Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Να μην γίνει το λιμάνι του Πειραιά ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων

Μαζι­κή εξόρ­μη­ση — παρέμ­βα­ση στα Λιπά­σμα­τα της Δρα­πε­τσώ­νας πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Πει­ραιά απαι­τώ­ντας καμία συμ­με­το­χή, καμία εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρανία.

Ο λαός της περιο­χής έχει ήδη στο αγνά­ντι του το «San Jacinto», αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κό πυραυ­λο­φό­ρο κατα­δρο­μι­κό το οποίο συνό­δευε το αερο­πλα­νο­φό­ρο «Χ. Τρού­μαν», καθώς έχει δέσει στο λιμά­νι του Πειραιά.

«Δεν δια­λέ­γου­με στρα­τό­πε­δο ληστών, έξω οι ληστές των ΝΑΤΟ — ΗΠΑ και τα πλοία τους από τον Πει­ραιά» τονί­ζει η ΤΕ Πει­ραιά του ΚΚΕ και καλεί τους εργα­ζό­με­νους, τον λαό και τη νεο­λαία σε επα­γρύ­πνη­ση και άμε­ση κινη­το­ποί­η­ση, ενά­ντια στην εμπλο­κή της χώρας και του λιμα­νιού στους σχε­δια­σμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ. Να δηλώ­σει την αντί­θε­σή του στη μετα­τρο­πή του λιμα­νιού σε ναύ­σταθ­μο των ιμπεριαλιστών!

Καλεί σε πάλη για:

Να στα­μα­τή­σουν αμέ­σως η συμ­με­το­χή και η εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία ή αλλού, με οποιον­δή­πο­τε τρό­πο και οποιο­δή­πο­τε πρόσχημα.

Να κλεί­σουν τώρα όλες οι στρα­τιω­τι­κές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιο­ποιού­νται ως ορμη­τή­ρια πολέμου.

Κανέ­να ελλη­νι­κό στρα­τιω­τι­κό σώμα να μη στα­λεί στην Ουκρα­νία, σε χώρες που συνο­ρεύ­ουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές. Κανέ­νας στρα­τευ­μέ­νος, αξιω­μα­τι­κός ή υπα­ξιω­μα­τι­κός εκτός συνό­ρων. Να στα­μα­τή­σει η απο­στο­λή πολε­μι­κών εφο­δί­ων και μέσων από την Ελλάδα.

Καμία παρα­χώ­ρη­ση του λιμα­νιού του Πει­ραιά και των υπο­δο­μών του για τους ΝΑΤΟι­κούς σχεδιασμούς.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο