Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ Λέσβου: «Ανεμομαζώματα — διαβολοσκορπίσματα» ο δήθεν προοδευτικός πόλος του ΣΥΡΙΖΑ

«Το εγχεί­ρη­μα του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί μας να δια­μορ­φώ­σει τον λεγό­με­νο “προ­ο­δευ­τι­κό πόλο” με κύρια έκφρα­σή του, τον συν­δυα­σμό “Με πυξί­δα τον πολί­τη” και υπο­ψή­φια δήμαρ­χο την Ερι­φύ­λη Χιω­τέλ­λη, δεί­χνει από τα πρώ­τα του βήμα­τα το ποιόν του», ανα­φέ­ρει σε σχό­λιό της η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Λέσβου του ΚΚΕ, και συνεχίζει:

«Στη συγκρό­τη­ση του “προ­ο­δευ­τι­κού πόλου” προ­σχω­ρούν κάθε “πολι­τι­κής καρυ­διάς καρύ­δια”, από εικο­νο­λά­τρες του σταυ­ρού στα Τσα­μά­κια μέχρι και ακρο­δε­ξιοί από την άλλη άκρη της Ελλάδας.

Η απο­πο­μπή ενός υπο­ψη­φί­ου με αυτά τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά, δύο μόλις μέρες μετά την ανα­κοί­νω­σή του, καθό­λου δεν μειώ­νει την ευθύ­νη και του ΣΥΡΙΖΑ και της υπο­ψή­φιας δημάρ­χου για τα “υλι­κά” που χρη­σι­μο­ποιούν για τη δια­μόρ­φω­ση αυτής της απά­της — αυτα­πά­της, του “προ­ο­δευ­τι­κού πόλου”.

Καλού­με όλους τους συμπο­λί­τες μας που έχουν αρι­στε­ρά αισθή­μα­τα, όλους τους δημο­κρά­τες καλής θέλη­σης να κόψουν πλέ­ον κάθε δεσμό με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ψηφο­δέλ­τιά του και να στη­ρί­ξει στους Δήμους του νησιού μας και την Περι­φέ­ρεια Βορεί­ου Αιγαί­ου τα ψηφο­δέλ­τια της “Λαϊ­κής Συσπείρωσης”».

Το ρεπορτάζ

Σύμ­φω­να με το lesvospost, μετά τα δημο­σιεύ­μα­τα ότι η υπο­ψή­φια δήμαρ­χος Μυτι­λή­νης, Ερι­φύ­λη Χιω­τέλ­λη είχε συμπε­ρι­λά­βει στο ψηφο­δέλ­τιο του συν­δυα­σμού της πρώ­ην χρυ­σαυ­γί­τη, ανα­κλή­θη­κε η υπο­ψη­φιό­τη­τα του.

Και συνε­χί­ζο­ντας το lesvospostγρά­φει: Ο πρώ­ην χρυ­σαυ­γί­της, Δημή­τρης Κόρα­κας, κατά­γε­ται μεν από την Λέσβο αλλά κατοι­κεί μόνι­μα στα Γιάν­νε­να, όπου μάλι­στα δια­τη­ρεί και το δικό του φροντιστήριο.
Και αν η αρχι­κή μας απο­ρία ήταν πως γίνε­ται ένας άνθρω­πος από τόσο μακριά να είναι υπο­ψή­φιος στον Δήμο Μυτι­λή­νης, το ρεπορ­τάζ έρχε­ται να προ­σθέ­σει και νέα στοι­χεία για το βιο­γρα­φι­κό του εν λόγω υποψηφίου.

Ο Δημή­τρης Κόρα­κας λοι­πόν είναι ιδρυ­τι­κό μέλος της Χρυ­σής Αυγής στα Γιάν­νε­να, συμ­με­τέ­χο­ντας σε εκδη­λώ­σεις του κόμ­μα­τος και μάλι­στα ως ομι­λη­τής, εμφα­νί­ζε­ται ως φανα­τι­κός οπα­δός του Μιχα­λο­λιά­κου και της Χρυ­σής Αυγής ενώ το φρο­ντι­στή­ριο του έχει γίνει στό­χος αναρ­χι­κών ομάδων.

Ο κ. Κόρα­κας μέχρι τις προη­γού­με­νες εκλο­γές ήταν φανα­τι­κός υπο­στη­ρι­κτής της Χρυ­σής Αυγής, με δεκά­δες εμφα­νί­σεις, ενώ πολ­λά άρθρα και κεί­με­να που τον αφο­ρούν δημο­σιεύ­ο­νται σε ιστο­σε­λί­δες της περιοχής.

Τελευ­ταία και μετά τις εκλο­γές επέ­στρε­ψε ξανά στην ΝΔ από όπου και είχε ξεκι­νή­σει ως φοι­τη­τής και τώρα εμφα­νί­ζε­ται να είναι υπο­ψή­φιος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος με τον συν­δυα­σμό της Ερι­φύλ­λης Χιω­τέλ­λη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο