Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Να αφεθούν ελεύθεροι και να μην επιβληθούν πρόστιμα στους διαδηλωτές

«Όργιο κυβερ­νη­τι­κού αυταρ­χι­σμού, αστυ­νο­μι­κής βίας και κατα­στο­λής», καταγ­γέλ­λει η οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ, σε ανα­κοί­νω­σή της σχε­τι­κά με τα χθε­σι­νά επει­σό­δια στη Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρ­νη­ση είπε ότι απα­γο­ρεύ­ει τις συγκε­ντρώ­σεις για να μην υπάρ­ξει δια­σπο­ρά του κορο­νοϊ­ού, την ίδια ώρα όμως είχε συνω­στι­σμέ­νους εκα­το­ντά­δες αστυ­νο­μι­κούς γύρω από το ΑΠΘ και το Αμε­ρι­κά­νι­κο προ­ξε­νείο», ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ και συνε­χί­ζει: «Περι­κύ­κλω­σε τους δια­δη­λω­τές στη μεση­με­ρια­νή δια­δή­λω­ση έξω από το αμε­ρι­κά­νι­κο προ­ξε­νείο. Προ­χώ­ρη­σε σε 6 συλ­λή­ψεις, 28 προ­σα­γω­γές και 94 διοι­κη­τι­κά πρό­στι­μα των 300 ευρώ. Δεν πήρε κανέ­να μέτρο κατά της δια­σπο­ράς του κορο­νοϊ­ού σε όσους προσήγαγαν».

Κατη­γο­ρεί την κυβέρ­νη­ση ότι είχε στό­χο «από τη μία να καλύ­ψει τις ευθύ­νες για την κατάρ­ρευ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας και για την έλλει­ψη των ανα­γκαί­ων μέτρων, που στοι­χί­ζουν καθη­με­ρι­νά σε χιλιά­δες κρού­σμα­τα και δεκά­δες θανά­τους όπως συμ­βαί­νει και στη Θεσ­σα­λο­νί­κη όπου έχουν καλυ­φθεί σχε­δόν όλες οι ΜΕΘ και από την άλλη να ξεμπερ­δέ­ψει με το αγω­νι­στι­κό και εξε­γερ­τι­κό μήνυ­μα του Πολυτεχνείου».

Το ΚΚΕ απαι­τεί, όπως τονί­ζει, να αφε­θούν ελεύ­θε­ροι όλοι οι συλ­λη­φθέ­ντες και να μην επι­βλη­θούν τα πρό­στι­μα στους διαδηλωτές.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο