Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Να ανακληθεί η απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στις εργολαβίες του ΑΠΘ

Να ανα­κλη­θεί η από­λυ­ση του Προ­έ­δρου του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στις εργο­λα­βί­ες του Α.Π.Θ. ζητούν με Ερώ­τη­σή τους οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ Γιάν­νης Δελής και Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης, προς τους Υπουρ­γούς Παι­δεί­ας & Θρη­σκευ­μά­των, Εργα­σί­ας & Κοι­νω­νι­κών Υπο­θέ­σε­ων κατέ­θε­σαν οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ

Συγκε­κρι­μέ­να, στην Ερώ­τη­ση, αναφέρουν:

«Ο πρό­ε­δρος του νεο­σύ­στα­του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στις εργο­λα­βί­ες του Αρι­στο­τέ­λειου Πανε­πι­στή­μιου Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΑΠΘ) απο­λύ­θη­κε από το πανε­πι­στή­μιο την 1η Ιανουαρίου.

Ενη­με­ρώ­θη­κε από τον εργο­λά­βο ότι σε συνεν­νό­η­ση με τη Διοί­κη­ση του ΑΠΘ απο­φα­σί­στη­κε ότι δεν θα ανα­νε­ω­θεί η σύμ­βα­σή του.

Παρό­λο που η από­φα­ση του Δικα­στη­ρί­ου τον ορί­ζει Πρό­ε­δρο της προ­σω­ρι­νής διοί­κη­σης του σωμα­τεί­ου, η εργο­δο­σία και η διοί­κη­ση του ΑΠΘ, κατα­πα­τώ­ντας ακό­μα και αυτή την κου­τσου­ρε­μέ­νη εργα­τι­κή νομο­θε­σία που προ­στα­τεύ­ει τους εκλεγ­μέ­νους και τα ιδρυ­τι­κά μέλη ενός σωμα­τεί­ου από από­λυ­ση, ανα­κοί­νω­σαν στον εργα­ζό­με­νο πρω­το­χρο­νιά­τι­κα ότι απολύεται!

Ο συγκε­κρι­μέ­νος εργα­ζό­με­νος, όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα, συνέ­βα­λε στην οργά­νω­ση των εργο­λα­βι­κών εργα­ζό­με­νων και πρω­το­στά­τη­σε στην ίδρυ­ση του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στις εργο­λα­βί­ες του Αρι­στο­τέ­λειου Πανε­πι­στή­μιου Θεσσαλονίκης.

Αυτή είναι η πραγ­μα­τι­κή αιτία της εκδι­κη­τι­κής του από­λυ­σης από την εργο­λα­βι­κή εται­ρεία σε συνεν­νό­η­ση με τη Διοί­κη­ση του ΑΠΘ και όχι η προ­κλη­τι­κή και γελοία πρό­φα­ση του αρμό­διου Αντι­πρύ­τα­νη ότι τάχα η ειδι­κό­τη­τα του Προ­έ­δρου (οικο­δό­μος) δεν είναι απα­ραί­τη­τη στο Τεχνι­κό Συνεργείο.

Ερω­τώ­νται οι κ. Υπουρ­γοί, σε ποιες ενέρ­γειες θα προ­βεί η κυβέρ­νη­ση, για:

Να ανα­κλη­θεί άμε­σα η εκδι­κη­τι­κή από­λυ­ση του εργα­ζό­με­νου και Προ­έ­δρου της Προ­σω­ρι­νής Διοί­κη­σης και ιδρυ­τι­κού μέλους του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στις εργο­λα­βί­ες του ΑΠΘ

Να απο­δί­δο­νται στους εργα­ζό­με­νους όλες οι προ­βλε­πό­με­νες από την εργα­τι­κή νομο­θε­σία παρο­χές (άδειες, επι­δό­μα­τα άδειας και παι­διών, τριε­τί­ες προ­ϋ­πη­ρε­σί­ας) – η Διοί­κη­ση του Πανε­πι­στη­μί­ου να ελέγ­χει ως οφεί­λει τον Ανά­δο­χο για την τήρη­ση των παραπάνω.

Να χορη­γού­νται μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας και ο απα­ραί­τη­τος εξο­πλι­σμός στους εργο­λα­βι­κούς εργα­ζό­με­νους, οι χώροι του τεχνι­κού συνερ­γεί­ου και οι εγκα­τα­στά­σεις να είναι κατάλ­λη­λοι για την υγεία και την ασφά­λεια των εργαζομένων.

Να παρ­θούν πίσω οι απο­λύ­σεις του καλο­και­ριού (του­λά­χι­στον 8 εργα­ζό­με­νοι απολύθηκαν)».

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο