Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καμιά εισαγγελική παρέμβαση και καμιά απαγόρευση δεν πρόκειται να «βάλει στον γύψο» τη λαϊκή διεκδίκηση και τους αγώνες

Εντο­λή για τη διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής έρευ­νας στο πλαί­σιο της οποί­ας θα διε­ρευ­νη­θεί αν κατά την επέ­τειο της εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου τελέ­στη­καν αξιό­ποι­νες πρά­ξεις από τους Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, Αλέ­ξη Τσί­πρα και Γιά­νη Βαρου­φά­κη, δόθη­κε από την εισαγ­γε­λία πρω­το­δι­κών Αθηνών.

Στο πλαί­σιο της έρευ­νας την οποία θα διε­νερ­γή­σει η Κρα­τι­κή Ασφά­λεια θα εξε­τα­στεί μετα­ξύ άλλων αν έχουν τελε­στεί, κατά περί­πτω­ση, τα αδι­κή­μα­τα της παρα­βί­α­σης των μέτρων κατά του κορο­νοϊ­ού και της διέ­γερ­σης σε ανυπακοή.

Η εντο­λή για την προ­κα­ταρ­κτι­κή δόθη­κε κατό­πιν σχε­τι­κής καταγ­γε­λί­ας που έγι­νε στην εισαγ­γε­λία από τον Φαή­λο Κρα­νι­διώ­τη ενώ λόγω της ανα­φο­ράς σε πολι­τι­κά πρό­σω­πα η δικο­γρα­φία ανα­μέ­νε­ται να πάρει το δρό­μο προς τη Βουλή.

Σημειώ­νε­ται ότι αυτή είναι η τρί­τη δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­ζε­ται για συγκε­ντρώ­σεις και επει­σό­δια που έλα­βαν χώρα κατά την επέ­τειο του Πολυτεχνείου.

Το θέμα της εισαγ­γε­λι­κής έρευ­νας κατά πολι­τι­κών αρχη­γών έθε­σαν εκπρό­σω­ποι της αντι­πο­λί­τευ­σης. Οι θεσμοί είναι ανε­ξάρ­τη­τοι και επι­βάλ­λουν την τήρη­ση της νομι­μό­τη­τας, απά­ντη­σαν οι Τ. Θεο­δω­ρι­κά­κος και Γ. Βρούτσης.

Έντο­νη ήταν και η παρέμ­βα­ση του βου­λευ­τή του ΚΚΕ Μανώ­λη Συντυ­χά­κη για το θέμα: “Η κυβέρ­νη­ση είναι βαθύ­τα­τα εκτε­θει­μέ­νη” είπε ο βου­λευ­τής, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι “οι απει­λές θα πέσουν στο κενό”. Δήλω­σε μάλι­στα ότι το ΚΚΕ, το εργα­τι­κό λαϊ­κό κίνη­μα, τον λαό και τη νεο­λαία “δεν τους τρο­μά­ζουν, ούτε οι απει­λές, ούτε η τρο­μο­κρα­τία. Η ιστο­ρία είναι γεμά­τη από τέτοιες απει­λές και κατα­στο­λή. Έχουν γνώ­ση οι φύλα­κες. Καμία απα­γό­ρευ­ση δεν μπο­ρεί να βάλει στον γύψο τους αγώ­νες του λαού μας. Σε τού­τα εδώ τα μάρ­μα­ρα κακιά σκου­ριά δεν πιά­νει” είπε ο κ. Συντυχάκης.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Η παρέμ­βα­ση Εισαγ­γε­λέα για τη διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης, σχε­τι­κά με την παρου­σία πολι­τι­κών αρχη­γών στους συμ­βο­λι­κούς εορ­τα­σμούς για το Πολυ­τε­χνείο ‑μετά την αστυ­νο­μι­κή βία και κατα­στο­λή που ζήσα­με- είναι η επό­με­νη πρά­ξη στο κρε­σέ­ντο του κυβερ­νη­τι­κού αυταρ­χι­σμού και των απα­ρά­δε­κτων απα­γο­ρεύ­σε­ων» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ σε σχό­λιό του προ­σθέ­το­ντας «μάλι­στα, η παρέμ­βα­ση αυτή ήρθε, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, μετά από καταγ­γε­λία γνω­στών ακρο­δε­ξιών στοι­χεί­ων, ενώ η έρευ­να θα γίνει απ’ την Κρα­τι­κή Ασφάλεια».

«Η κυβέρ­νη­ση είναι για μια ακό­μα φορά βαρύ­τα­τα εκτε­θει­μέ­νη. Θα πρέ­πει να γνω­ρί­ζει όμως ότι καμιά εισαγ­γε­λι­κή παρέμ­βα­ση και καμιά απα­γό­ρευ­ση δεν πρό­κει­ται να “βάλει στο γύψο” τη λαϊ­κή διεκ­δί­κη­ση και τους αγώ­νες για τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας» κατα­λή­γει το σχό­λιο του κόμματος.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο