Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη σύλληψη του ναζιστή Χρ. Παππά

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε το εξής σχό­λιο για τη μη σύλ­λη­ψη του ναζι­στή Χρ. Παπ­πά και τις ευθύ­νες της κυβέρνησης:

«Η κυβέρ­νη­ση φέρει ακέ­ραιη την ευθύ­νη για τη μη σύλ­λη­ψη του κατα­δι­κα­σμέ­νου για διεύ­θυν­ση της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης “Χρυ­σή Αυγή” Χρ. Πάπ­πα. Οι δικαιο­λο­γί­ες που επι­κα­λεί­ται η κυβέρ­νη­ση, σερ­βι­ρι­σμέ­νες μάλι­στα με μπό­λι­κους γελοί­ους επι­θε­τι­κούς προσ­διο­ρι­σμούς, την εκθέ­τουν ακό­μα περισσότερο.

Απο­δει­κνύ­ε­ται για άλλη μία φορά πως το αστι­κό κρά­τος είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κό όταν αφο­ρά σε συλ­λή­ψεις 14χρονων μαθη­τών, στην κατα­στο­λή εργα­τι­κών, λαϊ­κών και νεα­νι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων και ταυ­τό­χρο­να “ανή­μπο­ρο”, όταν πρέ­πει να συλ­λά­βει έναν κατα­δι­κα­σμέ­νο εγκλη­μα­τία ναζι­στή. Απο­δει­κνύ­ε­ται, επί­σης, ότι όλος ο μηχα­νι­σμός φακε­λώ­μα­τος και παρα­κο­λού­θη­σης ‑που στή­θη­κε τα προη­γού­με­να χρό­νια από όλες τις κυβερ­νή­σεις- δεν αφο­ρά γενι­κά και αόρι­στα την “επι­βο­λή του νόμου”, αλλά στρέ­φε­ται πρω­τί­στως ενά­ντια στον λαό και τους αγώ­νες του».

Ο Μπα­λά­σκας «καρ­φώ­νει» Χρυ­σο­χοϊ­δη-ΕΛΑΣ: «Υπήρ­χαν επι­φορ­τι­σμέ­νοι αστυ­νο­μι­κοί με δια­τα­γές σαφέ­στα­τες» για την σύλ­λη­ψη Παππά

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο