Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Να αποφυλακιστεί τώρα η καθαρίστρια που καταδικάστηκε

Να απο­φυ­λα­κι­στεί άμε­σα η καθα­ρί­στρια που κατα­δι­κά­στη­κε σε 10 χρό­νια κάθειρ­ξη και να γυρί­σει στην οικο­γέ­νεια και τη δου­λειά της ζητά το ΚΚΕ. Συγκε­κρι­μέ­να με ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την καθα­ρί­στρια που κατα­δι­κά­στη­κε για πλα­στό «τίτλο σπου­δών» ΣΤ’ Τάξης του Δημο­τι­κού αναφέρει:

«Το ΚΚΕ ζητά να απο­φυ­λα­κι­στεί άμε­σα η εργα­ζό­με­νη καθα­ρί­στρια σε παι­δι­κό σταθ­μό του Βόλου, στον οποίο προ­σέ­φε­ρε τις υπη­ρε­σί­ες της για 20 σχε­δόν χρό­νια, που κατα­δι­κά­στη­κε σε 10ετή κάθειρ­ξη για­τί, σύμ­φω­να με το κατη­γο­ρη­τή­ριο, εργα­ζό­ταν με πλα­στό “τίτλο σπου­δών” ΣΤ’ Τάξης του Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου, ενώ ήταν “από­φοι­τη” της Ε’ Τάξης του Δημοτικού!

Τόσο το κατη­γο­ρη­τή­ριο, με το οποίο παρα­πέμ­φθη­κε για κακούρ­γη­μα, όσο και οι κατα­δι­κα­στι­κές σε βάρος της απο­φά­σεις των δικα­στη­ρί­ων και πολύ περισ­σό­τε­ρο το γεγο­νός ότι η συγκε­κρι­μέ­νη εργα­ζό­με­νη εκτί­ει την αδια­νό­η­τη 10ετή ποι­νή της στις Φυλα­κές της Θήβας συνα­πο­τε­λούν μια κατά­φω­ρη αδι­κία σε βάρος μιας φτω­χής γυναί­κας που ουσια­στι­κά δεν αδί­κη­σε κανέναν.

Το ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει ως απα­ρά­δε­κτο και εξορ­γι­στι­κό το γεγο­νός ότι το κρά­τος και η δικαιο­σύ­νη εξά­ντλη­σαν την αυστη­ρό­τη­τά τους και φυλά­κι­σαν την καθα­ρί­στρια, τη στιγ­μή που άλλες υπο­θέ­σεις, μεγά­λου πολι­τι­κού και οικο­νο­μι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος και με απο­δε­δειγ­μέ­νες τερά­στιες ζημί­ες για το Δημό­σιο εκκρε­μούν. Απο­δει­κνύ­ε­ται για μια ακό­μα φορά ότι η πολι­τι­κή που αντι­με­τω­πί­ζει τον λαό ως εχθρό και που υλο­ποιεί­ται δια­χρο­νι­κά από όλες τις κυβερ­νή­σεις και τη σημε­ρι­νή, αντι­δρα­στι­κο­ποιεί­ται διαρ­κώς. Η άδι­κη αυτή από­φα­ση, επί­σης, καταρ­ρί­πτει τα όσα υπο­κρι­τι­κά και αστή­ρι­κτα επι­κα­λού­νται τα κόμ­μα­τα του κεφα­λαί­ου ‑κατά πώς βολεύ­ο­νται κάθε φορά- περί “ισό­τη­τας απέ­να­ντι στο νόμο” και “κρά­τους δικαίου”.

Πρέ­πει τώρα να τερ­μα­τι­στεί η περι­πέ­τεια της καθα­ρί­στριας και να γυρί­σει στην οικο­γέ­νεια και τη δου­λειά της».

Δέκα χρό­νια φυλα­κή σε καθα­ρί­στρια λόγω πλα­στο­γρα­φί­ας – Άλλος ένας «θρί­αμ­βος» της αστι­κής δικαιοσύνης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο