα οφεί­λο­νται στις συγκε­ντρώ­σεις και τις απερ­γί­ες. Οφεί­λο­νται στην ίδια αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που τώρα θέλει να βάλει στο γύψο τις δια­δη­λώ­σεις, υλο­ποιώ­ντας ένα πάγιο αίτη­μα του κεφαλαίου.

Ο λαός χρειά­ζε­ται να απα­ντή­σει μαζι­κά σε αυτό το μπα­ράζ περι­στο­λής συν­δι­κα­λι­στι­κών και λαϊ­κών ελευ­θε­ριών, για­τί το δόγ­μα “νόμος και τάξη” πάει χέρι-χέρι με την πολι­τι­κή που καταρ­γεί τις Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις Εργα­σί­ας και εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα, που δια­λύ­ει την Κοι­νω­νι­κή Ασφά­λι­ση, που εμπο­ρευ­μα­το­ποιεί περαι­τέ­ρω την Υγεία και την Παι­δεία και εμπλέ­κει τη χώρα μας όλο και βαθύ­τε­ρα στα επι­κίν­δυ­να αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέδια.

Η κυβέρ­νη­ση να μην τολ­μή­σει να φέρει νομο­σχέ­διο για τον περιο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων. Αν το κάνει να ξέρει ότι θα έχει την τύχη άλλων παρό­μοιων νόμων. Ο λαός με τους αγώ­νες του θα τον ακυ­ρώ­σει στην πράξη».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο