Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι “άμοιρη ευθυνών” για την “αφγανική κρίση”

Σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία Μητσο­τά­κη — Ερντο­γάν και το νέο προ­σφυ­γι­κό κύμα, αναφέρει:

«Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ δεν είναι “άμοι­ρη ευθυ­νών” για την “αφγα­νι­κή κρί­ση” και το νέο προ­σφυ­γι­κό κύμα, για­τί όπως και όλες οι κυβερ­νή­σεις των τελευ­ταί­ων 20 χρό­νων, στή­ρι­ξε την επέμ­βα­ση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με όλα τα προ­σχή­μα­τα, συμ­με­τέ­χο­ντας μάλι­στα στις στρα­τιω­τι­κές απο­στο­λές κατοχής.

Οι ευθύ­νες της μεγα­λώ­νουν για­τί ούτε η αντι­δρα­στι­κή πολι­τι­κή της ΕΕ για το προ­σφυ­γι­κό που έχει για “σημαία” της, ούτε οι συνο­μι­λί­ες με τον Ερντο­γάν στο έδα­φος της απα­ρά­δε­κτης συμ­φω­νί­ας ΕΕ- Τουρ­κί­ας, μπο­ρούν να δια­σφα­λί­σουν τα δικαιώ­μα­τα των προ­σφύ­γων. Αντί­θε­τα το μόνο που μπο­ρούν να περι­μέ­νουν οι πρό­σφυ­γες από το Αφγα­νι­στάν είναι η κατα­στο­λή, οι μαζι­κές απε­λά­σεις και ο εγκλω­βι­σμός σε απάν­θρω­πες υπερδομές.

Αντί η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ να επι­δει­κνύ­ει τους φρά­χτες της και να φτιά­χνει “φυλα­κές” στα νησιά, να προ­χω­ρή­σει σε άμε­σες δια­δι­κα­σί­ες ασύ­λου στις χώρες του πραγ­μα­τι­κού προ­ο­ρι­σμού, χωρίς απε­λά­σεις, χωρίς εγκλω­βι­σμό στις υπερδομές-”φυλακές”».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο