Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω των δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση σε συμφωνία με τις ΗΠΑ»

«Τα συν­θή­μα­τα του ξεση­κω­μού του Πολυ­τε­χνεί­ου, της Νομι­κής που προη­γή­θη­κε, καθώς και όλης της αντι­δι­κτα­το­ρι­κής πάλης του λαού και της νεο­λαί­ας παρα­μέ­νουν ζωντα­νά κι επί­και­ρα, για­τί παρα­μέ­νει επί­και­ρος ο αγώ­νας ενά­ντια στην πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων και της ΕΕ, που τσα­κί­ζει τα εργα­τι­κά-λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα, ενά­ντια στη βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας στους επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, ενά­ντια στην καπι­τα­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα, προ­ϊ­όν της οποί­ας υπήρ­ξε και η στρα­τιω­τι­κή δικτα­το­ρία». Αυτό σημειώ­νει, σε ανα­κοί­νω­σή του, το Γρα­φεί­ου Τύπου του ΚΚΕ με αφορ­μή τα 44 χρό­νια από την εξέ­γερ­ση του Πολυτεχνείου.

Το ΚΚΕ υπο­στη­ρί­ζει ότι «ο φετι­νός εορ­τα­σμός της εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου και η πορεία προς την αμε­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεία απο­κτά ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη σημα­σία, εξαι­τί­ας των νέων δεσμεύ­σε­ων που ανέ­λα­βε η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συμ­φω­νία με την κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ. Η επέ­κτα­ση της βάσης της Σού­δας, η εγκα­τά­στα­ση νέων αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κών βάσε­ων, όπως στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, η μετα­φο­ρά “ειδι­κών όπλων” στον Άρα­ξο, οι υπέ­ρο­γκοι εξο­πλι­σμοί για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ, συνι­στούν ανα­βάθ­μι­ση της συμ­με­το­χής της χώρας μας στα πολε­μο­κά­πη­λα σχέ­δια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, στο πλαί­σιο του αντα­γω­νι­σμού τους με άλλες δυνά­μεις για τον έλεγ­χο των πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πηγών και δια­δρό­μων στρα­τη­γι­κής σημασίας».

Παράλ­λη­λα, δηλώ­νει «περή­φα­νο για τα μέλη και στε­λέ­χη του, τους νέους και τις νέες της ΚΝΕ, τα μέλη της Αντι-ΕΦΕΕ, όλους εκεί­νους και εκεί­νες, που αγω­νί­στη­καν στην αντι­δι­κτα­το­ρι­κή πάλη, δεν λύγι­σαν στις διώ­ξεις, στα βασα­νι­στή­ρια, στις φυλα­κές, τα στρα­το­δι­κεία και τις εξο­ρί­ες. Η ηρω­ι­κή στά­ση του ΚΚΕ σε συν­θή­κες, που το Κόμ­μα έδι­νε παράλ­λη­λα τη μάχη ενά­ντια στη δια­λυ­τι­κή δρά­ση τού οπορ­του­νι­σμού, η ανα­συ­γκρό­τη­ση των οργα­νώ­σε­ών του, η ίδρυ­ση της ΚΝΕ, απο­τέ­λε­σαν παρά­γο­ντες που συνέ­βα­λαν καθο­ρι­στι­κά στην αντι­δι­κτα­το­ρι­κή πάλη».
Το ΚΚΕ, με αφορ­μή την 44η επέ­τειο από την εξέ­γερ­ση του Πολυ­τε­χνεί­ου ασκεί σκλη­ρή κρι­τι­κή στην κυβέρ­νη­ση, τονί­ζο­ντας: «Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξω­ρα­ΐ­ζει τον αμε­ρι­κα­νι­κό ιμπε­ρια­λι­σμό, κάνο­ντας λόγο για “κοι­νές αξί­ες”, προ­σβάλ­λο­ντας ακό­μη και την ιστο­ρι­κή μνή­μη, τις θυσί­ες και τους αγώ­νες του λαού μας». «Οι κρί­σεις, η ανερ­γία, η φτώ­χεια, ο αυταρ­χι­σμός, οι πόλε­μοι θα υπάρ­χουν όσο η εξου­σία βρί­σκε­ται στα χέρια των καπι­τα­λι­στών, όσο η Ελλά­δα είναι δέσμια των ιμπε­ρια­λι­στι­κών οργα­νι­σμών, τύπου ΝΑΤΟ και ΕΕ» προσθέτει.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο