Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-ΚΝΕ: Ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

«Οι φοι­τη­τές, οι φοι­τή­τριες, οι εργα­ζό­με­νοι και οι καθη­γη­τές του Παντεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου δεν έχουν καμία σχέ­ση με την αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία και τα σχέ­διά της», τονί­ζουν οι Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πάντειο Πανε­πι­στή­μιο με αφορ­μή την παρου­σία του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη στην εκδή­λω­ση που διορ­γά­νω­σε το Τμή­μα Επι­κοι­νω­νί­ας Μέσων και Πολι­τι­σμού του Παντεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου για τη δημιουρ­γία δικτύ­ου προ­πα­γάν­δας της αμε­ρι­κα­νι­κής πρεσβείας.

Στην ανα­κοί­νω­σή τους σημειώνουν:

«Καταγ­γέλ­λου­με την προ­κλη­τι­κή παρου­σία του Αμε­ρι­κά­νου πρέ­σβη Geoffrey Pyatt σε εκδή­λω­ση που διορ­γα­νώ­θη­κε την Παρα­σκευή 10/12, κάτω από άκρα μυστι­κό­τη­τα, από το Τμή­μα Επι­κοι­νω­νί­ας, Μέσων και Πολι­τι­σμού του Παντεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου με θέμα την προ­στα­σία από τις ψευ­δείς ειδή­σεις! Μάλι­στα ο πρέ­σβης απηύ­θυ­νε και χαι­ρε­τι­σμό στην εν λόγω εκδήλωση.

Οι φοι­τη­τές, οι φοι­τή­τριες, οι εργα­ζό­με­νοι και οι καθη­γη­τές του Παντεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου δεν έχουν καμία σχέ­ση με την αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία και τα σχέ­διά της. Ο αμε­ρι­κα­νι­κός ιμπε­ρια­λι­σμός είναι υπεύ­θυ­νος για πολέ­μους σε όλο τον κόσμο από τη Συρία και το Αφγα­νι­στάν μέχρι τη Γιου­γκο­σλα­βία, είναι υπεύ­θυ­νος για τον ξερι­ζω­μό και την προ­σφυ­γιά εκα­τομ­μυ­ρί­ων ανθρώπων.

Θα ήταν απλά γελοίο αν δεν ήταν επι­κίν­δυ­νο η αμε­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεία να μας κάνει μάθη­μα για τα fake news όταν έχε ανα­δει­χθεί σε “πρω­τα­θλή­τρια” στην παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση και χει­ρα­γώ­γη­ση της κοι­νής γνώ­μης, στην από­κρυ­ψη της αλήθειας!

  • Ποιος μπο­ρεί να ξεχά­σει τα ανύ­παρ­κτα χημι­κά όπλα του Σαντάμ που δικαιο­λό­γη­σαν τον πόλε­μο και το σφα­για­σμό του ιρα­κι­νού λαού;
  • Ποιος μπο­ρεί να ξεχά­σει την ομο­βρο­ντία προ­πα­γάν­δας και fake news μπρο­στά στις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές των ΗΠΑ;
  • Ποιος αγνο­εί τις διώ­ξεις δημο­σιο­γρά­φων ή κρα­τι­κών αξιω­μα­τού­χων που απο­κά­λυ­ψαν απόρ­ρη­τα έγγρα­φα για τα εγκλή­μα­τα των ΗΠΑ σε όλες τις γωνιές του κόσμου (υπό­θε­ση Snowden, Wikileaks, κλπ.);

Στη χώρα μας, η πρε­σβεία των ΗΠΑ συντο­νί­ζει μια σει­ρά οργα­νι­σμούς και ΜΚΟ που ασχο­λού­νται με την “κατα­πο­λέ­μη­ση της παρα­πλη­ρο­φό­ρη­σης”. Η “εκστρα­τεία” της πρε­σβεί­ας και του δικτύ­ου της δεν έχει να κάνει βέβαια με την προ­στα­σία της αλή­θειας. Αντί­θε­τα, απο­τυ­πώ­νει τον “πόλε­μο” της προ­πα­γάν­δας ανά­με­σα στους Ευρω­α­τλα­ντι­κούς συμ­μά­χους και τα αντί­πα­λα ιμπε­ρια­λι­στι­κά στρα­τό­πε­δα. Θέα­τρο αυτού του “πολέ­μου” είναι και η χώρα μας.

Για αυτό έχουν ιδρύ­σει οργα­νι­σμούς όπως το “Digital Communication Network Southeast Europe Hub” (DCN — SEE), το οποίο συν­διορ­γά­νω­σε την εκδή­λω­ση με το Πάντειο. Βασι­κή του απο­στο­λή είναι “να κατευ­θύ­νει και να συντο­νί­σει τις προ­σπά­θειες της ομο­σπον­δια­κής κυβέρ­νη­σης να ανα­γνω­ρί­σει, να κατα­νο­ή­σει, να εκθέ­σει και να αντι­με­τω­πί­σει τις προ­σπά­θειες εξω­τε­ρι­κής κρα­τι­κής και μη κρα­τι­κής προ­πα­γάν­δας και παρα­πλη­ρο­φό­ρη­σης που απο­σκο­πούν στην υπο­νό­μευ­ση ή την επιρ­ροή των πολι­τι­κών, της ασφά­λειας ή της στα­θε­ρό­τη­τας των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών, των συμ­μά­χων τους και των κρα­τών εταί­ρων”. Απο­τε­λεί­ται από δημο­σιο­γρά­φους, ειδι­κούς στην επι­κοι­νω­νία και “καθο­δη­γη­τές της κοι­νής γνώ­μης” σε 30 χώρες, ανά­με­σά τους και η Ελλά­δα. Στην ουσία πρό­κει­ται για κατευ­θυ­νό­με­νη δημο­σιο­γρα­φία για την υπε­ρά­σπι­ση του αμε­ρι­κά­νι­κου ιμπε­ρια­λι­σμού και τη δικαιο­λό­γη­ση των εγκλη­μά­των του!

Η συγκε­κρι­μέ­νη εκδή­λω­ση εντάσ­σε­ται στη συζή­τη­ση που έχει ανοί­ξει, με πρό­σχη­μα την “προ­στα­σία από ψευ­δείς ειδή­σεις” για την παν­δη­μία, για ανα­θε­ώ­ρη­ση του άρθρου 181 του Ποι­νι­κού Κώδι­κα που ανοί­γει τον δρό­μο για να εντα­θούν τα φαι­νό­με­να λογο­κρι­σί­ας στον Τύπο. Η προ­τει­νό­με­νη διά­τα­ξη προ­βλέ­πει, ανά­με­σα σε άλλα, ότι “όποιος δημό­σια ή μέσω του δια­δι­κτύ­ου δια­δί­δει ή δια­σπεί­ρει με οποιον­δή­πο­τε τρό­πο ψευ­δείς ειδή­σεις που είναι ικα­νές να προ­κα­λέ­σουν ανη­συ­χί­ες ή φόβο στους πολί­τες ή να κλο­νί­σουν την εμπι­στο­σύ­νη του κοι­νού στην εθνι­κή οικο­νο­μία, στην αμυ­ντι­κή ικα­νό­τη­τα της χώρας ή στη δημό­σια υγεία, τιμω­ρεί­ται με φυλά­κι­ση του­λά­χι­στον τριών μηνών και χρη­μα­τι­κή ποι­νή (…)”. Η σκό­πι­μη ασά­φεια αφή­νει το περι­θώ­ριο για να τιμω­ρεί­ται κάθε φωνή που αμφι­σβη­τεί, με επι­χει­ρή­μα­τα και από προ­ο­δευ­τι­κή σκο­πιά, την κρα­τι­κή πολι­τι­κή και τον καπιταλισμό.

Με τις δια­τά­ξεις του νόμου, το κρά­τος και η αστι­κή Δικαιο­σύ­νη θα μπο­ρούν με μεγά­λη ευκο­λία να τυλί­ξουν σε μια κόλ­λα χαρ­τί όποιον, για παρά­δειγ­μα, διεκ­δι­κεί περισ­σό­τε­ρες κλί­νες ΜΕΘ ή επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών για την κατα­πο­λέ­μη­ση της παν­δη­μί­ας. Ή όποιον, με αφορ­μή ένα εργα­τι­κό “ατύ­χη­μα”, αρθρο­γρα­φεί ενά­ντια στην καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση. ‘Η όποιον δεν ευθυ­γραμ­μί­ζε­ται με την “εθνι­κή γραμ­μή” της εμπλο­κής της χώρας στα επι­κίν­δυ­να ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια, καταγ­γέλ­λει τις επι­θε­τι­κές συμ­φω­νί­ες της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης με συμ­μά­χους της και τους εξο­πλι­σμούς που γίνο­νται για ΝΑΤΟι­κούς σκοπούς.

Το προ­κλη­τι­κό είναι ότι χρη­σι­μο­ποιούν ως άλλο­θι τα “fake news”, ενώ είναι αυτοί που γνω­ρί­ζουν καλύ­τε­ρα απ’ όλους την …τέχνη της δια­στρέ­βλω­σης, με σκο­πό τη χει­ρα­γώ­γη­ση του λαού και τη στρά­τευ­σή του στα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου και στους “εθνι­κούς” του στόχους.

Καλού­με κάθε φοι­τη­τή, εργα­ζό­με­νο και πανε­πι­στη­μια­κό να κατα­δι­κά­σει την εμπλο­κή της αμε­ρι­κα­νι­κής πρε­σβεί­ας με το Πανε­πι­στή­μιο. Οι δολο­φό­νοι λαών και διώ­κτες της αλή­θειας είναι ανεπιθύμητοι! 

Καλού­με τις πρυ­τα­νι­κές αρχές της Παντεί­ου να δια­κό­ψουν κάθε συνερ­γα­σία με την αμε­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεία, η οποία στρέ­φε­ται, εκτός των άλλων, ενά­ντια στην επι­στη­μο­νι­κή αλή­θεια και αντι­κει­με­νι­κό­τη­τα την οποία δια­κη­ρύτ­τει το Πάντειο Πανε­πι­στή­μιο. Κανέ­νας επι­στή­μο­νας δεν πρέ­πει να υπο­τάσ­σει τις γνώ­σεις του στην υπη­ρε­σία της πρεσβείας! 

Καλού­με τον λαό και τη νεο­λαία να παλέ­ψουν για την απε­μπλο­κή της χώρας μας από τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ, για το κλεί­σι­μο όλων των ΝΑΤΟι­κών βάσε­ων στη χώρα μας και για την επι­στρο­φή όλων των Ελλή­νων στρα­τιω­τι­κών από απο­στο­λές εκτός συνό­ρων».

902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο