Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-ΚΝΕ: Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο της σ. Μυρτώς Ευαγγελάτου

Συλ­λυ­πη­τή­ριο μήνυ­μα για τον θάνα­το της σ. Μυρ­τώς Ευαγ­γε­λά­του εκφρά­ζει το Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο μήνυ­μά του σημειώνει:

«Με μεγά­λη μας θλί­ψη απο­χαι­ρε­τού­με τη συντρό­φισ­σα μας Μυρ­τώ Ευαγ­γε­λά­του, μέλος της ΚΝΕ στην ΟΠ Αττικής.

Η Μυρ­τώ, μόλις 20 χρο­νών, αντι­με­τώ­πι­ζε μαχη­τι­κά τα σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα υγεί­ας που είχε, ενώ το ίδιο αγω­νι­στι­κά και αισιό­δο­ξα αντι­με­τώ­πι­ζε συνο­λι­κά τη ζωή, τη δρά­ση της μέσα από τις γραμ­μές της ΚΝΕ.

Η μάχη με τα προ­βλή­μα­τα υγεί­ας ήταν άνι­ση, δινό­ταν όμως κάθε μέρα από αυτήν, την οικο­γέ­νειά της, τη στή­ρι­ξη της οργά­νω­σης, αταλάντευτα.

Εκφρά­ζου­με τα θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια, αλλη­λεγ­γύη και στή­ρι­ξη στους γονείς της Δημή­τρη Ευαγ­γε­λά­το και Δήμη­τρα Μπα­μπα­ρού­τση, στους οικεί­ους, φίλους και συντρό­φους της».

Σε συλ­λυ­πη­τή­ριο μήνυ­μά του για τον θάνα­το της συντρό­φισ­σας Μυρ­τώς Ευαγ­γε­λά­του, το Κεντρι­κού Συμ­βού­λιο της ΚΝΕ, σημειώνει:

«Με βαθιά θλί­ψη απο­χαι­ρε­τά­με τη συντρό­φισ­σα Μυρ­τώ Ευαγ­γε­λά­του, που “έφυ­γε” ξαφ­νι­κά και τόσο άδι­κα από τη ζωή. Η σ. Μυρ­τώ ήταν μέλος της ΚΝΕ από το 2019 και μέλος της εδα­φι­κής ΟΒ Γέρα­κα-Παλ­λή­νης της Τομε­α­κής Οργά­νω­σης Μεσο­γεί­ων-Λαυ­ρε­ω­τι­κής. Ήταν φοι­τή­τρια στο Τμή­μα Εκπαί­δευ­σης και Αγω­γής στην Προ­σχο­λι­κή Ηλι­κία στην Αθήνα.

Οι σύντρο­φοί σου, τα μέλη της ΚΝΕ, δε θα σε ξεχά­σου­με ποτέ. Θα σε θυμό­μα­στε πάντα για­τί ήσουν μια πραγ­μα­τι­κή μαχή­τρια της ζωής. Θα σε θυμό­μα­στε για­τί ποτέ δεν το έβα­λες κάτω, παρά τα προ­βλή­μα­τα υγεί­ας που αντι­με­τώ­πι­ζες. Η θέλη­ση και το κου­ρά­γιο σου μάς δίνουν δύνα­μη να συνε­χί­σου­με τους αγώ­νες για έναν καλύ­τε­ρο κόσμο, όπως ακρι­βώς τον ονει­ρεύ­τη­κες κι εσύ, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Εκφρά­ζου­με, παράλ­λη­λα, τα θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια στους γονείς σου, που σε αγα­πού­σαν και σε φρό­ντι­ζαν όλα αυτά τα χρό­νια, στον πατέ­ρα σου, σ. Δημή­τρη Ευαγ­γε­λά­το, ο οποί­ος κάθε χρό­νο έχει ξεχω­ρι­στή συμ­βο­λή στο στή­σι­μο και την οργά­νω­ση των Φεστι­βάλ της ΚΝΕ, στη μητέ­ρα σου, σ. Δήμη­τρα Μπα­μπα­ρού­τση, καθώς και στους οικεί­ους και φίλους σου».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο