Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταγγέλλει νέο κρούσμα “συνακροάσεων”-υποκλοπών στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπή

Και νέο κρού­σμα “συνα­κρο­ά­σε­ων” — υπο­κλο­πών καταγ­γέλ­λει σε ανα­κοί­νω­ση το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και τονί­ζει ότι έχουν τερά­στιες ευθύ­νες η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και η προη­γού­με­νη του ΣΥΡΙΖΑ που επι ημε­ρών της ξεκίνησαν.

Ανα­φέ­ρει:

«Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει το νέο, τέταρ­το κατά σει­ρά κρού­σμα “συνα­κρο­ά­σε­ων” — υπο­κλο­πών στο τηλε­φω­νι­κό κέντρο της έδρας της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής, μετά από τα αντί­στοι­χα των ετών 2016–2017, 2019 και 2020, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν δια­λευ­καν­θεί αλλά έχουν κυριο­λε­κτι­κά “θαφτεί” από όλες τις αρμό­διες αρχές.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, σε συνέ­χεια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, που επί ημε­ρών του ξεκί­νη­σε αυτό το απα­ρά­δε­κτο φαι­νό­με­νο και κατέ­λη­ξε “ενδη­μι­κό”, έχουν τερά­στιες ευθύ­νες, που πέντε ολό­κλη­ρα χρό­νια μετά το πρώ­το κρού­σμα όλες οι σοβα­ρές καταγ­γε­λί­ες του ΚΚΕ έχουν μεί­νει ουσια­στι­κά ανα­πά­ντη­τες. Έχει απο­κα­λυ­φθεί και ο ρόλος των διά­φο­ρων, “ανε­ξάρ­τη­των” αρχών που δήθεν δια­σφα­λί­ζουν το απόρ­ρη­το των επικοινωνιών.

Στις σημε­ρι­νές συν­θή­κες, που οι απο­κα­λύ­ψεις για παρα­κο­λου­θή­σεις και υπο­κλο­πές έχουν πάρει τη μορ­φή “χιο­νο­στι­βά­δας”, που το θεσμι­κό πλαί­σιο για τη δήθεν “δια­σφά­λι­ση του απορ­ρή­του των επι­κοι­νω­νιών” είναι κυριο­λε­κτι­κά διά­τρη­το, γίνε­ται καθα­ρό, ότι ο λαός δεν πρέ­πει να έχει καμία εμπι­στο­σύ­νη στην κυβέρ­νη­ση και στις κρα­τι­κές αρχές. Μόνο ο ίδιος με την οργα­νω­μέ­νη πάλη του μπο­ρεί να προ­α­σπί­σει τα δικαιώ­μα­τα και τις ελευ­θε­ρί­ες του.»

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο