Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-ΚΝΕ πορεία — ηχηρό μήνυμα καταδίκης: «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν»

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε η πορεία που διορ­γά­νω­σε η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Αττι­κής του ΚΚΕ προς την πρε­σβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Η πορεία ξεκί­νη­σε από την πρε­σβεία της Ρωσί­ας στην Αθή­να όπου νωρί­τε­ρα πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε συγκέ­ντρω­ση με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Συνα­γερ­μός! Όχι στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της Ελλάδας» .

Από τη ρωσι­κή έως την αμε­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεία ακού­στη­καν δυνα­τά τα συν­θή­μα­τα ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και στην εμπλο­κή της Ελλά­δας κατά τη διάρ­κεια της μεγά­λης κινη­το­ποί­η­σης από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην Αθήνα.

Χιλιά­δες λαού και νεο­λαί­ας, με σφιγ­μέ­νες γρο­θιές, δόνη­σαν την Αθή­να φωνά­ζο­ντας: Συνα­γερ­μός, όχι στο ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της Ελλάδας!

«Δεν θα επι­λέ­ξου­με στρα­τό­πε­δο ληστών, η μόνη μας ελπί­δα η πάλη των λαών» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξανα­μοι­ρά­ζουν, με των λαών το αίμα τα σύνο­ρα χαρά­ζουν» ήταν μερι­κά από τα συν­θή­μα­τα που ακού­στη­καν στους κεντρι­κούς δρό­μους της πρωτεύουσας.

Συγκέντρωση στην πρεσβεία της Ρωσίας

Από τη ρωσι­κή πρε­σβεία στην Αθή­να ξεκί­νη­σε η μεγά­λη κινη­το­ποί­η­ση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αθή­να. Περί­που στις 6 μ.μ. άρχι­σαν να φτά­νουν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και σε λίγη ώρα σχη­μα­τί­στη­κε μια μεγά­λη συγκέντρωση.

«Για των μονο­πω­λί­ων τους αντα­γω­νι­σμούς, οι ιμπε­ρια­λι­στές ματώ­νουν τους λαούς», «Κέρ­δη βαμ­μέ­να στο αίμα των λαών, όχι στους πολέ­μους των ιμπε­ρια­λι­στών», «Ο ιμπε­ρια­λι­σμός δολο­φο­νεί — Στα σχέ­δια πολέ­μου καμιά συμ­με­το­χή», «Όχι στους πολέ­μους των ιμπε­ρια­λι­στών, ζήτω η ενω­μέ­νη πάλη των λαών» ήταν ορι­σμέ­να από τα συν­θή­μα­τα που ακούστηκαν.

Όχι στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της Ελλά­δας είναι το μήνυ­μα που εξέπεμψε.

«Δεν θα επι­λέ­ξου­με στρα­τό­πε­δο ληστών, η μόνη μας ελπί­δα η πάλη των λαών» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξανα­μοι­ρά­ζουν, με των λαών το αίμα τα σύνο­ρα χαρά­ζουν» είναι μερι­κά από τα συν­θή­μα­τα που ακού­στη­καν έξω από την πρε­σβεία της Ρωσίας.

Όχι στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της Ελλά­δας είναι το μήνυ­μα που εκπέ­μπε­ται από την ομι­λία του Γιώρ­γου Τάτση μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ και της ΝΕ στη ρωσι­κή πρεσβεία.

Σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων:

«Κυρί­αρ­χοι είναι μόνο οι λαοί που πρέ­πει να κατα­δι­κά­σουν τις αστι­κές τάξεις και κυβερ­νή­σεις των χωρών τους, οι οποί­ες τους οδη­γούν στη σφα­γή, τόσο στην Ουκρα­νία όσο και στη Ρωσία, παντού.

–Να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ για την περι­κύ­κλω­ση της Ρωσίας.

–Να κλεί­σουν τώρα οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές στρα­τιω­τι­κές βάσεις στη χώρα μας.

–Να δυνα­μώ­σει η πάλη για απο­δέ­σμευ­ση από τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοι­κο­κύ­ρη στον τόπο του».

Μεγάλη πορεία από ΚΚΕ και ΚΝΕ προς την αμερικάνικη πρεσβεία

Ενα μεγά­λο «κόκ­κι­νο ποτά­μι» ήταν η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προς την αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεί­ας αμέ­σως μετά στη συγκέ­ντρω­ση στην πρε­σβεία της Ρωσίας.

«Ο ιμπε­ρια­λι­σμός δολο­φο­νεί — στον πόλε­μο καμία συμ­με­το­χή», «Να στα­μα­τή­σει τώρα η εμπλο­κή, έξω απ’ την Ελλά­δα οι ΝΑΤΟϊ­κοί», «Οι φαντά­ροι είναι του λαού παι­διά, έξω από τα σύνο­ρα δεν έχου­νε δου­λειά» μερι­κά συν­θή­μα­τα που ακού­γο­ντας στη μεγα­λειώ­δη αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Μπρο­στά στην αμε­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεία μίλη­σε ο Γιώρ­γος Κρη­τι­κός μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ τονί­ζο­ντας ότι συνε­χί­ζε­ται η μάχη στους χώρους δου­λειάς και στις γει­το­νιές για

Να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ για την περι­κύ­κλω­ση της Ρωσί­ας. Να κλεί­σουν τώρα οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές στρα­τιω­τι­κές βάσεις στη χώρα μας. Να δυνα­μώ­σει η πάλη για απο­δέ­σμευ­ση από τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τον λαό νοι­κο­κύ­ρη στον τόπο του.

Κάλε­σε επί­σης τους συγκε­ντρω­μέ­νους στο συλ­λα­λη­τή­ριο του Σαβ­βά­του στο Σύνταγμα.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο