Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: “Κάτω τα χέρια σας από την απεργία!”

«Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ έσπα­σε κάθε ρεκόρ πολι­τι­κής ξετσι­πω­σιάς και αθλιό­τη­τας, φέρ­νο­ντας σαν τον κλέ­φτη στη Βου­λή — και μάλι­στα σε άσχε­το νομο­σχέ­διο για να ψηφι­στεί άρον άρον — τρο­πο­λο­γία για να ξεκι­νή­σει το ξήλω­μα της μεγα­λύ­τε­ρης κατά­κτη­σης της εργα­τι­κής τάξης, που είναι το δικαί­ω­μα στην απερ­γία» ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ υπό τον τίτλο “Κάτω τα χέρια σας από την απεργία”.

«Πρό­κει­ται για μια αδί­στα­κτη κυβέρ­νη­ση, που δεν έχει καμία ανα­στο­λή προ­κει­μέ­νου να εξυ­πη­ρε­τή­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου, πάγια επι­δί­ω­ξη του οποί­ου είναι το χτύ­πη­μα του απερ­για­κού δικαιώ­μα­τος, για να υπάρ­χει σιγή νεκρο­τα­φεί­ου μέσα στους χώρους δου­λειάς. Για αυτό το λόγο η κυβέρ­νη­ση παίρ­νει τα εύση­μα των “εταί­ρων” της στην ΕΕ, γι’ αυτό το λόγο κλεί­νει γρή­γο­ρα τις αντερ­γα­τι­κές-αντι­λαϊ­κές αξιο­λο­γή­σεις» προ­σθέ­τει το ΚΚΕ, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι «το δικαί­ω­μα στην απερ­γία, που κατα­κτή­θη­κε με αίμα και θυσί­ες, είναι αδια­πραγ­μά­τευ­το και όποιος τολ­μή­σει να τ’ αγγί­ξει θα βρει απέ­να­ντί του τους εργα­ζό­με­νους και το ταξι­κό κίνη­μά τους».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργα­ζό­με­νους «να δυνα­μώ­σουν τον αγώ­να τους, να είναι από αύριο και κάθε μέρα στους δρό­μους, να πυκνώ­σουν τις απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις των επό­με­νων ημε­ρών, με απο­κο­ρύ­φω­μα την πανελ­λα­δι­κή-πανερ­γα­τι­κή απερ­γία στις 14 Δεκέμβρη».

 

***

Τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την απεργία

Nέα εμπό­δια στο δικαί­ω­μα στην απερ­γία βάζει η κυβέρ­νη­ση μέσω της τρο­πο­λο­γί­ας του Υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας που κατα­τέ­θη­κε από­ψε στην Βου­λή για τον τρό­πο λήψης από­φα­σης σχε­τι­κά με την κήρυ­ξη απερ­γί­ας, στο φόντο της συμ­φω­νί­ας κυβέρ­νη­σης — «θεσμών» στα πλαί­σια της 3ης αξιολόγησης.

Η νομο­θε­τι­κή ρύθ­μι­ση προ­βλέ­πει ότι για την συζή­τη­ση και λήψη από­φα­σης για την κήρυ­ξη απερ­γί­ας απαι­τεί­ται η παρου­σία του­λά­χι­στον του 1/2 των οικο­νο­μι­κά τακτο­ποι­η­μέ­νων μελών της πρω­το­βάθ­μιας συν­δι­κα­λι­στι­κής οργά­νω­σης (σήμε­ρα μπο­ρεί να ληφθεί από το 1/3 και με από­φα­ση του 1/5 της 3ης συνε­δρί­α­σης της γενι­κής συνέλευσης).

Ειδι­κό­τε­ρα στην τρο­πο­λο­γία ανα­φέ­ρε­ται ότι, «Με την προ­τει­νό­με­νη διά­τα­ξη ορί­ζε­ται ειδι­κή απαρ­τία κατά τις γενι­κές συνε­λεύ­σεις πρω­το­βάθ­μιων συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων σε περί­πτω­ση συζή­τη­σης και λήψης από­φα­σης κήρυ­ξης της απερ­γί­ας. Ειδι­κό­τε­ρα απαι­τεί­ται η παρου­σία του 1/2 των οικο­νο­μι­κά τακτο­ποι­η­μέ­νων μελών της συν­δι­κα­λι­στι­κής οργάνωσης».

Η τρο­πο­λο­γία κατα­τέ­θη­κε στο νομο­σχέ­διο αρμο­διό­τη­τας του Ν. Παπ­πά για τον HELLAS SAT, που ψηφί­ζε­ται την Τρί­τη 5 Δεκεμ­βρί­ου 2017.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι η αθλιό­τη­τα της κυβέρ­νη­σης ανα­δει­κνύ­ε­ται και από το γεγο­νός ότι η τρο­πο­λο­γία θα συζη­τη­θεί σε μία και μόνο ‑την αυρια­νή- συνε­δρί­α­ση καθώς το νομο­σχέ­διο έχει περά­σει από την αρμό­δια Επιτροπή.

 

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο