Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Η συγκυβέρνηση επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την επί­θε­ση των ΜΑΤ, με χημι­κά και χει­ρο­βομ­βί­δες κρό­του λάμ­ψης, ενα­ντί­ον του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου που είχε οργα­νω­θεί από συν­δι­κά­τα, φοι­τη­τι­κούς και μαθη­τι­κούς συλ­λό­γους, ενά­ντια στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή επί­θε­ση στη Συρία. Το απο­τέ­λε­σμα ήταν δύο προ­σα­γω­γές και δύο τραυ­μα­τι­σμέ­νοι διαδηλωτές.

Σε ανα­κοί­νω­ση του Κόμ­μα­τος σημειώ­νε­ται ότι «η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ έχει τερά­στιες ευθύ­νες για αυτό το γεγο­νός. Όχι μόνο συμ­με­τέ­χει ενερ­γά στον πόλε­μο ενα­ντί­ον της Συρί­ας, με παρο­χή πλή­θους διευ­κο­λύν­σε­ων, παίρ­νο­ντας γι’ αυτό τα συγ­χα­ρη­τή­ρια του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη, αλλά και επι­διώ­κει να δια­φη­μί­σει την προ­σή­λω­σή της στους Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κούς σχε­δια­σμούς, χτυ­πώ­ντας άγρια δια­δη­λω­τές και προ­στα­τεύ­ο­ντας με πλή­θος αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων ένα άγαλ­μα — απο­λί­θω­μα του αιμα­το­βαμ­μέ­νου αμε­ρι­κά­νι­κου ιμπεριαλισμού».

«Ο λαός και η νεο­λαία βγά­ζουν τα συμπε­ρά­σμα­τά τους για το ρόλο της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης, δεν τρο­μο­κρα­τού­νται και θα δώσουν ακό­μη πιο δυνα­μι­κό “παρών” στις κινη­το­ποι­ή­σεις των επό­με­νων ημε­ρών» κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ.

mathites5

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι επί­θε­ση με χημι­κά και χει­ρο­βομ­βί­δες κρό­του λάμ­ψης εξα­πέ­λυ­σαν οι δυνά­μεις της αστυ­νο­μί­ας στη δια­δή­λω­ση φοι­τη­τών, μαθη­τών, σπου­δα­στών και εργα­ζο­μέ­νων κι ενώ αυτοί βρί­σκο­νταν στην οδό Βασι­λέ­ως Κων­στα­ντί­νου στο ύψος του αγάλ­μα­τος Τρού­μαν, το οποίο και πήγαν να απο­κα­θη­λώ­σουν, σε μία συμ­βο­λι­κή κίνη­ση κατα­δί­κης του αμε­ρι­κά­νι­κου ιμπε­ρια­λι­σμού που από κοι­νού με Βρε­τα­νία και Γαλ­λία έκα­ναν την επέμ­βα­ση στη Συρία.

mathites2

Η αστυ­νο­μία προ­χώ­ρη­σε σε προ­σα­γω­γές δύο ατό­μων, την απε­λευ­θέ­ρω­ση των οποί­ων ζήτη­σε με άμε­ση παρέμ­βα­σή του ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ και βου­λευ­τής του ΚΚΕ ο οποί­ος έκα­νε και τηλε­φω­νι­κή παρέμ­βα­ση στον υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Ν. Τόσκα.

mathites1

Από την επί­θε­ση τραυ­μα­τί­στη­καν επί­σης τρεις δια­δη­λω­τές εκ των οποί­ων ο ένας μετα­φέρ­θη­κε στο νοσο­κο­μείο για τις πρώ­τες βοήθειες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο