Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στιγματίζεται από την ασύστολη προπαγάνδα υπέρ των ναρκωτικών, που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση»

“Η φετι­νή 26η Ιού­νη, Παγκό­σμια Ημέ­ρα κατά των Ναρ­κω­τι­κών στιγ­μα­τί­ζε­ται από την ασύ­στο­λη προ­πα­γάν­δα υπέρ των ναρ­κω­τι­κών, που ενορ­χη­στρώ­νει η κυβέρ­νη­ση, αδια­φο­ρώ­ντας για τα ολέ­θρια απο­τε­λέ­σμα­τα της τοξι­κο­ε­ξάρ­τη­σης που σημα­δεύ­ουν τις ζωές χιλιά­δων ανθρώ­πων, ιδιαί­τε­ρα νέων, τις οικο­γέ­νειές τους και ολό­κλη­ρη την κοι­νω­νία» υπο­γραμ­μί­ζει το ΚΚΕ σε ανα­κοί­νω­ση του, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «τα πρώ­τα βιο­λιά της ορχή­στρας, κάθε λογής ΜΚΟ, ξεφύ­τρω­σαν, όχι από το που­θε­νά, αλλά από παλαιούς και νέους συν­δαι­τυ­μό­νες του ΣΥΡΙΖΑ. Σε χρό­νο ρεκόρ έχουν γεμί­σει την αγο­ρά με χασι­σο­προ­ϊ­ό­ντα και “θυμιά­μα­τα”, που ασφα­λώς “καί­νε” στο βωμό του καπι­τα­λι­σμού και των άμε­σων ή μακρο­πρό­θε­σμων οικο­νο­μι­κών και πολι­τι­κών του επιδιώξεων».

«Για το λαό και τη νεο­λαία η αβί­ω­τη πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι η φτώ­χεια, η ανερ­γία, το άγχος, η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση των ανθρώ­πι­νων σχέ­σε­ων, η βία, οι αρρώ­στιες, η απει­λή πολέ­μου» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ προ­σθέ­το­ντας «στην πλά­τη μας οι αστι­κές πολι­τι­κές δυνά­μεις έχουν στή­σει ένα “παι­χνί­δι” για το ποιος τάχα είναι πιο ικα­νός να δια­χει­ρι­στεί αυτή τη μιζέ­ρια, ποιος θα εξα­σφα­λί­σει τη δια­βό­η­τη ανά­πτυ­ξη… για τα κέρ­δη των καπι­τα­λι­στών, εννο­εί­ται. Όλοι όσοι ορκί­ζο­νται στο όνο­μα του ευρω­παϊ­κού μονό­δρο­μου και του καπι­τα­λι­σμού για ένα μόνο πασχί­ζουν: Όχι μόνο να μην απο­κα­λυ­φθεί ότι το σύστη­μα που υπη­ρε­τούν είναι σάπιο, άδι­κο, βάρ­βα­ρο, άλλω­στε αυτό δεν κρύ­βε­ται, αλλά ότι αυτό ανα­τρέ­πε­ται με την πάλη της εργα­τι­κής τάξης. Αρκεί να κατα­λά­βει ο λαός τη δύνα­μή του».

«Γι’ αυτό ακρι­βώς», συνε­χί­ζει η ανα­κοί­νω­ση, «υπο­στη­ρί­ζουν αυτό που τα ναρ­κω­τι­κά σημαί­νουν: Απο­χαύ­νω­ση, υπο­τα­γή, άρνη­ση της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας. Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ προ­χω­ρά­ει στην πλή­ρη απε­λευ­θέ­ρω­ση της χρή­σης ναρ­κω­τι­κών, χωρίς να υπο­λο­γί­ζει ούτε καν τα στοι­χεία της έρευ­νας του Ευρω­παϊ­κού Παρα­τη­ρη­τη­ρί­ου που δεί­χνουν ότι, σε χώρες που απε­λευ­θε­ρώ­νουν τα ναρ­κω­τι­κά, εκτο­ξεύ­ο­νται οι δεί­κτες χρή­σης, ειδι­κά στους μαθη­τές με ολέ­θρια απο­τε­λέ­σμα­τα. Ο νόμος που ψήφι­σε περί “φαρ­μα­κευ­τι­κής κάν­να­βης” χρη­σι­μο­ποιεί­ται για να περά­σει η προ­πα­γάν­δα περί “αθώ­ας κάν­να­βης”, η οποία μάλι­στα θερα­πεύ­ει όλες τις αρρώστιες!».

Στην ανα­κοί­νω­ση του Κόμ­μα­τος σημειώ­νε­ται επί­σης ότι «χωρίς τεκ­μη­ριω­μέ­νες έρευ­νες, χωρίς επι­στη­μο­νι­κά συμπε­ρά­σμα­τα για χρη­σι­μό­τη­τα, παρε­νέρ­γειες κλπ, έβγα­λε συντα­γές ο ΣΥΡΙΖΑ βάσει του τι ζητά­νε, λέει, κάποιοι ασθε­νείς. Τόσο επι­στη­μο­νι­κά! Ενώ με τους εκα­τομ­μύ­ρια άλλους ασθε­νείς, που ζητά­νε νοσο­κο­μεία, για­τρούς, νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό, φάρ­μα­κα και αξιο­πρε­πή περί­θαλ­ψη, ουδείς ασχολείται».

«Το ΚΚΕ δεν πρό­κει­ται να συμ­βι­βα­στεί ποτέ με την χρή­ση ναρ­κω­τι­κών ουσιών και την περι­θω­ριο­ποί­η­ση ενός μέρους του ελλη­νι­κού λαού, ιδιαί­τε­ρα των νέων ανθρώ­πων. Όσο και αν προ­σπα­θούν να συκο­φα­ντή­σουν τις θέσεις του, να το παρου­σιά­σουν σαν “ντε­μο­ντέ”, για­τί πολε­μά­ει την υπο­τα­γή, το συμ­βι­βα­σμό και τη νάρ­κω­ση, δεν θα υπο­χω­ρή­σει. Το ΚΚΕ θα καλεί πάντα το λαό και τη νεο­λαία να παλεύ­ουν με καθα­ρό μυα­λό ό,τι ρημά­ζει τις ζωές τους. Να ονει­ρεύ­ο­νται μια νέα κοι­νω­νία, χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση, με ελεύ­θε­ρους ανθρώ­πους, όπου καθέ­νας θα μπο­ρεί να βιώ­νει τα όνει­ρά του αλη­θι­νά και όχι να ζει, μέσω ουσιών, χίμαι­ρες που κατα­λή­γουν στην κατα­στρο­φή του ίδιου, αλλά και όλης της κοι­νω­νί­ας. Το ΚΚΕ ξέρει, για­τί του το δίδα­ξε η 100χρονη ιστο­ρία του, αλλά και η κοσμο­θε­ω­ρία του, ότι ο αγώ­νας του μπο­ρεί να είναι δύσκο­λος, αλλά θα είναι οπωσ­δή­πο­τε νικη­φό­ρος, για­τί είναι δίκαιος, απα­ραί­τη­τος και καθα­ρός» κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του Κόμματος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο