Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη — Δεκέμβρη 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του ΚΚΕ απευ­θύ­νε­ται στα μέλη του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ, στους οπα­δούς, στους φίλους και όσους συμπο­ρεύ­ο­νται μαζί μας και τους καλεί να συμ­βά­λουν μαχη­τι­κά στην επι­τυ­χία της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης για τους μήνες Νοέμ­βρη — Δεκέμ­βρη 2021.
KKE ΚΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ 2021

Καλού­με να συμ­βά­λουν σε αυτήν την προ­σπά­θεια οι εργα­ζό­με­νοι, οι βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι της πόλης και της υπαί­θρου, η νεο­λαία, όλοι εκεί­νοι που παρα­κο­λου­θούν τις θέσεις και τη δρά­ση του Κόμ­μα­τος, εκτι­μούν την πάλη και την προ­σφο­ρά του στον λαό και στο κίνη­μα, ως τη μαχη­τι­κή δύνα­μη υπε­ρά­σπι­σης των συμ­φε­ρό­ντων τους.

Να ενι­σχύ­σου­με το ΚΚΕ, όπως πάντα, ακό­μα και από το υστέ­ρη­μά μας, για να δυνα­μώ­σουν το λαϊ­κό κίνη­μα και η λαϊ­κή πάλη.
Η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ να γίνει υπό­θε­ση όλων εκεί­νων που αγω­νιούν για τη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση, που θέλουν να ανα­πτυ­χθεί ο αγώ­νας ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, να οργα­νω­θεί η αντε­πί­θε­ση του λαού.

Η οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση του Κόμ­μα­τος στη­ρί­ζε­ται στις προ­σφο­ρές, στα «κόκ­κι­να μερο­κά­μα­τα» και συν­δυά­ζε­ται με πλα­τιά πολι­τι­κή συζή­τη­ση και δρά­ση. Οργα­νώ­νε­ται με πεί­σμα, απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και αυτα­πάρ­νη­ση, δρά­ση μαχη­τι­κή για τη διεκ­δί­κη­ση μιας καλύ­τε­ρης ζωής, για το δικαί­ω­μα στην εργα­σία, στην εκπαί­δευ­ση, στις δωρε­άν δημό­σιες παρο­χές υπη­ρε­σιών Υγεί­ας — Πρόνοιας.
Η Οικο­νο­μι­κή Εξόρ­μη­ση είναι μεγά­λη επι­κοι­νω­νία με χιλιά­δες νέους και εργα­ζό­με­νους. Συμ­βάλ­λει στην αγω­νι­στι­κή συμπό­ρευ­ση λαϊ­κού κόσμου με το ΚΚΕ.

Η φετι­νή Οικο­νο­μι­κή Εξόρ­μη­ση απο­κτά ξεχω­ρι­στή σημα­σία, για­τί εκδη­λώ­νε­ται πιο έντο­να η συνο­λι­κό­τε­ρη επί­θε­ση στα εργα­τι­κά — λαϊ­κά και συν­δι­κα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα, δυνα­μώ­νουν ο αντι­κομ­μου­νι­σμός, ο αυταρ­χι­σμός και η καταστολή.

Η οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ απο­τε­λεί μαχη­τι­κή και θαρ­ρα­λέα απά­ντη­ση στη συνε­χι­ζό­με­νη επί­θε­ση που δέχε­ται το Κόμ­μα, με την επι­βο­λή προ­στί­μων, με την εφαρ­μο­γή του αντι­δρα­στι­κού νόμου για τα οικο­νο­μι­κά των κομ­μά­των. Παρό­τι, όπως είναι γνω­στό, το Κόμ­μα μας δέχε­ται τακτι­κά όλους τους ελέγ­χους που πραγ­μα­το­ποιού­νται από τις αρμό­διες ελεγ­κτι­κές αρχές, η επί­θε­ση συνεχίζεται.

KKE ΚΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ 2021

Το ΚΚΕ θα τηρήσει τη στάση αρχών που έχει και δεν πρόκειται να δώσει στις κρατικές αρχές τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία των μελών, οπαδών, φίλων, άλλων εργαζομένων, που το ενισχύουν οικονομικά.

Όσο ενι­σχύ­ε­ται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνα­τή γίνε­ται η φωνή της εργα­τι­κής τάξης και των λαϊ­κών στρω­μά­των. Με δυνα­τό ΚΚΕ, δυνα­μώ­νει η διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη στους λαούς που αγω­νί­ζο­νται, αντι­πα­λεύ­ουν την καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση, τους πολέ­μους και τον ιμπε­ρια­λι­σμό. Ενι­σχύ­ε­ται η μάχη για τη ζωή, την υγεία και την ευη­με­ρία του λαού.

Δυνα­μώ­νει ο αγώ­νας για να ηττη­θεί η εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή — φασι­στι­κή πολι­τι­κή και οι οργα­νώ­σεις που την προ­ω­θούν, για­τί το ΚΚΕ αγω­νί­ζε­ται ενά­ντια στο ίδιο το σύστη­μα που τις γεν­νά και τις τρέφει.

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ μπαί­νει μπρο­στά και δια­θέ­τει όλες του τις δυνά­μεις, για να οργα­νώ­σει ο λαός την αντε­πί­θε­σή του, να βάλουν οι εργα­ζό­με­νοι τη δική τους σφρα­γί­δα στις εξε­λί­ξεις. Να οργα­νώ­σου­με την πάλη μας για τα προ­βλή­μα­τά μας, να φέρου­με τις ανά­γκες μας στο προ­σκή­νιο, να ανα­με­τρη­θού­με με τους μεγά­λους ενό­χους για την κατά­στα­ση που βρι­σκό­μα­στε σήμε­ρα, την εξου­σία του κεφα­λαί­ου και τους συμ­μά­χους της, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Για να ανοί­ξει ο δρό­μος για την ελπι­δο­φό­ρα διέ­ξο­δο της νέας κοι­νω­νί­ας, του σοσια­λι­σμού. Για μια Ελλά­δα χωρίς φτώ­χεια και εκμε­τάλ­λευ­ση του λαού.

Έστειλα στο Κόμμα δέκα μάρκα ακόμα Γράμματα από τη Γερμανία 1975

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής.

Δίνουμε δυνατά, μαχητικά και με σιγουριά τη μάχη για να έχει επιτυχία η Οικονομική Εξόρμηση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο