Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Νέο ηχηρό χαστούκι υπέστη η πολιτική της κυβέρνησης από τον αγωνιζόμενο λαό της Χίου

Σε ανα­κοί­νω­σή του για τις κινη­το­ποι­ή­σεις του λαού της Χίου για να μην ξεφορ­τω­θούν τα μηχα­νή­μα­τα για τις δομές — φυλα­κές, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Το ΚΚΕ χαι­ρε­τί­ζει τις μαζι­κές ολο­νύ­χτιες και πρω­ι­νές κινη­το­ποι­ή­σεις του λαού της Χίου στα λιμά­νια του νησιού, που απέ­τρε­ψαν τη μυστι­κή απο­βί­βα­ση βαριών μηχα­νη­μά­των που προ­ο­ρί­ζο­νται για την κατα­σκευή της νέας μεγά­λης δομής- φυλα­κής προ­σφύ­γων και μετα­να­στών στο νησί.

Ο αγω­νι­ζό­με­νος χιώ­τι­κος λαός απέ­δει­ξε, για μια ακό­μα φορά, ότι όταν ο λαός εμπι­στεύ­ε­ται την δύνα­μή του μπο­ρεί να απο­τρέ­πει και να χαλά­ει αντι­λαϊ­κούς σχεδιασμούς.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ είναι πολ­λα­πλώς εκτε­θει­μέ­νη, για­τί παρά και ενά­ντια στη θέλη­ση των νησιω­τών, εμμέ­νει στην υλο­ποί­η­ση της αντι­δρα­στι­κής και επι­κίν­δυ­νης επι­λο­γής της ΕΕ, η οποία φέρει την υπο­γρα­φή της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ και έχει και τη συμ­φω­νία του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ, που μετα­τρέ­πει τα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου σε φυλα­κές και χώρο δια­λο­γής προ­σφύ­γων και μεταναστών.

Μετά το μεγά­λο στρα­πά­τσο που υπέ­στη η κυβέρ­νη­ση από τον λαϊ­κό ξεση­κω­μό σε Χίο και Λέσβο τον Φλε­βά­ρη του 2020, κατά της εισβο­λής των ΜΑΤ που οργά­νω­σε, σήμε­ρα η πολι­τι­κή της δέχθη­κε ένα νέο ηχη­ρό χαστού­κι στη Χίο, που φανε­ρώ­νει ότι δεν έχει ούτε την απο­δο­χή μα ούτε και την ανο­χή της μεγά­λης πλειο­ψη­φί­ας των νησιωτών.

Το ΚΚΕ στη­ρί­ζει τους δίκαιους αγώ­νες των νησιω­τών και απαι­τεί να στα­μα­τή­σει τώρα η κατα­σκευή των νέων ΚΥΤ- φυλα­κών καθώς και να κλεί­σουν αυτά που ήδη λει­τουρ­γούν στα νησιά. Να ανα­κα­λέ­σει πίσω τώρα τα μηχα­νή­μα­τα και να μην επι­χει­ρή­σει ξανά να τα κατε­βά­σει στη Λέσβο ή στη Χίο».

 

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο