Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταδικάζει την απαράδεκτη προσαγωγή συνδικαλιστή στα Γιάννενα

Την απα­ρά­δε­κτη προ­σα­γω­γή εκλεγ­μέ­νου συν­δι­κα­λι­στή στα Γιάν­νε­να καταγ­γέλ­λει το ΚΚΕ, μέσω ανα­κοί­νω­σης που εξέ­δω­σε το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος.

«Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει την απα­ρά­δε­κτη προ­σα­γω­γή, στις 18/11/2020 ‑για υπο­τι­θέ­με­νη εξα­κρί­βω­ση στοι­χεί­ων στην Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Ιωαν­νί­νων- μέλους του Κόμ­μα­τος και εκλεγ­μέ­νου συν­δι­κα­λι­στή του Συν­δι­κά­του Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού Ιωαν­νί­νων και αφού ο παρα­πά­νω επέ­δει­ξε αστυ­νο­μι­κή ταυ­τό­τη­τα και το απα­ραί­τη­το μήνυ­μα μετα­κί­νη­σης. Η προ­σα­γω­γή έγι­νε από δυνά­μεις των ΜΑΤ που ειδι­κεύ­ο­νται στην καταστολή.

Ο συν­δι­κα­λι­στής απει­λή­θη­κε κατά την προ­σα­γω­γή από τα όργα­να της αστυ­νο­μί­ας, λέγο­ντάς του ”ξέρου­με ποιος είσαι και τι κάνεις… είσαι τυχε­ρός που δεν σε πιά­σα­με χθες… την επό­με­νη φορά δεν θα είναι έτσι, θα σε βρού­με…”, με στό­χο τον εκφο­βι­σμό και την τρο­μο­κρά­τη­σή του. Σημειω­τέ­ον ότι ο συγκε­κρι­μέ­νος συν­δι­κα­λι­στής είχε δεχτεί την αναί­τια και βίαιη επί­θε­ση των δυνά­με­ων κατα­στο­λής, την προη­γού­με­νη μέρα, στην εκδή­λω­ση της 17ης Νοέμ­βρη και προ­σή­χθη την επό­με­νη, προ­φα­νώς μετά από παρακολούθηση.

Ο αυταρ­χι­κός κατή­φο­ρος έρχε­ται μια μέρα μετά το όργιο αστυ­νο­μι­κής βίας και κατα­στο­λής στην εκδή­λω­ση του Εργα­τι­κού Κέντρου Ιωαν­νί­νων και των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων της πόλης για τον εορ­τα­σμό του Πολυ­τε­χνεί­ου. Υπήρ­ξε μάλι­στα και αστυ­νο­μι­κός που δήλω­νε Χρυ­σαυ­γί­της κι επι­τέ­θη­κε με απα­ρά­δε­κτους ρατσι­στι­κούς χαρα­κτη­ρι­σμούς σε διαδηλωτή.

Τον αυταρ­χι­κό κατή­φο­ρο συμπλη­ρώ­νει η παρα­κο­λού­θη­ση από την Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση των γρα­φεί­ων της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Ιωαν­νί­νων και του Εργα­τι­κού Κέντρου, επα­να­φέ­ρο­ντας πρα­κτι­κές των πιο σκο­τει­νών περιό­δων της χωράς μας.

Η κυβέρ­νη­ση φέρει στο ακέ­ραιο την ευθύ­νη. Την ώρα που ο λαός μας μετρά εκα­τόμ­βες νεκρών από τις εγκλη­μα­τι­κές της ευθύ­νες στην αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας, την ίδια ώρα ξεδι­πλώ­νει σχέ­διο τρο­μο­κρά­τη­σης και κατα­στο­λής του λαϊ­κού κινήματος.

Αυτό που τους ενο­χλεί και τους φοβί­ζει είναι η οργα­νω­μέ­νη απά­ντη­ση του λαού, που έσπα­σε στην πρά­ξη την απα­γό­ρευ­ση των εκδη­λώ­σε­ων του Πολυτεχνείου.

Η προ­σπά­θεια να μπουν οι λαϊ­κοί αγώ­νες στο ”γύψο”, για υγεία, ζωή, δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, δεν θα περά­σει. Θα φάνε τα μού­τρα τους για ακό­μη μια φορά.

Κάθε προ­σπά­θεια εκφο­βι­σμού, τρο­μο­κρά­τη­σης, αυταρ­χι­σμού θα πέσει στο κενό.

Η κυβέρ­νη­ση είναι υπό­λο­γη και πρέ­πει να λογο­δο­τή­σει με τίνος εντο­λές ασκού­νται τέτοιες πρακτικές».

Όργιο κρατικής καταστολής (και) στα Γιάννενα

Υπεν­θυ­μί­ζου­με πως χθες οι δυνά­μεις των ΜΑΤ επι­τέ­θη­καν κατά της συγκέ­ντρω­σης για το Πολυ­τε­χνείο, ξυλο­κό­πη­σαν δια­δη­λω­τές και έκα­ναν πολ­λές προ­σα­γω­γές, ανά­με­σά τους και μιας ανή­λι­κης μαθήτριας.

Σύμ­φω­να με την καταγ­γε­λία του Εργα­τι­κού Κέντρου, η κρα­τι­κή βία είχε συνέ­χεια με τη σημε­ρι­νή προ­σα­γω­γή, καθώς «παρό­λο που ο συγκε­κρι­μέ­νος συν­δι­κα­λι­στής έδει­ξε την ταυ­τό­τη­τα και το απα­ραί­τη­το μήνυ­μα μετα­κί­νη­σης, έκα­ναν προ­σα­γω­γή δήθεν για περαι­τέ­ρω εξα­κρί­βω­ση στοι­χειών». Μάλι­στα, «του είπαν ότι τον στο­χο­ποί­η­σαν απ’ τη χθε­σι­νή συγκέ­ντρω­ση και τον απεί­λη­σαν ότι ξέρουν τα στοι­χεία του και μπο­ρούν να τον βρουν όπο­τε θέλουν».

Το ΕΚ υπο­γραμ­μί­ζει πως «λύσ­σα­ξαν» επει­δή χθες δεν μπό­ρε­σαν να απο­τρέ­ψουν τη συγκέ­ντρω­ση του Εργα­τι­κού Κέντρου και των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων. «Η παρα­κο­λού­θη­ση εκλεγ­μέ­νων συν­δι­κα­λι­στών στα στε­νά γύρω απ’ το Εργα­τι­κό Κέντρο», προ­σθέ­τει, «είναι προ­κλη­τι­κή και καλού­με άμε­σα την Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Ιωαν­νί­νων να στα­μα­τή­σει το όργιο τρο­μο­κρά­τη­σης και κατα­στο­λής. Καλού­με να μας απα­ντή­σουν αν δρουν με κυβερ­νη­τι­κή εντο­λή, ενώ περι­μέ­νου­με ακό­μα απά­ντη­ση για τα στοι­χεία του χρυ­σαυ­γί­τη αστυνόμου».

«Δεν μας φοβί­ζουν οι απα­γο­ρεύ­σεις και ο αυταρ­χι­σμός της κυβέρ­νη­σης. Κάθε προ­σπά­θεια εκφο­βι­σμού, τρο­μο­κρά­τη­σης, αυταρ­χι­σμού θα πέφτει στο κενό. 26 Νοέμ­βρη απερ­γού­με. Οι εργά­τες δίνου­με οργα­νω­μέ­νη απά­ντη­ση. Υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε την Υγεία, τη δου­λεία, τα δικαιώ­μα­τα», κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του Εργα­τι­κού Κέντρου Ν. Ιωαννίνων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο