Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-ΚΝΕ: Τίμησαν την αντίσταση του λαού ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία 1967–1974

Με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 55 χρό­νων από την επι­βο­λή της στρα­τιω­τι­κής δικτα­το­ρί­ας, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, κατά τη διάρ­κεια της καθιε­ρω­μέ­νης τελε­τής στο πρώ­ην ΕΑΤ — ΕΣΑ, τόπο κρά­τη­σης και βασα­νι­σμού εκα­το­ντά­δων αντι­δι­κτα­το­ρι­κών αγω­νι­στών στην Αθή­να, κατέ­θε­σαν στε­φά­νι στην προ­το­μή του Σπύ­ρου Μουστακλή.

Εκ μέρους του ΚΚΕ στε­φά­νι κατέ­θε­σε ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκ μέρους της ΚΝΕ ο Δημή­τρης Μπιρ­γά­λιας μέλος του Γρα­φεί­ου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Κατάθεση στεφάνων στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη το ΚΚΕ και η ΚΝΕ κατέ­θε­σαν στε­φά­νια στο παλιό κτί­ριο της Ασφά­λειας (Βαρ­δά­ρης), όπου κρα­τή­θη­καν και βασα­νί­στη­καν εκα­το­ντά­δες κομ­μου­νι­στές και άλλοι δημο­κρά­τες αντι­δι­κτα­το­ρι­κοί αγωνιστές.

«Η σημε­ρι­νή επέ­τειος απο­τε­λεί ημέ­ρα μνή­μης, αλλά και τιμής σε όσους και όσες αντι­στά­θη­καν με κάθε κόστος σε αυτή, προ­σφέ­ρο­ντας ακό­μα και τη ζωή τους, υπε­ρα­σπι­ζό­με­νοι τα συμ­φέ­ρο­ντα και τις ελευ­θε­ρί­ες της εργα­τι­κής — λαϊ­κής πλειο­ψη­φί­ας, κόντρα στους σχε­δια­σμούς της καπι­τα­λι­στι­κής εξου­σί­ας και των διε­θνών συμ­μά­χων της» σημεί­ω­σε ο Γρη­γό­ρης Κλι­γκό­που­λος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο