Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Βενεζουέλας! Οι αντικομμουνιστικές προβοκάτσιες δεν θα περάσουν!

«Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας! Οι αντι­κομ­μου­νι­στι­κές προ­βο­κά­τσιες δεν θα περά­σουν!», τονί­ζει το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανα­κοί­νω­σή του ανα­φο­ρι­κά με το σχέ­διο ανοι­κτής επέμ­βα­σης ενά­ντια στο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Βενε­ζου­έ­λας (PCV) με οργα­νω­τή το κυβερ­νη­τι­κό σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κό Ενιαίο Σοσια­λι­στι­κό Κόμ­μα Βενε­ζου­έ­λας (PSUV).

Η ανα­κοί­νω­ση αναφέρει:

«Τις τελευ­ταί­ες μέρες έχει μπει σε κίνη­ση σχέ­διο ανοι­κτής επέμ­βα­σης ενά­ντια στο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Βενε­ζου­έ­λας (PCV) με οργα­νω­τή το κυβερ­νη­τι­κό σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κό Ενιαίο Σοσια­λι­στι­κό Κόμ­μα Βενε­ζου­έ­λας (PSUV). Στις 4 Φλε­βά­ρη σε συγκε­ντρώ­σεις του κυβερ­νη­τι­κού PSUV εμφα­νί­στη­καν στη­μέ­νες ολι­γο­με­λείς ομά­δες με μπλού­ζες και σημαί­ες με τα εμβλή­μα­τα του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Βενε­ζου­έ­λας, δηλώ­νο­ντας πως στη­ρί­ζουν την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης και κατα­δι­κά­ζουν την ηγε­σία του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας που ενα­ντιώ­νε­ται σε αυτήν. Το άθλιο αυτό σχέ­διο κλι­μα­κώ­νε­ται παρα­πέ­ρα, με τις ομά­δες των προ­βο­κα­τό­ρων να καλούν σε συνε­λεύ­σεις των “μελών” του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας σε διά­φο­ρες περιο­χές με σκο­πό όπως λένε να ανα­τρέ­ψουν την ηγε­σία του.

Το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας από την πρώ­τη στιγ­μή απο­κά­λυ­ψε αυτό το βρώ­μι­κο σχέ­διο και μάλι­στα έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα στοι­χεία για το ποιοι είναι οι προ­βο­κά­το­ρες που εμφα­νί­ζο­νται ψευ­δώς ως μέλη του. Όλα δεί­χνουν πως τα παρα­πά­νω απο­σκο­πούν στη δια­μόρ­φω­ση του εδά­φους για να καθαι­ρε­θεί με δικα­στι­κή από­φα­ση η ηγε­σία του ΚΚ Βενεζουέλας.

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας (ΚΚΕ) καταγ­γέλ­λει την κλι­μά­κω­ση της αντι­κομ­μου­νι­στι­κής προ­βο­κά­τσιας και εκφρά­ζει τη διε­θνι­στι­κή του αλλη­λεγ­γύη στο ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας. Για ακό­μη μια φορά απο­κα­λύ­πτε­ται ο επι­κίν­δυ­νος ρόλος της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας που από τη μία εφαρ­μό­ζει μέτρα τσα­κί­σμα­τος των εργα­τι­κών — λαϊ­κών δικαιω­μά­των και από την άλλη παίρ­νει μέτρα διώ­ξε­ων και κατα­στο­λής ενά­ντια στους κομμουνιστές.

Το ΚΚΕ όντας στα­θε­ρά αλλη­λέγ­γυο στον λαό της Βενε­ζου­έ­λας, κατα­δι­κά­ζο­ντας απε­ρί­φρα­στα τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις στη χώρα, δηλώ­νει ξεκά­θα­ρα πως θα αξιο­ποι­ή­σει κάθε μέσο για να καταγ­γεί­λει και να εμπο­δί­σει την επέμ­βα­ση στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας. Σε αυτήν την κατεύ­θυν­ση καλεί τα ΚΚ και τις ΚΝ διε­θνώς, ευρύ­τε­ρα τις εργα­τι­κές — λαϊ­κές δυνά­μεις να εκφρά­σουν την αλλη­λεγ­γύη τους στο ΚΚ Βενεζουέλας».

ΚΚ Βενεζουέλας:Καταγγέλλει ενορχηστρωμένη προβοκάτσια από το κυβερνών κόμμα

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας (PCV) και οι περι­φε­ρεια­κές οργα­νώ­σεις του Κόμ­μα­τος καταγ­γέλ­λουν την ενορ­χη­στρω­μέ­νη επί­θε­ση που έστη­σε το κυβερ­νών σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κό Ενω­μέ­νο Σοσια­λι­στι­κό Κόμ­μα (PSUV), με αφορ­μή τις πρό­σφα­τες επε­τεια­κές εκδη­λώ­σεις για την 4η Φλε­βά­ρη, επι­χει­ρώ­ντας να παρου­σιά­σει μια ψευ­δή στή­ρι­ξη των κομ­μου­νι­στών στην αντερ­γα­τι­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης του Νικο­λάς Μαδούρο.

Οπως ανέ­φε­ρε σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου εκ μέρους της ΚΕ του PCV η Νεϊρ­λάι Αντρά­ντε, διευ­θύ­ντρια της εφη­με­ρί­δας του κόμ­μα­τος, «Τρι­μπού­να Ποπου­λάρ», «το περα­σμέ­νο Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο, στις εκδη­λώ­σεις φόρου τιμής για την πολι­τι­κο­στρα­τιω­τι­κή εξέ­γερ­ση με επι­κε­φα­λής τον Ούγκο Τσά­βες στις 4 Φεβρουα­ρί­ου 1992, η κυβέρ­νη­ση προ­χώ­ρη­σε σε μια νέα, θλι­βε­ρή φάση των επι­θέ­σε­ών της ενα­ντί­ον της ηγε­σί­ας του PCV. Υπό το πρί­σμα του ότι δεν μπό­ρε­σαν να σπά­σουν την εσω­τε­ρι­κή ενό­τη­τα της οργά­νω­σής μας, την πολι­τι­κή και ιδε­ο­λο­γι­κή μας ενό­τη­τα, βρή­καν την επαί­σχυ­ντη ανά­γκη να μεταμ­φιέ­σουν μια ομά­δα ατό­μων με ρού­χα που προ­σο­μοί­ω­ναν τα σύμ­βο­λα του ένδο­ξου PCV και να τους παρου­σιά­σουν στην κυβερ­νη­τι­κή πορεία»

Και πρό­σθε­σε: «Ο λαός της Βενε­ζου­έ­λας ξέρει σε ποια πλευ­ρά βρί­σκε­ται το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα: Είναι στο πλευ­ρό των αγώ­νων των δασκά­λων που σήμε­ρα κινη­το­ποιού­νται, είναι με τους εργα­ζό­με­νους στο Δημό­σιο, των οποί­ων το εισό­δη­μα έχει κονιορ­το­ποι­η­θεί από μια οπι­σθο­δρο­μι­κή οικο­νο­μι­κή πολι­τι­κή, δεν υπο­στη­ρί­ζει το πακέ­το οικο­νο­μι­κών μέτρων που επι­βάλ­λει η κυβέρ­νη­ση Μαδού­ρο για να μετα­φέ­ρει το βάρος της κρί­σης και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών κυρώ­σε­ων στους ώμους του λαού και της εργα­τι­κής τάξης».

Απευ­θυ­νό­με­νη στην ηγε­σία του PSUV, η εκπρό­σω­πος του PCV ξεκα­θά­ρι­σε: «Αυτοί οι ελιγ­μοί, που περι­λαμ­βά­νουν από απο­κλει­σμούς σε Μέσα Ενη­μέ­ρω­σης και επι­θέ­σεις που σήμε­ρα γίνο­νται με ψεύ­τι­κες σημαί­ες, σας φέρ­νουν όλο και πιο κοντά στις πιο μαύ­ρες στιγ­μές της Ιστο­ρί­ας της χώρας μας. Σας προ­τρέ­που­με αυτή η επι­θε­τι­κή πολι­τι­κή κατά των μελών και της ηγε­σί­ας του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας να στα­μα­τή­σει άμε­σα».

Ανέ­φε­ρε επί­σης ότι οι κομ­μου­νι­στές πρό­σφα­τα πραγ­μα­το­ποί­η­σαν το 16ο Συνέ­δριό τους και «από τις οργα­νώ­σεις μας, τις τοπι­κές και περι­φε­ρεια­κές επι­τρο­πές μας, μέχρι την ανώ­τα­τη ηγε­σία μας, επι­κυ­ρώ­σα­με την πολι­τι­κή αντι­με­τώ­πι­σης των ταξι­κών μας εχθρών και απο­στα­σιο­ποί­η­σης από αυτούς που σκο­πεύ­ουν να που­λή­σουν ή να υπο­νο­μεύ­σουν τις ιστο­ρι­κές κατα­κτή­σεις του λαού της Βενε­ζου­έ­λας».

Περαι­τέ­ρω, κατήγ­γει­λε τις διώ­ξεις αλλά και τις δολο­φο­νί­ες αγω­νι­στών συν­δι­κα­λι­στών, όπως και τον λεγό­με­νο τρι­με­ρή διά­λο­γο ανά­με­σα στην κυβέρ­νη­ση, στους εργο­δό­τες και στα συμ­βι­βα­σμέ­να συν­δι­κά­τα, ο οποί­ος γίνε­ται σε προ­στα­τευ­μέ­νο χώρο στο νησί Μαρ­γα­ρί­τα, μακριά από την εργα­τι­κή τάξη.

Τέλος, σε ανα­κοι­νώ­σεις τους μια σει­ρά Οργα­νώ­σεις Περιο­χής του PCV υπο­γραμ­μί­ζουν ότι οι προ­βο­κά­τσιες του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος δεν πρό­κει­ται να πλή­ξουν την ενό­τη­τα των γραμ­μών του, δεν πρό­κει­ται να περά­σουν σχέ­δια επέμ­βα­σης στο εσω­τε­ρι­κό και αλλα­γής ηγε­σί­ας. Ιδιαί­τε­ρα το ζήτη­μα των επεμ­βά­σε­ων μέσω δικα­στι­κών απο­φά­σε­ων για την αλλα­γή ηγε­σιών κομ­μά­των είναι μια τακτι­κή που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­κε και στο παρελ­θόν από το κόμ­μα του Μαδού­ρο, ενά­ντια σε κόμ­μα­τα όπως το «Patria Para Todos» και άλλα.

902.gr, «Ριζο­σπά­στης».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο