Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: “Ναι! Μπορούμε” να πιάνουμε μεγάλους και απαιτητικούς στόχους, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για το λαό!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Χαιρετίζει όσους και όσες έδωσαν μαζί με τις Κομματικές Οργανώσεις τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης

Αφίσα ΚΚΕ Οικονομική εξόρμηση Κατίνα Μανιτάρα

Σε ανα­κοί­νω­σή της για την ολο­κλή­ρω­ση της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης, η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Ολο­κλη­ρώ­θη­κε με επι­τυ­χία και με υπερ­κά­λυ­ψη του πανελ­λα­δι­κού πλά­νου, με 128,3%, η μάχη της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης που είχε προ­κη­ρύ­ξει η ΚΕ του ΚΚΕ.
Αντί­στοι­χη επι­τυ­χία απο­τε­λεί και η υπερ­κά­λυ­ψη, για μια ακό­μη φορά, του πλά­νου της ΚΝΕ κατά 137,4%. Πρό­κει­ται για μια επι­τυ­χία που απο­κτά ιδιαί­τε­ρη σημα­σία, συνε­κτι­μώ­ντας τις δύσκο­λες συν­θή­κες μέσα στις οποί­ες δόθη­κε αυτή η μάχη. Συν­θή­κες καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μι­κής κρί­σης, παν­δη­μί­ας Covid-19, χει­ρο­τέ­ρευ­σης της θέσης των εργα­ζο­μέ­νων και κατα­σταλ­τι­κών μέτρων.1ο Συνέδριο οικονομική εξόρμηση

Με αυτήν την επιτυχία απαντήσαμε πως “Ναι! Μπορούμε” να πιάνουμε μεγάλους και απαιτητικούς στόχους, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για το λαό!

Η ΚΕ του ΚΚΕ νιώ­θει την ανά­γκη να χαι­ρε­τί­σει και να συγ­χα­ρεί όλους όσοι για άλλη μια φορά αντα­πο­κρί­θη­καν στο κάλε­σμα του Κόμ­μα­τος και το ενί­σχυ­σαν ακό­μα και από το υστέ­ρη­μά τους. Ευχα­ρι­στεί όλους τους εργα­ζό­με­νους, τα μέλη, τους οπα­δούς, τους φίλους και όσους συμπο­ρεύ­ο­νται μαζί μας, που έδω­σαν με επι­τυ­χία και αυτήν τη δύσκο­λη μάχη.
Ευχα­ρι­στεί κάθε άνθρω­πο καλής θέλη­σης που ενι­σχύ­ει οικο­νο­μι­κά και ανα­γνω­ρί­ζει στο Κόμ­μα μας και στα μέλη του τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά της ανι­διο­τε­λούς και ακού­ρα­στης καθη­με­ρι­νής δρά­σης, της συνέ­πειας στην υπε­ρά­σπι­ση των λαϊ­κών — εργα­τι­κών δικαιωμάτων.

Η συμ­με­το­χή στη μάχη ιδιαί­τε­ρα φίλων, οπα­δών, ανθρώ­πων που συνερ­γά­ζο­νται και συμπο­ρεύ­ο­νται με το Κόμ­μα μας, απο­τε­λεί συστρά­τευ­ση που δεί­χνει το δρό­μο για νέα βήμα­τα και επι­τυ­χί­ες στις μάχες που έχου­με μπρο­στά μας.
Η μάχη αυτή δόθη­κε με πεί­σμα και απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα, ξεπερ­νώ­ντας τα πρό­σθε­τα εμπό­δια που δημιούρ­γη­σε η παν­δη­μία, βρί­σκο­ντας τρό­πους συνά­ντη­σης με χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους σε καθε­στώς ανα­στο­λής εργα­σί­ας, τηλερ­γα­σί­ας, υπο­α­πα­σχό­λη­σης και ανερ­γί­ας, με βιο­πα­λαι­στές επαγ­γελ­μα­τί­ες της πόλης και της υπαί­θρου, που βρέ­θη­καν αντι­μέ­τω­ποι με νέα βάρη και δυσκολίες.εξόρμηση ΚΚΕ Νοε Δεκ 2020

Ιδιαί­τε­ρη σημα­σία έχει επί­σης η προ­σφο­ρά που έγι­νε από ανθρώ­πους που ζουν στο εξω­τε­ρι­κό, από την Ευρώ­πη, τις πρώ­ην σοσια­λι­στι­κές χώρες, έως τις ΗΠΑ και τον Κανα­δά, ακό­μα και τη μακρι­νή Αυστρα­λία. Τους ευχα­ρι­στού­με όλους, που δεν ξεχνούν, αλλά θρέ­φουν τις ιστο­ρι­κές πολι­τι­κές ρίζες του Κόμ­μα­τός μας σε κάθε γωνιά της Γης.
Είναι ιδιαί­τε­ρα συγκι­νη­τι­κές οι προ­σφο­ρές που έγι­ναν από συγ­γε­νείς, φίλους και απο­γό­νους, στη μνή­μη εκα­το­ντά­δων λαϊ­κών αγω­νι­στών, που έδω­σαν πολ­λά στον κοι­νό μας αγώ­να, πολ­λοί απ’ αυτούς ακό­μα και την ίδια τη ζωή τους, γρά­φο­ντας λαμπρές, ηρω­ι­κές σελί­δες στην Ιστο­ρία του Κόμ­μα­τος και αφή­νο­ντας μια πλού­σια παρακαταθήκη.
Είναι συγκι­νη­τι­κή και αξιο­ση­μεί­ω­τη, ξεχω­ρι­στής σημα­σί­ας, η προ­σφο­ρά απλών ανθρώ­πων, που ένιω­σαν την ανά­γκη να απα­ντή­σουν μαχη­τι­κά στην επί­θε­ση που δέχε­ται το Κόμ­μα μας με την επι­βο­λή προ­στί­μων, με την εφαρ­μο­γή του αντι­δρα­στι­κού νόμου για τα οικο­νο­μι­κά των κομ­μά­των. Η προ­σφο­ρά τους αυτή απο­τε­λεί μια θαρ­ρα­λέα πρά­ξη και ταυ­τό­χρο­να επι­βρά­βευ­ση της περή­φα­νης και ατα­λά­ντευ­της στά­σης του Κόμ­μα­τος, που αρνεί­ται να δώσει στις αρχές τα ονό­μα­τα και τα στοι­χεία των μελών, φίλων, άλλων εργα­ζο­μέ­νων που το ενι­σχύ­ουν οικονομικά.ΚΚΕ Οικονομική Εξόρμηση 2020 Το ΚΚΕ στηρίζεται σε σένα

Οσα και να κάνουν το αστι­κό κρά­τος, η ΕΕ, με αντι­δρα­στι­κούς νόμους και με πρό­στι­μα, ο λαός μας δεν πρό­κει­ται να στα­μα­τή­σει να ενι­σχύ­ει το ΚΚΕ, όπως το απέ­δει­ξε για άλλη μια φορά. Τους αγω­νι­στι­κούς και πολι­τι­κούς — ιδε­ο­λο­γι­κούς δεσμούς του Κόμ­μα­τος με το λαό, δεμέ­νους και με αίμα, δεν θα μπο­ρέ­σουν να τους σπά­σουν και να τους υπο­νο­μεύ­σουν, όσους νόμους κι αν ψηφί­σουν, όσα εμπό­δια κι αν προ­σπα­θή­σουν να βάλουν το επό­με­νο διάστημα.
Το Κόμ­μα μας, αντλώ­ντας δύνα­μη από την επι­τυ­χία της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης, θα συνε­χί­σει με μεγα­λύ­τε­ρη ορμή να οργα­νώ­νει την πάλη στους χώρους δου­λειάς, στους χώρους εκπαί­δευ­σης, στις γειτονιές.
Όσο ενι­σχύ­ε­ται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνα­τή γίνε­ται η φωνή της εργα­τι­κής τάξης και των λαϊ­κών στρω­μά­των.

Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση που οξύνεται η συνολικότερη επίθεση στον εργαζόμενο λαό και στο κίνημά του, εντείνεται ο αντικομμουνισμός, η καταστολή και ο αυταρχισμός. Παίρνοντας υπόψη τις μεγάλες ανάγκες και απαιτήσεις του αγώνα, καλούμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία και αυτής της μάχης να συμβάλουν σ’ αυτή την προσπάθεια, ώστε να συνεχίσουμε σταθερά και αποφασιστικά για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και των αγώνων του λαού μας.

Οικονομική εξόρμηση ΚΚΕ Νοε Δεκ 2020 1

 

 

Το 21ο Συνέ­δριο του Κόμ­μα­τός μας, η πετυ­χη­μέ­νη πανε­ξόρ­μη­ση για τη δια­κί­νη­ση του πρώ­του κει­μέ­νου των Θέσε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ για το Συνέ­δριο, μαζί με τον “Ριζο­σπά­στη”, μπο­ρούν και πρέ­πει να σημα­το­δο­τή­σουν ένα ακό­μα πλα­τύ άνοιγ­μα συζή­τη­σης στο λαό και τη νέα γενιά για “Δυνα­τό ΚΚΕ. Νου — Καρ­διά — Οργα­νω­τή της εργα­τι­κής-λαϊ­κής πάλης για το Σοσια­λι­σμό”».

Η μεγάλη προσπάθεια που έγινε από χιλιάδες μέλη και φίλους του Κόμματος επιβεβαίωσε τη σημαντική ανταπόκριση που βρίσκει το κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στον λαό και τη νεολαία.

Η μάχη αυτή, που δόθη­κε κου­πό­νι το κου­πό­νι μέχρι την τελευ­ταία στιγ­μή, συνέ­πε­σε με την πανε­ξόρ­μη­ση για τη δια­κί­νη­ση του πρώ­του κει­μέ­νου των Θέσε­ων της ΚΕ για το 21ο Συνέ­δριο, δηλα­δή με το πλα­τύ πολι­τι­κό άνοιγ­μα που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος.

Με τη λήξη της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης ολο­κλη­ρώ­θη­κε και η άμιλ­λα μετα­ξύ των Οργα­νώ­σε­ων, τα απο­τε­λέ­σμα­τα της οποί­ας με βάση τα κρι­τή­ρια που έχει θέσει η Γραμ­μα­τεία της ΚΕ του ΚΚΕ θα ανα­κοι­νω­θούν το επό­με­νο διάστημα.ΚΚΕ KKE οικονομική Εξόρμηση 2020

Την κορυ­φή της τελι­κής κατά­τα­ξης με βάση μόνο το ποσο­στό κάλυ­ψης κατέ­κτη­σε τελι­κά η ΚΟ Θεσ­σα­λί­ας, που απο­δεί­χθη­κε από τους πιο σκλη­ρούς αντι­πά­λους, αφού στην «τελευ­ταία στρο­φή» πέρα­σε από την τρί­τη στην πρώ­τη θέση, με ποσο­στό 173,87% (+43,11%).
Ετσι άφη­σε στη δεύ­τε­ρη θέση την ΚΟ Αν. Στε­ρε­άς — Εύβοιας με 170,05%, η οποία έκα­νε και το μεγα­λύ­τε­ρο τελι­κό κλεί­σι­μο προ­σθέ­το­ντας +44,05% στην από­δο­σή της.
Η ΚΟ Αιγαί­ου, που ήταν «επι­κε­φα­λής» στην κούρ­σα τις τελευ­ταί­ες βδο­μά­δες τερ­μα­τί­ζει στην τρί­τη θέση, φτά­νο­ντας στο 165,36% και αφή­νο­ντας τέταρ­τη την ΚΟ Κρή­της με 161,14%, ύστε­ρα από μία σημα­ντι­κή από­δο­ση (+40,80%).
Η πέμ­πτη θέση ανή­κει στην ΚΟ Εξω­τε­ρι­κού με 154,44%, η οποία θυμί­ζου­με ότι έπια­σε πρώ­τη το πλά­νο της και το αναπροσάρμοσε.
Ακο­λου­θούν κατά σει­ρά οι Οργα­νώ­σεις: Ηπεί­ρου με 137,44%, Πελο­πον­νή­σου με 133,62%, Αττι­κής 118,76%, Αν. Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης με 113,87%, Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας με 113,23%, Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας με 112,61% και Δυτι­κής Ελλά­δας με 107,90%.

festival Φεστιβάλ ΚΝΕ 4

Με επι­τυ­χία ολο­κλή­ρω­σε τη μάχη της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης και η ΚΝΕ στο πλευ­ρό του Κόμ­μα­τος με ποσο­στό 137,40%. Οι ΚΟΒ «Ριζο­σπά­στη» και «902» έφτα­σαν στο 138,48% και 106,20%, αντί­στοι­χα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο