Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: «Ο κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ δεν έχει τελειωμό»

«Ο κατή­φο­ρος της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ δεν έχει τελειω­μό. Μετά την τρο­πο­λο­γία για την απερ­γία, τώρα με ένα ακό­μη αυταρ­χι­κό, αντι­δρα­στι­κό μέτρο, προ­σπα­θεί να ποι­νι­κο­ποι­ή­σει τη δρά­ση και τις κινη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς, να τρο­μο­κρα­τή­σει και να φοβί­σει όσους αντι­στέ­κο­νται σ’ αυτή την πολιτική.

Οι συγκε­κρι­μέ­νες ρυθ­μί­σεις, με την αυτε­πάγ­γελ­τη δίω­ξη, στην ουσία ανοί­γουν το δρό­μο για να ενι­σχυ­θεί η κρα­τι­κή βία και αυθαι­ρε­σία. Είναι προ­πο­μπός συνο­λι­κό­τε­ρης επί­θε­σης ενά­ντια στις εργα­τι­κές — λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, που όπως φαί­νε­ται έχουν μπει για τα καλά στο στό­χα­στρο της κυβέρ­νη­σης και του κεφα­λαί­ου. Απο­δει­κνύ­ε­ται ότι οι πλει­στη­ρια­σμοί στρέ­φο­νται απέ­να­ντι στη λαϊ­κή κατοι­κία, γι’ αυτό και η κυβέρ­νη­ση σπεύ­δει να πάρει τα μέτρα της.

Το ότι και αυτό το αυταρ­χι­κό μέτρο έρχε­ται με εκπρό­θε­σμη τρο­πο­λο­γία της τελευ­ταί­ας στιγ­μής δεν προ­κα­λεί πλέ­ον καμία έκπληξη.

Είναι βαθιά γελα­σμέ­νοι, όμως, όσοι νομί­ζουν ότι με τον αυταρ­χι­σμό, με την επα­να­φο­ρά του δόγ­μα­τος “νόμος και τάξη” σε συρι­ζαί­ι­κη εκδο­χή θα βάλουν στο γύψο τη λαϊ­κή πάλη, που θα εντα­θεί το επό­με­νο διά­στη­μα απέ­να­ντι στην πολι­τι­κή τους».

Με αυτε­πάγ­γελ­τη δίω­ξη απει­λεί η κυβέρ­νη­ση όσους αντι­στέ­κο­νται στους πλειστηριασμούς!!!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο