Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-ΚΝΕ: Για την συνάντηση του γενικού πρόξενου των ΗΠΑ με τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ

Σε ανα­κοί­νω­σή τους οι Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανε­πι­στή­μια και τα Ερευ­νη­τι­κά Κέντρα Κ. Μακε­δο­νί­ας, για τη συνά­ντη­ση του γενι­κού πρό­ξε­νου των ΗΠΑ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη με τις πρυ­τα­νι­κές αρχές του Αρι­στο­τέ­λειου Πανε­πι­στη­μί­ου, αναφέρουν:

«“Πρό­θυ­μοι” να επι­βε­βαιώ­σουν ότι είναι δεδο­μέ­νοι στους επι­κίν­δυ­νους για τους λαούς σχε­δια­σμούς δηλώ­νουν ακό­μα μια φορά οι πρυ­τα­νι­κές αρχές του ΑΠΘ, σπεύ­δο­ντας να συνα­ντή­σουν τον γενι­κό πρό­ξε­νο των ΗΠΑ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και τη νέα σύμ­βου­λο Μορ­φω­τι­κών και Πολι­τι­στι­κών Υπο­θέ­σε­ων της αμε­ρι­κά­νι­κης πρε­σβεί­ας στην Ελλάδα.

Η συγκε­κρι­μέ­νη συνά­ντη­ση απο­τε­λεί πρό­κλη­ση για τους φοι­τη­τές, το διδα­κτι­κό και διοι­κη­τι­κό προ­σω­πι­κό του ΑΠΘ, που το προη­γού­με­νο διά­στη­μα μέσα από τις συλ­λο­γι­κές τους δια­δι­κα­σί­ες, με κινη­το­ποι­ή­σεις κατήγ­γει­λαν τη νέα συμ­φω­νία Ελλά­δας — ΗΠΑ. Πρό­κει­ται για μια συμ­φω­νία που δίνει “γην και ύδωρ” στους ΝΑΤΟι­κούς, μπλέ­κει τον λαό μας ακό­μα βαθύ­τε­ρα στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ με τη δημιουρ­γία νέων βάσε­ων. Ανα­βαθ­μί­ζε­ται ο ρόλος των ήδη υπαρ­χό­ντων, αξιο­ποιώ­ντας τις υπο­δο­μές της χώρας (βλ. Λάρι­σα, Στε­φα­νο­βί­κειο, Αλε­ξαν­δρού­πο­λη). Όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα οι Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι ενα­ντιώ­θη­καν στην πολι­τι­κή που κατα­δι­κά­ζει το Πανε­πι­στή­μιο σε υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση, την ίδια ώρα που δίνει τερά­στια ποσά για ΝΑΤΟι­κές ανά­γκες, την πολι­τι­κή που βάζει σε κίν­δυ­νο τη νέα γενιά αφού μετα­τρέ­πει τη χώρα σε πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο και μαγνή­τη κιν­δύ­νων και επιθέσεων.

Ξέρου­με ότι οι ενέρ­γειες αυτές ευθυ­γραμ­μί­ζο­νται με τη σημα­σία που έχουν τα Πανε­πι­στή­μια για τις στο­χεύ­σεις του State Department και των ΗΠΑ για άμβλυν­ση του αντια­με­ρι­κα­νι­σμού. Οι πρυ­τα­νι­κές αρχές ουσια­στι­κά “τα δίνουν όλα για τους Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς εκτε­λε­στές”. Απά­ντη­ση σε αυτούς τους σχε­δια­σμούς είναι να δυνα­μώ­σει η πάλη των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων, των Συλ­λό­γων Διδα­κτι­κού και Διοι­κη­τι­κού Προ­σω­πι­κού του ΑΠΘ, να ακου­στεί δυνα­τά παντού το “καμιά συμ­με­το­χή” σε απο­στο­λή εκτός συνό­ρων, στη μετα­τρο­πή της χώρας σε πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο, στη μετα­τρο­πή του ιδρύ­μα­τος σε ιδε­ο­λο­γι­κό δεκα­νί­κι του ΝΑΤΟ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο