Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Καταδικάζει την κράτηση και απέλαση του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την κρά­τη­ση και απα­γό­ρευ­ση εισό­δου από τις τουρ­κι­κές αρχές του Προ­έ­δρου της Παμπο­ντια­κής Ομο­σπον­δί­ας, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ κατα­δι­κά­ζει το απα­ρά­δε­κτο γεγο­νός της απα­γό­ρευ­σης εισό­δου, κρά­τη­σης και απέ­λα­σης από τις τουρ­κι­κές αρχές του Γ. Βαρυ­θυ­μιά­δη, Προ­έ­δρου της Παμπο­ντια­κής Ομο­σπον­δί­ας Ελλά­δας, κατά τη μετά­βα­ση του στην Πανα­γία Σου­με­λά Τραπεζούντας».

Απαγόρευσαν την είσοδο

Στην κρά­τη­ση του προ­έ­δρου της Παμπο­ντια­κής Ομο­σπον­δί­ας Ελλά­δος, Γιώρ­γου Βαρυ­θυ­μιά­δη, στο αερο­δρό­μιο της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης προ­χώ­ρη­σαν οι τουρ­κι­κές αρχές οι οποί­ες δεν του επι­τρέ­πουν την είσο­δο στη χώρα, σύμ­φω­να με ανάρ­τη­ση της Ομο­σπον­δί­ας στα Μέσα Κοι­νω­νι­κής Δικτύωσης.

Ο Γ. Βαρυθ­μιά­δης είναι μέλος απο­στο­λής που θα παρα­στεί στην Θεία Λει­τουρ­γία στην Πανα­γία Σου­με­λά Τρα­πε­ζού­ντος τον Δεκαπενταύγουστο.

Σύμ­φω­να με την ανάρ­τη­ση της Ομο­σπον­δί­ας τα υπό­λοι­πα μέλη της απο­στο­λής, μετα­ξύ αυτών και η πρό­ε­δρος της ΕΣΗΕΑ, αφέ­θη­σαν ελεύ­θε­ρα να συνε­χί­σουν το ταξίδι.

Η ανάρ­τη­ση αναφέρει:

«Ο Πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας, κ. Γ. Βαρυ­θυ­μιά­δης, κρα­τεί­ται στο αερο­δρό­μιο της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης και δεν του επι­τρέ­πε­ται η είσο­δος στη χώρα. Στό­χος της επί­σκε­ψής του στη γεί­το­να ήταν να παρα­στεί στην Θεία Λει­τουρ­γία στην Πανα­γία Σου­με­λά Τρα­πε­ζού­ντος τον Δεκαπενταύγουστο».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο