Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Με απόντες τους λαούς οι αντικομμουνιστικές φιέστες

Για «ανα­πο­δο­γύ­ρι­σμα της ιστο­ρι­κής αλή­θειας» και «αντι­κομ­μου­νι­στι­κές φιέ­στες» από τις οποί­ες «απου­σιά­ζουν οι λαοί» έκα­νε λόγο ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Κώστας Παπα­δά­κης στη συζή­τη­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου για την 30η επέ­τειο της Βελού­δι­νης Επα­νά­στα­σης στην Τσεχοσλοβακία.

Σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση ο Κ. Παπα­δά­κης στην παρέμ­βα­σή του τόνι­σε ότι «με κάθε αφορ­μή η ΕΕ και το Κοι­νο­βού­λιό της, οι κυβερ­νή­σεις τους στή­νουν αντι­κομ­μου­νι­στι­κές φιέ­στες για να επι­τα­χύ­νουν την υλο­ποί­η­ση των αντι­κομ­μου­νι­στι­κών σχε­δια­σμών τους με βάση το προ­κλη­τι­κό κι επι­κίν­δυ­νο για τους λαούς ψήφι­σμα του Σεπτέμβρη».

Προ­σέ­θε­σε ότι «τα αντι­κομ­μου­νι­στι­κά μέτρα, οι διώ­ξεις και το ανα­πο­δο­γύ­ρι­σμα της ιστο­ρι­κής αλή­θειας απο­τε­λούν προ­ϋ­πό­θε­ση για την κλι­μά­κω­ση της αντι­λαϊ­κής επί­θε­σης προ­κει­μέ­νου, λογα­ριά­ζο­ντας χωρίς τον ξενο­δό­χο, να έχουν ελεύ­θε­ρο πεδίο να ισχυ­ρί­ζο­νται ότι άλλος δρό­μος εκτός από την καπι­τα­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα δεν υπάρ­χει. Η παρέμ­βα­ση των κομ­μου­νι­στών τεκ­μη­ριώ­νει ότι οι λαοί μπο­ρούν να ζήσουν, χωρίς εξα­θλί­ω­ση, ανερ­γία, δου­λειά- λάστι­χο, ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους, προ­σφυ­γιά, χωρίς εμπό­ρευ­μα την υγεία, παι­δεία, κατοι­κία, χωρίς καπι­τα­λι­στι­κή εκμετάλλευση».

«Από τα “βελού­δι­να” αντι­κομ­μου­νι­στι­κά πανη­γυ­ρά­κια σας 30 χρό­νια μετά …απου­σιά­ζουν οι λαοί, που παρά το ζεστό χρή­μα που σκορ­πά­τε, μπο­ρούν σήμε­ρα να συγκρί­νουν την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που βιώ­νουν με όσα είχαν τότε κι έχα­σαν. Είμα­στε βέβαιοι ότι θα βρουν τελι­κά ξανά το δρό­μο με την πάλη τους και με ισχυ­ρά ΚΚ για να κατα­κτή­σουν την εξου­σία» κατέ­λη­ξε ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο