Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Η ομιλία Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής ήταν ένας “ύμνος” στο ΝΑΤΟ, που προσβάλλει και προκαλεί τον ελληνικό λαό

Σε ανα­κοί­νω­σή του για τη Σύνο­δο Κορυ­φής του ΝΑΤΟ και τη στά­ση της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η Σύνο­δος Κορυ­φής του ΝΑΤΟ κατέ­λη­ξε, με τη σύμ­φω­νη γνώ­μη της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ, σε πολύ επι­κίν­δυ­νες απο­φά­σεις και σχε­δια­σμούς πολε­μι­κής προ­ε­τοι­μα­σί­ας, μέρος των οποί­ων είναι και η επί­σπευ­ση της έντα­ξης νέων χωρών στη δολο­φο­νι­κή συμμαχία.

Στο πλαί­σιο της επι­δί­ω­ξης για τον ευρω­α­τλα­ντι­κό έλεγ­χο των Δυτι­κών Βαλ­κα­νί­ων και της Μαύ­ρης Θάλασ­σας δρο­μο­λο­γεί­ται η έντα­ξη στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ, όπως επί­σης της Ουκρα­νί­ας και της Γεωρ­γί­ας. Απο­δεί­χτη­κε ότι πίσω από τη βια­σύ­νη για το κλεί­σι­μο των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων με τη FYROM βρι­σκό­ταν ο στό­χος για έντα­ξη της γει­το­νι­κής χώρας στο ΝΑΤΟ, το οποίο έβα­λε και τη σφρα­γί­δα του στην πρό­σφα­τη συμ­φω­νία των Πρε­σπών ανά­με­σα στις κυβερ­νή­σεις Ελλά­δας — ΠΓΔΜ.

Η Σύνο­δος Κορυ­φής απο­φά­σι­σε να προ­χω­ρή­σει η διεύ­ρυν­ση του ΝΑΤΟ, να αυξη­θούν οι ΝΑΤΟι­κές δαπά­νες από τα κρά­τη-μέλη, να δημιουρ­γη­θούν νέοι και μεγα­λύ­τε­ροι στρα­τιω­τι­κοί σχη­μα­τι­σμοί πολε­μι­κής προ­ε­τοι­μα­σί­ας με δυνα­τό­τη­τα γρή­γο­ρης μετα­κί­νη­σης προς την Ανα­το­λή και με στό­χο την περι­κύ­κλω­ση της Ρωσί­ας. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κή η από­φα­ση για τα τέσ­σε­ρα “30άρια”, δηλα­δή μέχρι το 2020 να έχουν στή­σει 30 τάγ­μα­τα, 30 αερο­πο­ρι­κές μοί­ρες και 30 πλοία μάχης, για να είναι έτοι­μα να ανα­πτυ­χθούν οπου­δή­πο­τε το πολύ σε 30 μέρες.

Επί­σης, με το γνω­στό πρό­σχη­μα της “αντι­με­τώ­πι­σης της τρο­μο­κρα­τί­ας και της αστά­θειας” μεθο­δεύ­ο­νται νέες επεμ­βά­σεις στη Μέση Ανα­το­λή και τη Βόρεια Αφρι­κή. Οι συγκε­κρι­μέ­νες απο­φά­σεις αυξά­νουν τον κίν­δυ­νο για νέους πολέ­μους, ακό­μη και έναν πιο γενι­κευ­μέ­νο ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, με μεγά­λο θύμα τους λαούς.

Οι αντι­θέ­σεις, που εκφρά­στη­καν στη Σύνο­δο Κορυ­φής, κυρί­ως ανά­με­σα στις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ, γύρω από τα ζητή­μα­τα της αύξη­σης των ΝΑΤΟι­κών δαπα­νών και τη στρα­τιω­τι­κο­ποί­η­ση της ΕΕ, είναι μέρος του συνο­λι­κό­τε­ρου οικο­νο­μι­κού — εμπο­ρι­κού πολέ­μου που διε­ξά­γε­ται. Σε καμία περί­πτω­ση, όμως, δεν αναι­ρεί­ται η κοι­νή στό­χευ­ση για την από­κτη­ση νέων αγο­ρών, πηγών και σφαι­ρών επιρ­ρο­ής, για την εκμε­τάλ­λευ­ση των λαών, που κάθε δύνα­μη υπη­ρε­τεί για λογα­ρια­σμό των δικών της μονοπωλίων.

Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ ανα­δει­κνύ­ε­ται στην πιο συνε­πή φιλο­ΝΑ­ΤΟι­κή δύνα­μη. Η ομι­λία Τσί­πρα στη Σύνο­δο Κορυ­φής ήταν ένας “ύμνος” στο ΝΑΤΟ, που προ­σβάλ­λει και προ­κα­λεί τον ελλη­νι­κό λαό.

Η κυβέρ­νη­ση στη­ρί­ζει όλες τις επι­κίν­δυ­νες απο­φά­σεις. Καμα­ρώ­νει για το ότι βρί­σκε­ται στην κορυ­φή των χωρών με τις υψη­λό­τε­ρες ΝΑΤΟι­κές δαπά­νες. Υιο­θε­τεί όλα τα προ­σχή­μα­τα που οδη­γούν σε νέους πολέ­μους και επεμ­βά­σεις. Γενι­κό­τε­ρα, επι­χει­ρεί να παί­ξει ανα­βαθ­μι­σμέ­νο ρόλο στο πλαί­σιο των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών, για λογα­ρια­σμό της ελλη­νι­κής άρχου­σας τάξης, εμπλέ­κο­ντας τον ελλη­νι­κό λαό σε μεγά­λες περι­πέ­τειες και κιν­δύ­νους. Και όλα αυτά τη στιγ­μή που το ΝΑΤΟ συστη­μα­τι­κά “νίπτει τας χεί­ρας του” τόσο για την τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα όσο και για τους δύο Έλλη­νες στρα­τιω­τι­κούς που κρα­τού­νται από τη ‑ΝΑΤΟι­κή “σύμ­μα­χο”- Τουρκία.

Ο ελλη­νι­κός λαός, με βάση και την πλού­σια πεί­ρα του, μπο­ρεί να κατα­λά­βει τι κρύ­βε­ται πίσω από αυτές τις απο­φά­σεις, να δει ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παρά­γο­ντες ασφά­λειας και ειρή­νης, όπως λένε όλα τα άλλα κόμ­μα­τα. Με την πάλη του να ανοί­ξει το δρό­μο για την ανα­τρο­πή αυτής της πολι­τι­κής, για την απο­δέ­σμευ­ση της χώρας από αυτές τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμμαχίες».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο