Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο υποκρισίας για τη λειτουργία των σχολείων

Σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορ­μή τις κυβερ­νη­τι­κές δηλώ­σεις για το άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων, αναφέρει:

«Η κυβέρ­νη­ση από τη μία επι­χει­ρεί να ενο­χο­ποι­ή­σει τη νεο­λαία για την έξαρ­ση των κρου­σμά­των και από την άλλη ανα­κοι­νώ­νει το άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων στις 7 Σεπτέμ­βρη χωρίς να ενη­με­ρώ­νει γονείς, εκπαι­δευ­τι­κούς και μαθη­τές με ποια προ­ε­τοι­μα­σία, μέσα και μέτρα προ­στα­σί­ας θα γίνει αυτό δυνατό.

Η κυβέρ­νη­ση διέ­θε­τε το απα­ραί­τη­το χρο­νι­κό διά­στη­μα, από τον Ιού­νη, για να εξα­σφα­λί­σει ουσια­στι­κές προ­ϋ­πο­θέ­σεις για τη λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων, που είναι ανα­γκαία να ξεκι­νή­σει και για παι­δα­γω­γι­κούς και για μορ­φω­τι­κούς λόγους.

Σήμε­ρα, ξεπερ­νά­ει κάθε όριο υπο­κρι­σί­ας όταν ανά­γει σε κύριο απο­τρε­πτι­κό παρά­γο­ντα για την εξά­πλω­ση του κορο­νοϊ­ού το πώς θα συμπε­ρι­φερ­θούν παι­διά Δημο­τι­κού! Η κυβέρ­νη­ση να στα­μα­τή­σει να κου­νά­ει το δάκτυ­λο στους μαθη­τές, τη νεο­λαία και τους γονείς και να ανα­λά­βει τη δική της τερά­στια ευθύνη».

Στ. Πέτσας: Τα σχο­λεία θα ανοί­ξουν στις 7 Σεπτεμβρίου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο