Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εμφανιστεί ως υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων

«Όσο κι αν προ­σπα­θεί ο κ. Τσί­πρας ‑για τις ανά­γκες του νέου του ρόλου- να εμφα­νι­στεί ότι υπε­ρα­σπί­ζε­ται τα λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα, η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι ότι όχι μόνο ποδο­πά­τη­σε αυτά τα δικαιώ­μα­τα για 4 χρό­νια, αλλά και μια χαρά έστρω­σε το έδα­φος για την επι­τά­χυν­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής από τη ΝΔ», ανα­φέ­ρει σχό­λιο του ΚΚΕ για την ομι­λία του Αλέ­ξη Τσί­πρα στη ΔΕΘ.

«Θα μπο­ρού­σε να πει κανείς ότι η σχέ­ση του κ. Τσί­πρα και του ΣΥΡΙΖΑ με τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα είναι τόση όση και του ΚΙΝΑΛ με το περιε­χό­με­νο που απει­κό­νι­ζε η γνω­στή του αφί­σα. Άλλω­στε και οι δύο είναι συγ­γε­νι­κά κόμ­μα­τα της αμαρ­τω­λής σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας» ανα­φέ­ρει επι­πλέ­ον το σχόλιο.

«Τα γεγο­νό­τα είναι πολ­λά και πει­σμα­τά­ρι­κα», προ­σθέ­τει και παρα­θέ­τει τα εξής:

«- Τα δωρά­κια του κ. Μητσο­τά­κη στο κεφά­λαιο έρχο­νται να προ­στε­θούν στα αντί­στοι­χα του κ. Τσί­πρα, όπως ήταν η μεί­ω­ση της φορο­λο­γί­ας στα μερί­σμα­τα των μετοχών.

- Η επί­θε­ση από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ στα συν­δι­κα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα και τις συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις έρχε­ται να προ­στε­θεί στον απερ­γο­κτό­νο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και στη δυνα­τό­τη­τα που είχε δώσει στους εργο­δό­τες να ξεφεύ­γουν από την υπο­γρα­φή κλα­δι­κών συμβάσεων.

- Η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του ασφα­λι­στι­κού, που προ­ω­θεί η ΝΔ, έρχε­ται να συμπλη­ρώ­σει το νόμο-λαι­μη­τό­μο του Κατρούγκαλου.

- Οι απαι­τή­σεις του ΣΕΒ, που σπεύ­δει να υλο­ποι­ή­σει η ΝΔ, έχουν ήδη κατά 65% υλο­ποι­η­θεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

- Η επι­κίν­δυ­νη στρα­τη­γι­κή συμ­φω­νία των ΗΠΑ που ανα­βαθ­μί­ζει η ΝΔ έχει ήδη εγκαι­νια­στεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

- Όσο για το περι­βάλ­λον, η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ προ­χώ­ρη­σε κανο­νι­κά τα περι­βαλ­λο­ντι­κά εγκλή­μα­τα σε Ελλη­νι­κό και Σκουριές»

Το σχό­λιο του ΚΚΕ κατα­λή­γει ως εξής: «Συμπέ­ρα­σμα: η “ ανά­πτυ­ξη για όλους” του κ. Μητσο­τά­κη είναι εξί­σου κάλ­πι­κη με τη “ δίκαιη ανά­πτυ­ξη” του κ. Τσί­πρα. Και οι δύο είναι γνή­σιοι θια­σώ­τες της βάρ­βα­ρης καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης που στη­ρί­ζε­ται πάνω στην εκμε­τάλ­λευ­ση, τη διαρ­κή επο­πτεία, τη δημιουρ­γία των όρων μιας νέας κρίσης».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο