Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: ΝΑΤΟική «πρόβα πολέμου» η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος»

Το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­δω­σε την εξής ανα­κοί­νω­ση για την πολυ­ε­θνι­κή άσκη­ση «Ηνί­ο­χος» την οποία παρα­κο­λού­θη­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυρ. Μητσοτάκης:

«Η πολυ­ε­θνι­κή άσκη­ση “Ηνί­ο­χος” για την οποία ο πρω­θυ­πουρ­γός καυ­χιέ­ται ότι “είναι η πιο αντα­γω­νι­στι­κή άσκη­ση στην περιο­χή της Αν. Μεσο­γεί­ου”, είναι πραγ­μα­τι­κή “πρό­βα πολε­μι­κής σύγκρου­σης” και καμιά σχέ­ση δεν έχει με την προ­στα­σία των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας.

Το γεγο­νός ότι η συγκε­κρι­μέ­νη άσκη­ση εξυ­πη­ρε­τεί τη μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση δύνα­μης πυρός στην περιο­χή για τους επι­χει­ρη­σια­κούς — πολε­μι­κούς ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ απέ­να­ντι στην παρου­σία της Ρωσί­ας και της Κίνας, είναι από­δει­ξη ότι η χώρα μας είναι “χωμέ­νη ως το λαι­μό” στους αντα­γω­νι­σμούς, για το ποια μονο­πώ­λια ποιων χωρών θα βάλουν στο χέρι τον ενερ­γεια­κό πλού­το της περιοχής.

Τα όσα προ­κλη­τι­κά επι­κα­λεί­ται ο πρω­θυ­πουρ­γός ότι “η Ελλά­δα απο­τε­λεί θεμέ­λιο στα­θε­ρό­τη­τας και ασφά­λειας στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή” καταρ­ρί­πτο­νται μπρο­στά στην “Ελλά­δα — απέ­ρα­ντο πεδίο δοκι­μής πολε­μι­κών σχε­δί­ων και ξένων στρα­τιω­τι­κών βάσε­ων”, η οποία είναι δημιούρ­γη­μα της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ αλλά και της προη­γού­με­νης του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά σε συν­δυα­σμό με τις δηλώ­σεις του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη για την “ανα­πτυσ­σό­με­νη αμυ­ντι­κή συνερ­γα­σία με τις ΗΠΑ” προ­μη­νύ­ουν νέες επι­κίν­δυ­νες εξελίξεις.

Η ειρή­νη, η ασφά­λεια και η ευη­με­ρία για το λαό μας δεν περ­νά­ει μέσα από τις συνερ­γα­σί­ες της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης, αλλά μέσα από την πάλη του για την απε­μπλο­κή της χώρα μας από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και πολέ­μους, για να καταρ­γη­θεί η Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Στρα­τιω­τι­κές Βάσεις, να κλεί­σει η βάση της Σού­δας και όλες οι στρα­τιω­τι­κές βάσεις, να μη δημιουρ­γη­θεί καμία νέα αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κή βάση και υπο­δο­μή, για την απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο