Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Οι πλημμύρες στην Εύβοια «φωνάζουν» για την έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων

Σε ανα­κοί­νω­ση για τις πλημ­μύ­ρες στην Εύβοια το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Για μια ακό­μη φορά η πολύ­πα­θη Εύβοια βρί­σκε­ται στο έλε­ος φυσι­κών κατα­στρο­φών που στοι­χί­ζουν μάλι­στα σε ανθρώ­πι­νες ζωές. Είναι επι­τα­κτι­κή ανά­γκη να κινη­το­ποι­η­θούν όλες οι δυνά­μεις του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού για να στη­ρι­χθούν οι κάτοι­κοι των περιο­χών που υπέ­στη­σαν τις κατα­στρο­φές, να παρ­θούν άμε­σα μέτρα διά­σω­σης και απε­γκλω­βι­σμού, να κηρυ­χτεί η περιο­χή σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης, να υπάρ­ξουν μέτρα ανα­κού­φι­σης των πλη­γέ­ντων και απο­κα­τά­στα­σης των ζημιών.

Οι πλημ­μύ­ρες πλήτ­τουν για πολ­λο­στή φορά περιο­χές της Εύβοιας που εδώ και χρό­νια «φωνά­ζουν» για την έλλει­ψη των ανα­γκαί­ων αντι­πλημ­μυ­ρι­κών έργων. Απέ­να­ντι όμως σε αυτήν την ανα­γκαιό­τη­τα είναι εξί­σου εκκω­φα­ντι­κή η απρα­ξία και της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, των περι­φε­ρεια­κών και δημο­τι­κών αρχών.

Οι κυβερ­νή­σεις και όλοι οι αρμό­διοι κρα­τι­κοί φορείς, ενώ γνω­ρί­ζουν με λεπτο­μέ­ρειες την όξυν­ση του προ­βλή­μα­τος και τον επεί­γο­ντα χαρα­κτή­ρα των έργων αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας, υλο­ποιούν έργα και υπο­δο­μές, με κρι­τή­ριο την κερ­δο­φο­ρία του κεφα­λαί­ου και όχι την ικα­νο­ποί­η­ση των λαϊ­κών αναγκών.

Αυτή η πολι­τι­κή είναι που οδη­γεί εν έτει 2020 να χάνο­νται ζωές και οι λαϊ­κές οικο­γέ­νειες να βλέ­πουν τις περιου­σί­ες και τους κόπους τους να χάνονται.

Για μία ακό­μα φορά ανα­δει­κνύ­ο­νται οι τρα­γι­κές ελλεί­ψεις στις υπο­δο­μές και την πολι­τι­κή προ­στα­σία, που εκθέ­τουν τις κυβερ­νη­τι­κές εξαγ­γε­λί­ες. Ανα­δει­κνύ­ε­ται ο άναρ­χος αντι­λαϊ­κός χαρα­κτή­ρας της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης. Ανα­δει­κνύ­ε­ται τελι­κά η περι­φρο­νη­τι­κή στά­ση απέ­να­ντι στον άνθρω­πο, που χαρα­κτη­ρί­ζει το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα και όσους το υπηρετούν.

Ο βου­λευ­τής Εύβοιας του ΚΚΕ, Γιώρ­γος Μαρί­νος, ο οποί­ος από το πρωί βρί­σκε­ται στην πλη­γεί­σα περιο­χή, επι­κοι­νώ­νη­σε με τον περι­φε­ρειάρ­χη Στε­ρε­άς Ελλά­δας και ζήτη­σε να κηρυ­χθεί η περιο­χή σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανάγκης.»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο