Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Η μόνη περίοδος που ο Τσίπρας θυμάται τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι η προεκλογική»

Σε σχό­λιό του για τις δηλώ­σεις του Αλ. Τσί­πρα για τις γερ­μα­νι­κές απο­ζη­μιώ­σεις, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η μόνη περί­ο­δος που ο κ. Τσί­πρας θυμά­ται τις γερ­μα­νι­κές απο­ζη­μιώ­σεις είναι η προ­ε­κλο­γι­κή, όταν επί μια τετρα­ε­τία δεν έκα­νε τίπο­τα ουσια­στι­κό για να τις διεκ­δι­κή­σει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά φρο­ντί­ζει κάθε φορά να απο­δυ­να­μώ­νει αυτό το ιστο­ρι­κό αίτη­μα, είτε με αόρι­στες ανα­φο­ρές για κάποιες πρω­το­βου­λί­ες σε κατάλ­λη­λο χρό­νο και σε συμ­φω­νία με την άλλη πλευ­ρά, είτε φέρ­νο­ντας ουσια­στι­κά σε αντι­πα­ρά­θε­ση την ηθι­κή διά­στα­ση των γερ­μα­νι­κών απο­ζη­μιώ­σε­ων από την πραγ­μα­τι­κή οικο­νο­μι­κή οφειλή.

Το σίγου­ρο είναι ότι η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, στα βήμα­τα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν πρό­κει­ται να διεκ­δι­κή­σει ποτέ από τη γερ­μα­νι­κή κυβέρ­νη­ση τις απο­ζη­μιώ­σεις, για να μη δια­τα­ρα­χθούν οι συμ­μα­χί­ες του ελλη­νι­κού κεφα­λαί­ου. Άλλω­στε και στο πόρι­σμα της Δια­κομ­μα­τι­κής Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Επι­τρο­πής, για τη Διεκ­δί­κη­ση των Γερ­μα­νι­κών Οφει­λών, δεν γίνε­ται καμιά ανα­φο­ρά σε ρητή δέσμευ­ση της κυβέρ­νη­σης να διεκ­δι­κή­σει ενιαία και το σύνο­λό τους.

Ο λαός μας έχει το δικαί­ω­μα και οφεί­λει να διεκ­δι­κή­σει τις απο­ζη­μιώ­σεις και επα­νορ­θώ­σεις για το ανα­γκα­στι­κό κατο­χι­κό δάνειο, τις τερά­στιες κατα­στρο­φές στις υπο­δο­μές από τα γερ­μα­νι­κά κατο­χι­κά στρα­τεύ­μα­τα, τις απο­ζη­μιώ­σεις των θυμά­των των ναζι­στι­κών εγκλη­μά­των, τους πολι­τι­στι­κούς θησαυ­ρούς που εκλά­πη­σαν εκεί­νη την περί­ο­δο, ταυ­τό­χρο­να με τον αγώ­να του ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή κυβέρ­νη­σης, ΕΕ, κεφαλαίου».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο