Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταγγέλλει την κυβερνητική και εργοδοτική καταστολή ενάντια στους εργαζόμενους της COSCO

Ανα­κοί­νω­ση για την κατα­στο­λή κυβέρ­νη­σης και εργο­δο­σί­ας ενα­ντί­ον των εργα­ζο­μέ­νων της COSCO, εξέ­δω­σε το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονί­ζο­ντας ότι:

«Από τα ξημε­ρώ­μα­τα στο λιμά­νι του Πει­ραιά και τις προ­βλή­τες της COSCO εξε­λίσ­σε­ται μια πρω­το­φα­νής επι­χεί­ρη­ση κατα­στο­λής, εκβια­σμού και τρο­μο­κρά­τη­σης των εργα­ζο­μέ­νων που διε­ξά­γουν έναν δίκαιο αγώ­να για τη ζωή και την ασφά­λεια τους, για συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις κι αξιο­πρε­πείς μισθούς.

Παρα­μο­νές της Εργα­τι­κής Πρω­το­μα­γιάς, η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ κινη­το­ποιεί τον κρα­τι­κό μηχα­νι­σμό, τα ΜΑΤ και τις ειδι­κές δυνά­μεις του Λιμε­νι­κού, για να τρο­μο­κρα­τή­σουν τους εργα­ζό­με­νους και να στη­ρί­ξουν το μηχα­νι­σμό, που έστη­σε η εργο­δο­σία με μετα­φε­ρό­με­νους απερ­γο­σπά­στες, έτσι ώστε να χτυ­πή­σει μια επι­τυ­χη­μέ­νη απερ­γία με καθο­λι­κή συμ­με­το­χή των εργα­ζο­μέ­νων σ’ αυτήν.

Είναι ο ίδιος κρα­τι­κός μηχα­νι­σμός που είναι απο­λύ­τως “γυμνός” από μέσα και προ­σω­πι­κό, όταν πρό­κει­ται να προ­στα­τεύ­σει το δικαί­ω­μα των εργα­ζο­μέ­νων στην ασφα­λή εργα­σία, απο­δει­κνύ­ο­ντας για ποιών τελι­κά τα συμ­φέ­ρο­ντα δου­λεύ­ει το αστι­κό κρά­τος και οι κυβερ­νή­σεις του.

Ο αγώ­νας των απερ­γών της COSCO να γίνει υπό­θε­ση όλων των εργα­ζο­μέ­νων με την αλλη­λεγ­γύη και την πολύ­μορ­φη στή­ρι­ξή του. Όχι μόνο για­τί είναι ένας αγώ­νας δίκαιος, αλλά και για­τί δεί­χνει ότι η εργα­τι­κή τάξη, με την οργα­νω­μέ­νη πάλη της, μπο­ρεί να “κου­ρε­λιά­σει” στην πρά­ξη τους αντερ­γα­τι­κούς νόμους, την τρο­μο­κρα­τία, τις αυταρ­χι­κές πρα­κτι­κές κρά­τους και εργοδοσίας».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο