Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταγγέλλει τις πραξικοπηματικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στη Βενεζουέλα

Σε ανα­κοί­νω­σή της για τις εξε­λί­ξεις στη Βενε­ζου­έ­λα, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την ωμή επέμ­βα­ση των ΗΠΑ, συμ­μα­χι­κών τους κυβερ­νή­σε­ων της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής, του Οργα­νι­σμού Αμε­ρι­κα­νι­κών Κρα­τών (ΟΑΚ) και της ΕΕ, στις εσω­τε­ρι­κές εξε­λί­ξεις στη Βενεζουέλα.

Ιδιαί­τε­ρα κατα­δι­κά­ζει τις στρα­τιω­τι­κές απει­λές και τις αμε­ρι­κά­νι­κες πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κές ενέρ­γειες, κατά του εκλεγ­μέ­νου προ­έ­δρου της χώρας, τη στή­ρι­ξη των αντι­δρα­στι­κών δυνά­με­ων και την ανα­γνώ­ρι­ση του επι­κε­φα­λής τους Γκουαϊ­ντό, ως “μετα­βα­τι­κού προ­έ­δρου” — μαριο­νέ­τας, για την προ­ώ­θη­ση των επι­κίν­δυ­νων ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δί­ων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιο­χή της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής, όπως γίνε­ται σε όλη την υδρόγειο.

Οι εξε­λί­ξεις στη Βενε­ζου­έ­λα είναι υπό­θε­ση του λαού της χώρας κι αυτός έχει την ευθύ­νη για την υπε­ρά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων του και την εκλο­γή της ηγε­σί­ας της χώρας.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στο βενε­ζου­ε­λά­νι­κο λαό, που βιώ­νει την καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση και κρί­ση, στέ­κε­ται στο πλευ­ρό του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας, που δίνει τη μάχη για τα δικαιώ­μα­τα της εργα­τι­κής τάξης, για να ζήσει ο λαός χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση και ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμβάσεις».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο