Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-ΚΝΕ: Κατάθεση στεφάνων στο Πολυτεχνείο — Στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα γράφεται η ιστορία

Με τα συν­θή­μα­τα «ένας αιώ­νας αγώ­νας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρω­το­πο­ρία» και «50 χρό­νια ΚΝΕ γερή και μαζι­κή, και τώρα και πάντα στην πρώ­τη τη γραμ­μή», να ακού­γο­νται δυνα­τά, ατι­προ­σω­πεί­ες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατέ­θε­σαν, σήμε­ρα το πρωί, στε­φά­νια στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Εκ μέρους του ΚΚΕ το στε­φά­νι κατέ­θε­σε ο Θοδω­ρής Χιώ­νης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμ­μα­τέ­ας της ΚΟ Αττι­κής. Εκ μέρους της ΚΝΕ το στε­φά­νι κατέ­θε­σε ο Γραμ­μα­τέ­ας του Κεντρι­κού της Συμ­βου­λί­ου, Νίκος Αμπατιέλος.

Το Πολυτεχνείο διδάσκει ότι ο αρνητικός συσχετισμός μπορεί να ανατραπεί

Μετά την κατά­θε­ση του στε­φα­νιού στο μνη­μείο, ο Θ. Χιώ­νης ο οποί­ος έκα­νε την ακό­λου­θη δήλωση:

«Ο ξεση­κω­μός του Πολυ­τε­χνεί­ου διδά­σκει ότι στο δρό­μο του ανυ­πο­χώ­ρη­του, μαζι­κού αγώ­να γρά­φε­ται η Ιστο­ρία, ανα­τρέ­πε­ται ο αρνη­τι­κός συσχε­τι­σμός, κερ­δί­ζε­ται το δίκιο, ενά­ντια στην ανα­μο­νή και τις ψευ­δαι­σθή­σεις ότι με “κινή­σεις κορυ­φών” μπο­ρεί να βελ­τιω­θούν οι συν­θή­κες ζωής του λαού και της νεολαίας.

Γι’ αυτό ο εορ­τα­σμός είναι ένας ακό­μη κρί­κος στην εργα­τι­κή – λαϊ­κή πάλη και διεκ­δί­κη­ση, πολύ περισ­σό­τε­ρο σήμε­ρα που δυνα­μώ­νει η ανά­γκη του αγώ­να ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και στη συμ­με­το­χή ‑με κάθε και με οποιον­δή­πο­τε τρό­πο- της χώρας μας σε αυτόν.

Όλοι και όλες αύριο στην αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή δια­δή­λω­ση στην πρε­σβεία των ΗΠΑ».

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου εμπνέουν τη νεολαία

Ο Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της Οργά­νω­σης, Νίκος Αμπα­τιέ­λος, ο οποί­ος δήλωσε:

«Τα μηνύ­μα­τα του Πολυ­τε­χνεί­ου παρα­μέ­νουν ζωντα­νά, πιο επί­και­ρα από ποτέ και μπο­ρούν να εμπνεύ­σουν τη νεο­λαία σήμε­ρα να αγω­νι­στεί ενά­ντια σε αυτό το βάρ­βα­ρο, σάπιο, εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα, πάντα σε συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που είναι εγγύ­η­ση και δύνα­μη για αυτόν τον αγώνα».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο